سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۲
رییس ستاد اقامه نماز کشور: غفلت از ارزش‌ها زمینه سازآسیب‌های اجتماعی است

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی گفت: غفلت از خدا، مذهب، خانواده، بدن، مسئولیت‌ها، داشته‌ها، بایدهای زندگی و هر آن چیزی که انسان در زندگی سالم ارزش است فرد را در راه پر خطر آسیب‌های اجتماعی قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه در تهران، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رییس ستاد اقامه نمازکشور در گرهمایی توسعه و ترویج فرهنگ نماز، قرآن و مسجد که با حضور قائم مقام معاون امور اجتماعی و فرهنگی ، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: شهرداری تهران به عنوان یک نهاد اجتماعی در دور‌ه اخیر  برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری نظیر مقابله با آسیب‌های اجتماعی، راه‌اندازی گرمخانه‌ها و توسعه رفاه اجتماعی را کانون توجه خود قرار داده که اساسا حیطه مسئولیتی این مجموعه به شمار نمی‌آید.

وی ادامه داد: راه اندازی گرمخانه‌ها و سامانسراها  از مهمترین اقداماتی است که برای کاهش تبعات آسیب‌های اجتماعی بر شهر و شهروندان  انجام شده است. هرچند شهرداری تهران در این عرصه موفقیت قابل توجهی کسب کرده ولی ضرورت همکاری سایر نهادها و سازمان‌ها غیرقابل انکار است.

رییس ستاد اقامه نماز ادامه داد: اسکان افراد آسیب‌دیده، غربال‌گری، انجام امور قضایی و تامین رفاه آنها بسیار مهم است و تاکنون به شکل جدی توسط سازمان‌هایی که حوزه فعالیت‌ها مرتبط با این موضوع است مورد توجه قرار نگرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تصریح کرد: با توجه به اقدامات خوبی که انجام شده است، در نظر گرفتن برخی موارد ارایه مشاوره های فردی، برگزاری جلسه‌های سخنرانی با حضور روحانی در گرمخانه‌ها و سامانسراها، توجه به این که مشکل افراد آسیب دیده، شناسایی شود و در صورت امکان برای حل آن تلاش کرد لزوم اتخاذ راهکارهایی که ذهن آنها را نسبت به مسایل تغییر دهد حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: بیان شیوا، نافذ و مهربان همراه با نگاهی که افراد آسیب‌دیده را سرزنش نکند نظیر قصه‌گویی و بیان خاطرات افراد موفقی که در گذشته گمنام و یا حتی فقیر بودند، افراد را برای طی مسیر بازگشت به زندگی سالم آماده می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی تصریح کرد: زندگی در کلانشهر تهران به حدی سخت و طاقت فرسا است که باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد. در این شرایط و به منظور مقابله با آسیب‌های اجتماعی مشارکت شهروندان و افراد خیر کمک قابل توجهی به حل مشکلات خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: برای حل خردمندانه مسایل باید آنها را اولویت بندی کنیم و بهترین راه برای کمک به افراد آسیب دیده آن است که مهمترین مشکل آنها را شناسایی کرد.

حسین زارع صفت مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز در این نشست با تشریح عملکرد مجموعه تحت نظارت خود گفت: شهرداری تهران در مسیر ارتقا به یک نهاد اجتماعی نیازهای شهر را احصاء و برای برطرف کردن آنها با همکاری شهروندان برنامه‌ریزی کرده است.

وی ادامه داد: این سازمان منطبق با 5 وظیفه اصلی خود 20 عنوان برنامه را تعریف کرده است که با همکاری اداره های خدمات اجتماعی مناطق، سراهای محله و خانه‌های رفاه و خدمات اجتماعی همچنین کارآفرینی اجرا خواهند شد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: بهره گیری از تمام عناصر زندگی اجتماعی نظیر فرهنگ و ساختارهایی نظیر مسجد و سرای محله کمک قابل توجهی به ساماندهی مسایل خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha