به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین علی قاضی عسگر، امروز در دیدار آیت الله العظمی نوری همدانی، پرورش متخصصان فرهنگی و پاسخگو به شبهات به ویژه شبهات وهابیت از برنامه های جدی بعثه مقام معظم رهبری می باشد.
وی افزود: پرورش متخصصان فرهنگي در عرصه حج و زيارت و ارتقا سطح علمي كارشناسان زبده و پاسخگو به شبهات ديني، مهمترين و اساسي ترين برنامه های بعثه مقام معظم رهبری بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
حجت الاسلام قاضی عسگر با اشاره به حضور میلیونی زائران در عتبات، حج و عمره مفرده تصریح کرد: حضور چشمگیر زائران و حجاج در سرزمین وحی، ظرفیت مناسب و ارزشمندی برای ترویج و گسترش آموزه های انقلاب اسلامی و اسلام می باشد که همه ساله از لحظه لحظه آن بهره می بریم.
وی با اشاره به فعالیت فرهنگی و مکتوب بعثه مقام معظم رهبری، بیان داشت: این مجموعه دارای فعاليت های خرد و كلان بسياري مي باشد که از جمله می توان به توليد دانشنامه حج، "موسوعه الشبهات"، انتشار نشريات تخصصي، ساماندهي كتابخانه تخصصي و ... اشاره کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در حج و زیارت با اشاره به تدوين دانشنامه عظيم حج، گفت: اين دانشنامه مكتوب در 15 جلد با عنوان " موسوعةالشبهات" در حال تاليف مي باشد كه در حال حاضر 5 جلد آن به چاپ رسیده است و تا شش سال آينده به طور كامل تدوين و چاپ خواهد شد.
وي با اشاره به ترويج شبهات توسط وهابيت، تصريح كرد: 11 هزار شبهه، شناسايي و از ميان آن 200 شبهه استخراج شد و 19 مقاله براي پاسخگويي به اين شبهات تدوين و تأليف شده كه در قالب موسوعه به چاپ ميرسد.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه اضافه كرد: هرسال قريب به يک ميليون حاجي در عمره و حج داريم كه 900 هزار نفر به حج عمره و یکصد هزار نفر نيز به حج تمتع مشرف ميشوند و سالانه بیش از يک ميليون نفر به عتبات و يک ميليون و 600 هزار نفر نيز در نوبت حج به سر ميبرند كه طي 20 سال آينده اعزام میشوند؛ بنابراين اين تعداد مخاطب زمينه مناسبی برای فعاليتهای فرهنگی ايجاد ميكند كه بايد از اين فرصت بهره لازم را ببريم.
وي ادامه داد: حج داراي ظرفيتهاي بسيار گسترده اي مي باشد و به تعبير قرآن اولين خانه امن، كعبه است و كعبه كانون وحدتبخش براي همه مسلمانان است؛ از اين رو نيازمند نظريهپردازي بنيادين در اين حوزه هستيم.
مسوول بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به القاي شبهات وهابيت در طول حج در قالب منشورات، لوحهاي فشرده و از طريق مبلغان وهابي، عنوان كرد: اين كار نياز به مقابله دارد از اين رو اقدام به تأليف آثاري از جمله"موسوعةالشبهات" و توليد نرم افزارهايي در حوزه حج و زيارت نموده ايم كه بايد توسط كارشناسان و متحققان نظريه هايي در باب درسهاي آموزنده حج در زمينه سياست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و ... استخراج شود.
وي با بيان اين كه از 57 كشور اسلامي و كشورهاي اروپايي و آمريكايي، مسلماناني براي انجام مناسك حج مشرف ميشوند، اظهار داشت: اين حضور فرصت طلايي براي شناساندن شيعه را در اختيار ما قرار داده است و ميتوانيم در اين فرصت تعامل مثبتي با كشورهاي ديگر داشته باشيم.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسگر در پایان با اشاره به این که امروز امکان تاثیرگذاری در سطح بین الملل در مساله حج، بسیار زیاد است و با توسعه فرهنگ حج می توان این ظرفیت ها و تاثیرگذاری ها را توسعه بخشید، گفت: مشکلات جهان اسلام و مساله اقتصاد را می توان در حج مطرح کرد و حتی بازار مکه و مدینه جایی برای عرضه محصولات و کالاهای جهان اسلام باشد.
حجت الاسلام قاضی عسکر، شرایط امروز را متفاوت عنوان کرد و افزود: امروز وسایل ارتباط جمعی در بخش انتقال افکار و اندیشه ها به مردم نقش آفرین شده اند و تاثیرگذاری زیادی بر آداب، اندیشه و اخلاق مردم دارند.
سرپرست حجاج ایرانی درادامه با بیان اینکه نگرش اسلام،یک نگرش جهانی است ، یادآور شد: نگاه حاکمیت اسلام به سرتاسر جهان است و در آیات و روایات، مساله جهانشمولی اسلام کاملا قابل مشاهده است.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت با اشاره به اینکه ظرفیت بسیار زیادی در حج برای مردم کشور و تمام جهان اسلام وجود دارد، اضافه کرد: باید از طریق مساله حج، در مقابل توطئه ای که غرب برای ما چیده است، ایستادگی کننیم.313/17