به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،"محمدباقرخرمشاد" رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که به دعوت رئیس سازمان دیانت ترکیه به این کشور سفر کرده است، با "رحمي يارن" ،مفتی استانبول دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار، "رحمي يارن" مفتی استانبول گفت: بین ایران و ترکیه رابطه خوبی حکمفرماست ولی متاسفانه عواملی هستند که سعی می کنند روابط کشورهای مسلمان و مخصوصا ایران و ترکیه را مخدوش کنند ولی خدا را شکر که در سایه مسئولین عاقبت اندیش و حکیم هر دو کشور؛ اجازه نخواهند داد که آنها به مقاصد و اهدافشان برسند.
وی تصریح کرد: متاسفانه امروز در بعضی از کشورهای مسلمان ، به صورت خصم با یکدیگر دشمنی می کنند؛ حق و ناحقی شان یک بعد قضیه است اما دشمنی مسلمانان با همدیگر مایع تاسف ما می شود.
مفتی استانبول افزود: واقعا باید مسئولین، دانشمندان وعلما برای اتحاد مسلمانان و مستحکم شدن روابط شان, تلاش کنند. درگذشته هم اختلافات فکری و علمی بین مسلمانان وجود داشته است ولی این اختلافات نباید علاقه و محبت آنها را نسبت به یکدیگر کم نماید. منظورم این نیست که یک طرف از عقاید و تاریخ خودش منصرف بشود؛ برعکس هر کس می تواند عقاید واندیشه خود را به راحتی در میان بگذارد و تشریح و معرفی کند.زیرا مسلمان بودن وجه مشترک خیلی بزرگ و مهم ماست . هدف همه ما این است که به دستور خداوند متعال، مسلمان خوبی باشیم و هر مذهب برای این که مسلمان متدین تری بشود در آن مذهب تلاش می کند.
"رحمي يارن" تصریح کرد: در مکه مکرمه و مدینه منوره تمامی مذاهب کنار یکدیگر نماز می خوانند و در قلبمان کوچکترین کدورتی نسبت به آنها ایجاد نمی شود و غیر مسلمانان وقتی ببیند که علاقه و محبت بین مسلمانان وجود دارد، آنها هم خلاص و نجات پیدا می کنند.
در این دیدار نیز خرمشاد در سخنانی گفت: حدیثی از پیامبر اکرم ( ص )هست که می فرمایند "اختلاف امتی نعمة و رحمة "پیامبر مفروض گرفتند که نباید اختلاف را از بین برد ؛ ولی این اختلافات نتیجه اش باید رحمت ، صلح و نعمت باشد. یکی از چیزهای که باید طوری عمل کنند که اختلاف ازآن؛ رحمت بیرون بیاید این است که یک سسله مسائلی که فکری و علمی است به سمت توده های مردم کشیده نشود ؛ این اختلاف باید در سطح خودش ارائه بشود.
وی افزود : امروز متاسفانه چیزی که تبدیل به یک آفت شده است، رشد کردن به یک تفکری است که ما از آن به عنوان "تفکیر"یاد می کنیم که آدمها به خودشان اجازه می دهند و می گویند تو کافری و به مسلمانان کافر می گویند . این عکس العملی ایجاد می کند که متاسفانه به مرحله خونریزی می رسد و قتی که خون جاری شد عقل مقلوب می شود و این مشکلی است که باید رهبران و عقلای دینی جهان اسلام ، فکری در خصوص حل اینگونه مساله نمایند.
* پاسخ مفتی استانبول به دکتر خرمشاد
خرمشاد یادآورشد: همانطور که می دانید قتل نفس از بزرگترین گناهان می باشد. ما چگونه می توانیم حکم صادر و تفکیر کنیم. بزرگان دین بایستی از بروز این مساله جلوگیری نمایند چرا که حد توقف ندارد و ادامه می یابد. این نگرانی، اختلافات مذهبی ایجاد می کند. چراکه این اختلافات ابتدا شکاف شیعه - سنی را تقویت می کند ولی بعد در سنی - سنی سپس شیعه - شیعه و ادامه پیدا می کند و اینجاست که نقش رهبران دینی بسیار برجسته می شود. با توجه به گذشته تاریخی ایران و ترکیه ؛ برداشت می شود که با وجود رهبران دینی بین دو کشور، چه زمانی می توان آن را به سرانجام درستی رسانید؟
مفتی در جواب دکتر خرمشاد گفت: من تشکر می کنم موضوع تفکیر را بیان کردید چون واقعا این مورد خیلی مهم می باشد علمای گذشته ما همیشه تکیه کلامشان این بود که اهل قبله تفکیر نمی شود .کسانی که تفکیر می کنند این را می خواهند بگویند که این کافر است خونش مباح است . بعد از این، کشتار و خونریزی شروع می شود و بعد متوقف کردن آن خیلی سخت است.