به گزارش خبرگزاری حوزه، محمد مقداد طی یادداشتی به مناسبت روز جهانی قدس اظهار داشت: رنج های مردم فلسطین از زمان استعمار انگلستان بر بخش صهیونیست نشین آغاز شد، که با حمایت خود تسلط آنها را بر سرزمین های فلسطین افزایش داد و آنها توانستند هسته های رژیم غاصب خود را به عنوان گام اجرایی بیانیه بالفور[1] تاسیس کنند. و سپس به تدریج و با زور املاک مردم فلسطین را تصاحب کردند.
از آن زمان رنج این مردم آغاز شد، با یک سلسله از جنایات نسل کشی که فلسطینیان در دیر یاسین، بیت دارس، الطنطورة، اللد و سرزمین های دیگر با آن مواجه شدند و با خیانت و انفعال کشورهای عربی همراه بود. خیانت نظام هایی که در ظاهر با فلسطین بودند بدون اینکه مساله آنها را با جدیت پیگیری کنند.
سازش شرم آور با غاصبان صهیونیست
سه شکست 1948/1967 و حتی جنگ اکتبر 1973 نتوانست چیزی از آمال مردم فلسطین و عرب را محقق سازند، بلکه شاید یک واقعیت جدید در پی داشت که عبارت بود از سازش شرم آور با غاصبان این سرزمین و مقدسات یعنی دو پیمان کمپ دیوید و وادی عربة که مصر و اردن را از دایره جنگ اعراب با صهیونیست ها خارج کردند.
در نتیجه تلاش عربی برای باز پس گیری فلسطین به اندازه ای که شعار میدادند ادامه نیافت و رنج ها و مشکلات مردم فلسطین همچنان افزون شد و این امری بود که به شکل مستقیم در فروپاشی ارکان فلسطین تاثیر گذاشت و درگیری هایی موهوم میان نیروهای مختلف آن ایجاد کرد.
طرح امام خمینی برای آزادی سازی قدس
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسلمانانی که غیرت دینی داشتند از پیروزی و موفقیت دلنشین مردم مسلمان ایران استقبال کردند و مساله طرح اسلامی برای حل مساله فلسطین مطرح شد. امام خمینی طرح اسلامی جهانی خود را برای آزادسازی فلسطین اعلام کرد که یک طرح جدی و شامل دو بخش بود:
بخش اول: فرهنگ ایجاد حساسیت و بسیج امت اسلام
ایشان در یکی از سخنرانی های خود خطاب به ملت مسلمان ایران، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز جهانی آزادسازی قدس اعلام کرد تا امت اسلامی و تمام جهان بدانند که مسلمانان نمیتوانند از سرزمینها و مقدسات خود چشم پوشی کنند. این انتخاب و موضع امام راحل رحمة الله علیه نشان دهنده حکمت ایشان بود. انتخاب ماه نزول قرآن و روزه داری که نماد برکت و جهاد با نفس هستند همزمان شد با یک جهاد مقدس برای آزادسازی قدس و بازگرداندن عزت از دست رفته مسلمانان و همبستگی مسلمانان در این حرکت به سوی خدا و تشکیل صفوف آهنین در حرکت به سوی این هدف بزرگ.
بخش دوم: ایجاد آمادگی
خداوند متعال میفرماید: «وأعدوا لهم مااستطعتم من قوة». تاسیس ارتش آزادسازی قدس توسط امام خمینی که به ارتش بیست میلیونی معروف شد گامی در این زمینه بود از سوی ملت مسلمان ایران و تلاش جدی آنها برای توسعه نیروهای مسلح در طول بیش از سی سال. کارشناسان و مهندسان و کادر صنعتی ایران توانستند در زمینه تولید انواع مختلف سلاح های جنگی در زمینه دریایی و خشکی و هوایی خودکفا شوند تا حدی که توان و دقت نیروی تخریب و حمله آنها از اسلحه کشورهای پیشرفته در این زمینه پیشی گرفت.
علاوه بر آن ایران اسلامی توانست قدرت موشکی و الکترونیکی خود را توسعه دهد و آخرین دستاورد شگفت انگیز آنها در این زمینه فرود آوردن هواپیمای جاسوسی آمریکایی بود که از جدیدترین و پیشرفته ترین نسل هواپیماهای بدون سرنشین به شمار میرود و کارشناسان ایرانی توانستند پرده از اسرار آن برداشته و مشابه آن را در ایران تولید کنند.
تبلیغات مغرضانه بر ضد طرح ایران
نیروهای استکباری نیز که متوجه جدیت این طرح اسلامی و تهدید آن برای منافع خود شدند تلاش کردند میان این طرح و کشورهای دیگر امت اسلام فاصله بیندازند. آنها این کار را از طریق تبلیغات کاذب و مغرضانه جهت جلوگیری از جمع شدن سایر ملت های اسلامی گرد این طرح و یاری آن انجام دادند.
آنها در بی طرف ساختن بخش بزرگی از جامعه اسلامی که نظام های آنها تسلیم استکبار جهانی بودند موفق شدند. و در نتیجه طرح آزادسازی جدی و حقیقی بر دوش برادران ایرانی نسل سلمان باقی ماند، کسانی که وحی در مورد آنها بشارت داده که اسلام به دست آنها سلامت خود را باز می یابد.
شکل گیری حماس و حزب الله
نگرش اسلامی به مساله فلسطین از زمانی آغاز شد که انقلاب اسلامی ایران در برابر نیروهای ضد اسلام پیروز شد و پس از آن جنبش هایی متاثر از نبض اسلام انقلابی ظهور یافت که اساس آنها مخالفت با برنامه دشمنان برای مهار ملت های عرب و استفاده از آنها به عنوان ابزاری در خدمت منافع دشمنان بود. در این راستا بود که شاخه نظامی حماس و حزب الله و جهاد اسلامی شکل گرفت و این گروه ها توانستند آرزوی پیروزی امت اسلام را محقق سازند و با جهاد خود فصل اول از فصول تغییر معادلات رویارویی با دشمن صهیونیستی و حامیان او را آغاز کردند.
آثار جنگ 33 روزه
جنگ جولای 2006 نقاب دروغین تبلیغاتی را از چهره ارتش صهیونیستی برداشت. ارتشی که با تبلیغات دروغین آن را شکست ناپذیر معرفی کرده بودند، جنگ افزارهای پیشرفته و روحیه افراد آن در برابر ضربات جهادی حزب الله درهم کوبیده شد و سحر و جادوی آنها به ضرر خودشان تمام شد و وضعیت امت اسلام تغییر کرد و از ناامیدی در رویارویی با دشمن به امیدی مبدل شد که جمهوری اسلامی و دوستانش آن را ایجاد کردند.
ایران، فلسطین را مساله مرکزی خود میداند
با توجه به سیاست های ایران در قبال مساله آزادی و مقاومت در برابر استکبار جهانی، ایران همچنان به مسیر موفق خود ادامه میدهد و ملتزم است که در برابر مساله فلسطین در حاشیه نایستد زیرا ایران فلسطین را مساله مرکزی خود میداند. ایران پا را از این هم فراتر گذاشته و مساله رویارویی مستضعفان جهان را با استکبار جهانی مطرح کرده و پرچم پیروزی کشورهای تسلیم شده در برابر یوغ استعمار و دشمنان غزه را بلند کرد. ایران خود را تنها کشور اسلامی میداند که عملا در کنار برادران فلسطینی ایستاده در حالیکه نظام های مزدور و خائن در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند.
فرصت کم نظیر برای امت اسلامی
امروز فرصتی کم نظیر برای امت اسلامی مهیا شده که باید از آن برای تحقیق دو آرزی دیرین خود استفاده کنیم. این دو آرزو عبارتند از:
اول: بازگرداندن اعتماد به نفس به ارکان امت اسلامی با ایجاد برادری و وحدت اسلامی.
آزادی فلسطین هیچ راهی به جز راه حل اسلامی ندارد و لازمه آن همبستگی تمام مسلمانان با صرف نظر از اختلافات فقهی و اصولی میباشد زیرا اینها چیزی فراتر از اجتهاد نیست و تلاش برخی که میخواهند آن را یک اختلاف شدید نشان دهند که به تکفیر و مباح دانستن خون دیگری منجر میشود، توطئه ای است علیه امت اسلام و آینده آن.
دوم: آزادسازی فلسطین، با رهایی از این غده سرطانی اسراییل که بر قلب امت عرب و اسلامی نشسته. و این محقق نمیشود مگر با مسؤولیت پذیری همگانی و مهیا کردن اسباب پیروزی در برابر دشمن غاصب و حامیان او و بازگرداندن روحیه برادری و دوستی و تلاش برای تاسیس وحدتی که تبلیغات دشمنان و منافقان در آن رخنه نکند و واگذاری اختلافات به مجامع علمی و جلوگیری از کشیده شدن این اختلافات به عموم مسلمانان.
لازم است به این نکته اشاره کنم که جنبش اسلامی تونس که به جنبش نهضت معروف شد در برابر مساله فلسطین اعلام موضع کرد و با توجه به امکانات و توان خود تلاش کرد فرهنگ یاری ملت فلسطین را با احیاء مناسبت هایی مانند روز زمین ایجاد کند و تا به امروز نیز مساله فلسطین به عنوان مساله مرکزی امت اسلامی، از اولویت های این کشور است.
روز جهانی قدس باید روزی باشد که موجب رضایت خداوند از ما باشد و از آن به عنوان بهانه ای برای وحدت خود استفاده کنیم و همه ما در مرزهای سرزمین اسلامی حاضر باشیم و تک تک ما مراقب باشیم که فریب فتنه دشمن را نخوریم. ولینصرن الله من ینصره ان الله لقوی عزیز.
[1] بیانیه بالفور (به انگلیسی: Balfour Declaration)، نامهای تاریخی بود که در تاریخ ۲ نوامبر ۱۹۱۷ میلادی، توسط آرتور جیمز بالفور، وزیر خارجه وقت بریتانیا، خطاب به والتر روتشیلد نوشته شد و در آن از «موضع مثبت» دولت بریتانیا برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در فلسطین» خبر دادهشد.
بیانیه بالفور، سرآغاز تلاش در عرصه بینالمللی برای تاسیس رژیم صهیونیستی بشمار میرود.