دکتر منوچهر متکی ضمن حضور در غرفه خبرگزاری حوزه در محل نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار داشت: سابقه حضور حوزه های علمیه در عرصه خبر به سال 1344 و انتشار نشریات مکتب اسلام و نسل جوان باز می گردد، همچنین طلبه ای به نام شریف هم در سالهای 63 – 62 راه اندازی سایت در حوزه را دنبال می کرد و تا امروز ایده های فراوانی برای حضور رسانه ای حوزه ها مطرح و عملی شده است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز رسانه ها جایگاه ویژه ای دارند, به گونه ای که رسانه ها به سیاستمداران خط داده و برای آنها تعیین تکلیف میکنند و در چنین فضایی، مکانی مقدس، پرنقش و تأثیرگذار مثل حوزه های علمیه حضورش در عرصه رسانه مفید, مطوب و موثر است. لذا حوزه با این اقدام باید از همه ابزارها برای معرفی و تبیین معارف اسلامی بهره بگیرد.
متکی افزود: یکی از تفاسیر امام خمینی (ره) در شان قرآن که قرآن نازل شد این است که یعنی نزول پیدا کرد تا محتوای آن برای بشر قابل فهم شود، بنابراین اگر همین مفهوم را در رابطه با علوم دینی حوزوی (نه در بعد یادگیری برای طلاب) به ویژه علومی که تبلیغی است توسط حوزه برای عامه مردم یک مبدل برای این انتقال نیاز داریم و آن همین رسانه ها و نشریات حوزوی هستند.
وزیر سابق امور خارجه در ادامه با تاکید بر لزوم مستمر و حضور فعالانه حوزه در عرصه رسانه افزود: امروز با توجه به سرعت بالای رسانه اگر در ارتباط گیریها به روز نباشیم، ارتباط با مخاطبان را از دست داده و دیگران جایگزین ما خواهند شد.
دکتر متکی ادامه داد: رویکرد حوزه در امور تبلیغی خارج از کشور با تبلیغ در داخل متفاوت است چراکه در خارج از ایران نیازمند یک مصرف هستید به این معنی که مخاطبان با معارف و تعلیمات شما آشنا شده تا بتوانید این مفاهیم و معارف را به زبان مردم آنجا منتقل کنید.
وی افزود: جامعةالمصطفی در امر تبلیغ خارجی دین موفق بوده است، چراکه با استفاده از شیوه های به روز شده در عرصه تبلیغ دین حضوری نقش آفرین از خود ارائه نموده است.
دکتر متکی در پایان، حضو.ر حوزه در فضای مجازی در قالب ایجاد خبرگزاری حوزه را ازکارهای بسیار ارزنده توصیف کرد و گفت: در شرایطی که اینترنت و ماهواره در عرصه ارتباط و تبلیغ حرف اول را می زند، حضور حوزه در این فضا می تواند راهکارهای مناسب برای تبلیغ مبانی اعتقادی و مقابله با القائات تکفیری برخی شبکه های ضداسلامی و ضد شیعی باشد.