به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر صادق سجادی، در نشست« نقد و بررسی جلد 19دائرة المعارف بزرگ اسلامی» که عصر امروز در محل انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد، درباره روند دانشنامه نویسی در ایران اظهار داشت: تدوین آثار چند دانشی از دیرباز در ایران رایج بوده است؛ علاوه بر آن،آثار کلان تخصصی زیادی نیز وجود دارد که میتوان آنها را در زمره دانشنامه قرار داد که کتاب قانون ابنسینا به عنوان یک دانشنامه پزشکی از این قبیل است.
وی با تأکید بر این که دانشنامهنویسی در اسلام چیزی نبوده است که از اروپا تقلید شده باشد، گفت:البته دانشنامه نویسی امروزی با تعریفی که در جهان از آن می شود، امری جدید در جهان میباشد.
معاون پژوهش مؤسسه دائرةالمعارف اسلامی،درباره دائرةالمعارف بزرگ اسلامی گفت: با توجه به جایگاه و جامعیت این دائرةالمعارف ، پژوهشگران آن را به زبانهای مختلف ترجمه کردند. البته در نسخه ترجمه شده آن، به به دلیل فقدان مدخلهای کافی برخی مدخلها نیز به آن اضافه شده است .
وی با اشاره به این که دائرةالمعارف نویسی با تعریف و ویژگیهای امروزی در سه دهه اخیر رشد چشمگیری در کشور داشته است، اظهار داشت: هرچند در میان دائرهالمعارفها، برخی راکد ماندند یا نتایج قابل پذیرشی به دست نیاوردند، ولی دائرةالمعارف هایی نیز وجود داشتند که مرجع بسیاری از پژوهشگران داخلی وخارجی بودند.
دکتر سجادی در پایان خاطرنشان کرد: محققان کرسیهای ایرانشناسی و اسلامشناسی از این دائرة المعارف استقبال بسیاری کردند.15/313