به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین عماد، شب گذشته طی سخنانی در نشست صمیمانه مسئولان، اعضای هیئت مدیره و بازرسان انجمن های علمی حوزه که با حضور مدیر حوزه های علمیه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از نهادهای موفق و جدی در عرصه علمی کشور انجمن های علمی حوزه هستند؛ به طوری که میانگین این انجمن ها از انجمن های علمی وزارت علوم، قوی تر و فعال تر بوده است، اما در عین حال شاید آن توقعی که از انجمن های علمی حوزه می رود، کاملا محقق نشده باشد.
وی افزود: جوان ماندن این انجمن ها به این است که نیروهای جوانی که در درون حوزه تربیت می شوند وارد بدنه آن ها شده و منشا اثر باشند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه همچنین تصریح کرد: نهاد پژوهش در حوزه های علمیه ، هنوز آن چنان که باید، جای پای قانونی و روشنی ندارد و در این بین اگر انجمن ها ، اقدامی کرده اند حقیقتا شبه معجزه بوده است.
وی با تاکید بر لزوم سوق دادن طلاب به سمت فعالیت های پژوهشی، ابراز داشت: لزوم نیازسنجی کارهای پژوهشی یکی از مهم ترین ضرورت ها در این مقوله است که ما در این راستا، گام های بسیار خوبی برداشته ایم.
حجت الاسلام و المسلمین عماد با اشاره به ظرفیت فوق العاده عرصه پژوهش، گفت: حجم سالانه پایان نامه های حوزوی دارای ارزش مالی بسیار زیادی است و باید از این ظرفیت ها نهایت استفاده را کرد.
وی همچنین با بیان این که مسئولان انجمن ها، دیدگاه ها و نظرات خود را در عرصه پژوهش با طلاب جوان در میان بگذارند، افزود: اساسا فرآیند تولید نظریه ، کند و دشوار است و ما نشست های خوبی برگزار کرده و می کنیم تا بسترساز شکل گیری و باروری نظریات در حوزه شود.
معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به این که لوکوموتیو حرکت علمی حوزه باید بیش از پیش شتاب داشته باشد، گفت: در سالیان اخیر، انجمن های علمی به حوزه نیازسنجی پژوهشی و ممیزی توسعه علم وارد شده اند که توام با دستاوردهای ارزشمندی بوده است.
وی در ادامه با اشاره به مساله نیاز سنجی پژوهشی، بیان داشت: نیازسنجی بایسته های علمی هر نهاد علمی را مشخص می کند و در ضمن الگویی برای ارایه پایان نامه ها فراهم می نماید.
حجت الاسلام و المسلمین عماد همچنین با اشاره به لزوم تعامل انجمن های علمی حوزه با مجموعه های علمی و پژوهشی کشور خاطرنشان کرد: در وزارت علوم حدود 600 انجمن علمی وجود دارد که شمار اعضای پیوسته آن ها بیش از 37 هزار نفر می شود که تعامل و ارتباط با این مجموعه عظیم و نیز ستادهای تولید علم در کشور بسیار می تواند مفید واقع گردد.
وی با انتقاد از این که ما در عرصه تعاملات، دچار عقب ماندگی هستیم، گفت: یکی از مشکلات امروز، تعدد مراکز تصمیم گیر و سیاست گزار در عرصه علوم انسانی است.