به گزارش خبرگزاری حوزه ؛ حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد امروز (17 بهمن ماه )درنشست خبری با خبرنگاران با بیان این که اعتبار بخشی ساختار های دانش و حرکت آنها به سمت استاندارد شدن از ضرورت های تولید دانش است گفت: حق همه نشریات، ، کتب، مقاله، کنفرانس و قطب علمی و واحد پژوهشی برخورداری از کف استاندارد های لازم است .
دبیر شورای اعطای مجوزهای علمی حوزه تصریح کرد: این شورا مسئولیت اعتبار بخشی و اعتبار سنجی به مراکز پژوهشی ، نشریات علمی ، انجمن ها و قطب های علمی ، کرسی های نظریه پردازی ،نقد و مناظره علمی را برعهده دارد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه به ضرورت ایجاد شورای اعطای مجوز های علمی حوزه اشاره و خاطرنشان کرد : این شورا بنا به ضرورت و استناد به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد و مقرر گردید رتبه ها و امتیازهای علمی که از طریق این شورا اعلام می شود در سطح ملی امتیاز های دارای اعتبار قانونی تلقی گردد.
حجت الاسلام والمسلمین عماد در ادامه افزود: این شورا توسط شورای عالی مدیریت حوزه های علمیه با همکاری مدیر حوزه های علمیه و با تنظیم اساسنامه که به تصویب نهایی شورای عالی و حوزه های علمیه رسید راه اندازی گردید.
وی با اشاره به کمیسیون های تخصصی شورای اعطا مجوز های علمی حوزه خاطرنشان کرد: کمیسیون نشریات علمی، مسئولیت اعطا رتبه علمی به نشریات حوزوی را برعهده دارد، که در قالب علمی پژوهشی و یا علمی ترویجی معرفی می شوند.
دبیر شورای اعطا مجوزهای علمی حوزه، با اشاره به سومین کمیسیون این شورا خاطرنشان کرد: کمیسیون واحد های پژوهشی شورای اعطا، مسئولیت شناسایی ظرفیت های مراکز پژوهشی و اعطا مجوز علمی بر آنها را برعهده دارد .
معاون پژوهش حوز های علمیه ادامه داد: کمیسیون کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره علمی می باشد که مسئولیت تعیین استاندارد های لازم و تنظیم فرایند استاندارد یک کرسی و تدوین حمایت از کرسی های برگزار شده ،نشر و بهره گیری در علم ملی و بین المللی را برعهده دارد .
حجت الاسلام والمسلمین عماد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جلسات برگزار شده شورا گفت : كميسيون نشريات علمی حوزه در 29 جلسه فرصتها و شرايط لازم برای كسب اعتبارات علمی را مشخص كرده و در مجموع درخواستهای انجام شده در اين مدت، يازده نشريه مجوز علمی _ پژوهشی را دريافت كردهاند.
وی خاطر نشان کرد : تعداد معدودی از نشريات نيز نتوانستند رتبه علمی ترويجی و يا پژوهشی را كسب كنند؛ البته فرایند کار های نشریات از طریق درخواستهایی که مسئولین نشریات ارائه می دهند از طریق سه شماره از نشریه مربوطه مورد بررسی کار شناسان قرار میگیرد.
دبیر شورای اعطا مجوزهای علمی حوزه تصریح کرد: هم اكنون 140 مركز پژوهشی فعال در حوزه مشغول به فعاليت هستند که بیشتر این موسسات در قم قرار حضور دارند .
حجت الاسلام والمسلمین عماد در رابطه با فعاليتهای كميسيون كرسیهای نظريهپردازی بیان داشت: تا كنون 26 جلسه در رابطه با بررسی آيين نامه و دستورالعملهای فعاليت اين كرسیها برگزار شده و ضوابط طرح نظريات علمی نيزاعلام شده است، ولی هنوز كرسی نظريهپردازی مستقلی درمباحث مربوطه که طبق ضوابط باشد برگزار نشده است كه اميدواريم در آينده نزديك شاهد برگزاری این کرسی ها باشیم .
دبير شورای اعطای مجوزها و امتيازهای علمی حوزه، با بیان اینکه از نظریه و یا تکمله دقیق علمی استقبال خواهیم کرد گفت: در رابطه با کرسی های نطریه پردازی اگر کسی نظريه مستقل از علمای گذشته را نيز احصا و به شكل منطقی ارايه و دفاع كند، استقبال می کنیم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعطای مجوز به سه موسسه علمی پژوهشی در قم گفت: موسسه موضوع شناسی احکام فقهی ، موسسه پژوهشی علوم اسلامی و فنا آوری اطلاعات و انجمن های فلسفه ، حقوق و فقه محض و رسانه درخواست مجوز کرده اند که بعد از مراحل کار کارشناسی مجوز رسمی اعطا خواهد شد .
حجت الاسلام والمسلمین عماددر پایان خاطر نشان کرد: شورای اعطا مجوز های علمی حوزه به رياست مدير حوزه های علمیه، معاونت پژوهش حوزه و عضويت دو تن از اعضای شورای عالی ، مدير حوزه علميه خواهران، تا كنون48 جلسه اعضا تشکیل و 85 مصوبه را برای تدوین آیین نامه انجام داده است