به گزارش خبرگزاری حوزه قائم مقام پژوهشکده سیاست گذاری علم وفناوری و صنعت در نشست علمی «تاملی بر سرمایهداری و اثرات آن بر معنویات» که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم برگزرا شد طی سخنانی با بیان اینکه در طول تاریخ پارادایم های مختلفی در جوامع غربی وجود داشت که به مروز زمان باعث تغییر نگرش انسانها شد اظهارداشت : نظام سرمایه داری یکی از پاردایم های نظام غرب است که این پاردایم ها امکان توسعه در عرصه های مختلف را به وجود آوردند.
دکتر ابراهیم سوزنچی کاشانی در ادامه با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در طول 200 سال گذشته در غرب سالی 3درصد رشد اقتصادی داشته است گفت: این تغییرات تدریجی به مرور زمان تمام عرصه ها حتی باورها و بینش ها را متحول کرد.
وی با بیان اینکه حاصل پیشرفت الگوی غرب در عرصه های مختلف از جمله علم، تاثیراتی داشته است گفت: هرچند این علم توانست در برخی جهات باعث تحولاتی در راستای ایجاد رفاه بشریت گردد ولی هرگز نتوانست در ارائه معنویت و آرامش به انسان به عنوان یکی از نیازهای اساسی گام بردارد.
عضو هئیت علمی دانشگاه صنعتی شریف با تاکید براینکه چرخ سرمایه داری غرب برخلاف معنویات می چرخد گفت: مباحث اقتصادی در نظام سرمایه داری غرب در راس تمام امور بوده و ارزش های معنوی وانسانی در این بین دارای جایگاهی نیست در حالیکه اسلام در هر زمینه ای بر حفظ کرامت انسانی تاکید کرده و حتی وقتی پیامبر اکرم(ص) وارد مدینه شده و شروع به ساخت جامعه ای نوپا نمودند فضلیت و ارزش انسانها را در تقوی و دیگر امور معنوی بیان کردند.
سوزنچی در پایان با اشاره به ضرورت بررسی این عوامل به عنوان یکی از پیش نیازهای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ابرازداشت: در نگاه اسلامی و مخصوصا دیدگاه مقام معظم رهبری معنویات در پیشرفت یکی از اصول اساسی بوده و حتی مهم تر از اخلاق می باشد