دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

اشتراك شيعه و سني در مورد حقوق بشردوستانه بسيار زياد است و اگر كوشش هاي را در سطح بين الملل در اين زمينه انجام دهیم، علاوه بر تحکیم روابط، پدیده شوم مسلمان کشی از طریق انفجارهای کور را به حداقل مي رساند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي در ديدار رابرت مارديني، رييس مركز عمليات كميته بين المللي صليب سرخ جهاني در خاور نزديك و ميانه، گفت: در زمينه حقوق بشر دوستانه اشتراكات بين شيعه و سني از یک طرف، و بین مسلمانان و غیر مسلمانان از طرف دیگر بسيار زياد است و اگر كوشش‌هاي بين المللي در اين زمينه شناسایی و فعال سازی این مشترکات فطری صورت گيرد، مي تواند روابط بين مذاهب و ادیان را مستحكم کند و هم جنگ هاي مذهبي و فرقه‌اي را به حداقل برساند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اين كوشش هاي بين المللي همچنين قادر است فضاهای انسانی را در سطح جهان تلطیف کند و ابتکارهای کنترل کننده جنگ را شکل دهد.

 رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکید کرد: باید به "گفتگوهای  فطرت محور"  به ویژه در زمینه حقوق بشردوستانه روی آورد و در فضاي اجتماعي و جهانی مي توان همگرايي‌یهايي را با تمركز بر فطريات ايجاد كرد.

حجت الاسلام و المسلمين مبلغي با اشاره به اين كه دست كم سه بعد اساسي فطری "انديشه هاي فطري"، "احساسات فطری" و گرايش‌هاي  فطری" وجود دارد، خاطرنشان كرد: از جمله مزایای حوزه حقوق بشردوستانه، در برگيرندگی آن نسبت به هر سه بعد فطري انديشه اي، احساسي و گرايشی است؛ به اين معنا كه اولا در حوزه حقوق بشردوستانه، اندیشه‌های بسیاری هستند که باور فطری نسبت به آنها وجود دارد؛ مثل ضرورت "به حداقل رساندن دامنه تخریب در جنگ" (آسیب نرساندن به طبیعت و انسان های خارج از جنگ و ...)، ثانیا در این حوزه بشردوستانه، احساس های فطری موج می زند؛ مثل احساس دوستی وعاطفه انسانی نسبت به انسان هایی که از آلام و مشکلات جنگ رنج می برند.

وی اضافه کرد: اين كه دست زدن به فعالیت های حمایتی و کمکی نسبت به گرفتارآمدگان در جنگ، امری است که از فطرت انسان ریشه می گیرد و فطری بودن گرايش عمل اجتماعي انسان به حقوق بشردوستانه مي تواند شكل حداكثري يك اشتراك و اجماع را پیدا کند.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی خطاب به رابرت مارديني، بيان داشت: شما این ظرفیت استثنایی از حیث فطری که واجد همه خصلت هاي فطري است در را اختیار دارید و باید بکوشید که كوشش هايتان با درصد بالاي صداقت همراه باشد تا یک همگرایی فطری ایجاد کنید.

وي با اشاره به اهميت گفتگو در مسائل برخوردار از زمینه‌ها و ریشه‌های فطری گفت: گفتگو بايد اين هنر را داشته باشد كه از لايه هاي تنيده شده در اطراف مساله عبور، و به درون هسته‌هاي فطري آن نفوذ پيدا كند تا اجماع ایجاد کند.

رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس افزود: این که "تمرکز بر هسته فطری مساله"، مورد قبول قرآن كريم قرار گرفته است؛ به این دلیل که به پيامبر اسلام (ص) خطاب مي شود كه شما از اهل كتاب ( و طبعا با گفتگو) بخواهيد كه بيايند و بر کلمه سواء  تكيه كنند؛ در حالی که معلوم است در نزد اتباع اديان مختلف، پيرايه ها و لايه هايی حتی در اطراف انديشه خداوند باوری تنیده شده و اختلاف‌هایی به وجود آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغي خاطرنشان كرد: گویا قرآن می خواهد که هسته مركزي نهفته در این نگاه ها كه اصل خداوند و عبادت در پیشگاه او است، را از پیرایه هاي تنيده شده در اطراف آن جدا کنیم و آن هسته مركزي را، مورد اتفاق و اشتراك قرار دهیم.

وی با اشاره به این که مشكل گفتگو كنندگان اين است كه به افزوده های پیرایه ای بیشتر تاكيد مي كنند و هسته اصلي و فطري را به حاشیه می رانند و به فراموشي می سپرند، ابراز داشت: فطرت در امور جهاني و امور مربوط به سرنوشت بشر قابلیت شناسایی، پیگیری و فعال سازی به صورت حداكثري را دارد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که طرفداران دست زدن به چنين رویکردی زياد هستند، گفت: مهم این است که سازمان‌هایی مثل سازمان شما از یک طرف داده‌ها و داشته‌های فطري مشترك انسان ها را معیار قرار دهد و از طرف دیگر تلاش هایتان از در فضاهای فوق سياسی شکل گیرد تا همه احساس كنند كه در مسیر فطرت انسانی گام بر می دارید.

حقوق بشر دوستانه تقريبي

حجت الاسلام والمسلمين مبلغي با تاکید بر این که می توانیم محوری تحت عنوان "حقوق بشردوستانه تقریبی" بگشاییم، گفت:  اشتراك بين شيعه و سني در مورد حقوق بشردوستانه بسيار زياد است و اگر بتوانیم كوشش هاي را در سطح بين الملل اسلامی در اين زمينه انجام دهیم، روابط بين مذاهب محكم تر می گردد و ابعاد و پیامدهای ناشی از پدیده شوم مسلمان کشی از طریق انفجارهای کور نیز  به حداقل مي رسد.

برپایه این گزارش، رابرت مارديني، رييس مركز عمليات كميته بين‌المللي صليب سرخ در خاور نزديك و دور نيز در اين نشست، گزارشي از فعاليت هاي اين مركز ارائه داد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha