پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

ماندگاری تشیع به برکت تلاش­های حضرت زهرا(س) است و ایشان، با بذل جان در دفاع از امیرالمؤمین(ع)، حق ولایت را اداء نمودند و ما نیز باید این الگوی رفتاری را مورد توجه قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین محمدرضا جباری، امروز در نشست علمی «سبک زندگی و سیره اخلاقی حضرت فاطمه زهرا(س)»، که به همت معاونت پژوهش و گروه تاریخ اسلام مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم در مسجد این مجتمع برگزار گردید، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم تبیین الگوی رفتاری ائمه معصومین(ع) برای مردم، اظهار داشت: در تتبع سیره معصومین(ع)، باید همه روایات با سندهای آنها بررسی گردد و با قرآن و عقل تطبیق داده شود تا الگوی رفتاری مورد نظر به دست آید.

وی افزود: جای تأسف است که در دانشگاه­های کشور اسلامی­، واحد درسی "سیره­شناسی معصومین(ع)" نداریم و شاهد شکل­گیری رشته­هایی مانند تاریخ و سیره پیامبر اعظم(ص) در مقاطع عالی تحصیلی نیستیم.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه حضرت زهرا(س) بیان کرد: شخصیت حضرت فاطمه(س) مورد قبول اهل­سنت نیز می باشد و علمای آنها مانند سیوطی، مسندهای فاطمه(س) فراوانی برای شناخت سیره این بانوی مکرم تحریر کردند.

حجت­الاسلام والمسلمین جباری ابراز داشت: خوشبختانه در بین شیعیان نیز روایات و مسندهای فراوان تاریخی از حضرت فاطمه(س) ثبت شده است که نشان از اهتمام شیعه به ثبت سیره رفتاری و سبک زندگی این بانو دارد.

وی با بیان این که جنبه­های زندگی حضرت فاطمه(س)، الگوی تمام عیاری برای مسلمین است، خاطرنشان کرد: اگر با دقت در مجموعه روایات رفتاری ایشان بنگریم، در می­یابیم که سیره رفتاری حضرت را می­توان به صورت کاربردی در زندگی شخصی خود جاری کرد.

این پژوهشگر تاریخ تاریخ اسلام ادامه داد: حضرت زهرا(س) در تربیت فرزندان به گونه­ای دقت داشتند که به آنها تأکید می­کردند که علاوه بر التزام به واجبات، به نوافل نیز ملتزم باشند و در همسرداری ایشان همین بس که در زمان کمبود امکانات مالی، برای ناراحت نکردن امیرالمؤمنین(ع)، نیازهای ضروری زندگی را نیز به ایشان یادآوری نمی­کردند و به سفارش پدر بزرگوارشان عمل می­کردند تا همسرداری خود را به شکل شایسته­ای انجام داده باشند.

 

حجت­الاسلام والمسلمین جباری با اشاره به این حدیث پیامبر(ص) که "فاطمه بضعة منی" اضافه کرد: مفهوم این روایت این است که فاطمه(س)، تنها تکه­ای از پاره تن پیامبر نیست، بلکه حقیقت نور وجود و کمالات رسول خدا(ص)، در وجود ایشان متبلور است.

در ادامه این نشست، حجت­الاسلام حسین عبدالمحمدی از پژوهشگران حوزوی با بیان این که هرچه بیشتر مطیع ائمه (ع) باشیم، مورد رضایت بیشتر این بزرگواران نیز قرار خواهیم گرفت، اظهار داشت: محبت آنها را در دل داشتن، پذیرفتن ولایت و تبعیت محض، حقوق ائمه معصومین (علیهم­السلام) هستند که بر عهده همه ما می­باشد.

مدیر گروه تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی فقه با بیان این که جای تأسف دارد که سیره رفتاری حضرت فاطمه(س) در جامعه مهجور است، افزود: حضرت زهرا(س)، نسبت به حق بی­تفاوت نبودند و خود برای این مهم و احقاق حق ولایت تلاش کردند و دیگران را نیز به این امر مهم تشویق می­نمودند.

وی، ماندگاری تشیع را به برکت تلاش­های این بانوی مکرم دانسته و افزود: ایشان، با بذل جان در دفاع از حق امیرالمؤمین(ع)، حق ولایت را اداء نمودند و ما نیز باید این الگوی رفتاری را مورد توجه قرار دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha