پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

وضعیت نامطلوب اقتصادی یکی دو سال اخیر، گرچه مردم را در سختی و فشار زایدالوصفی قرار داده اما از آن جا که گفته اند آدمی به امید زنده است، لاجرم باید امید داشت ...

وضعیت نامطلوب اقتصادی یکی دو سال اخیر، گرچه مردم را در سختی و فشار زایدالوصفی قرار داده اما از آن جا که گفته اند آدمی به امید زنده است، لاجرم باید امید داشت و این سرمایه بزرگ و بی نظیر انسانی امروز با وجود تلاش های رسانه ای دشمنان و برخی ناآگاهان و یا مغرضان داخلی در سیاه نمایی و یاس پراکنیِ عمومی ، وجود دارد تا به یاری خدا در پرتو وحدت و همدلی مردم و مسئولان و به خصوص روی کار آمدن رییس جمهوری توانا و متعهد و از پیِ آن هیئت دولتی دلسوز، مخلص و کارآمد ، مشکلات اقتصادی و معیشتی کاهش یافته و اوضاع به سامان شود.

در حالی که کمتر از دو ماه به موسم انتخابات مانده ، بسیاری از متقاضیان کسب کرسی ریاست جمهوری به درستی انگشت اصلاح بر روی عیوب و مشکلات اقتصادی گذاشته اند اما باید توجه داشت که تنها گفتن و انتقاد کردن چاره کار نیست چه آن که قبل از هر چیز نیاز به ارایه یک برنامه مدون و قابل اجرا وجود دارد تا از طریق آن راهکارهای حل مشکل اعلام شده و بکار گرفته شود و مهم تر از همه این که مردم برای انتخاب درست خود، در این خصوص آگاهی و اطلاع لازم را در مورد برنامه های کاندیداها داشته باشند.

این یک واقعیت مسلم است که مردم اگر ببینند نامزدهای انتخاباتی برای حل معضلات و مشکلات جامعه برنامه دارند که براساس اصول منطقی تهیه شده، در انتخابات شرکت پر شوری خواهند داشت.

از سوی دیگر همه می دانیم، حماسه سازی سیاسی و اقتصادی در سالی که از سوی دیده بانِ بیدار و حکیم انقلاب، مزین به چنین شعار ارزشمندی شده، بدون ارایه برنامه راه به جایی نمی برد.

نکته حایز اهمیت دیگر این که امروز در کنار مساله گرانی و تورم فزاینده و کمرشکن که بارها و بارهای علما و مراجع عظام تقلید، دغدغه و نگرانی خویش را از این ناحیه ابراز و اعلام کرده اند، مساله بیکاری به ویژه در رابطه با فارغ التحصیلان دانشگاهی به یک بحران پنهان در کشور تبدیل شده که در صورت عدم توجه جدی و برنامه ریزی دقیق و منسجم، تبعات آن بیش از پیش دامن گیر اجتماع می گردد.

در واقع یکی از چالش های اصلی دولت آینده، نرخ بالای بیکاری است که لازم است کاندیداهایی که هوای پاستورنشین شدن در سر دارند و می خواهند برای مدت 4 یا 8 سال آتی ، در راس قوه مجریه قرار گیرند، برنامه عملیاتی خود را برای کاهش آمار بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار و مولد اعلام کنند.

همین چند شب پیش بود که مردم در نظرسنجی برنامه تلویزیونی " پایش" ،داشتن برنامه را مهم ترین ملاک خود برای انتخاب رییس جمهور آینده عنوان کرده و بدین سان هوشمندی و درک بالای خود را نشان داده و ثابت کردند که فریب شعارها و ژست های سیاسی را نمی خورند و از کاندیداها و جریانات حامی آن ها در عین پایبندی به اخلاق اسلامی ، برنامه منسجم و کاربردی برای حل مشکلات را مطالبه می نمایند.

در واقع تمام كساني كه توان و تجربه تصميم‌گيري، تصميم‌سازي و مديريتي داشته و دارند، می بایست توانايي‌هاي خود را در قالب برنامه‌هايي در معرض شنيدن، توجه و انتخاب مردم قرار دهند، تا مردم بتوانند بهترين برنامه را انتخاب کرده و با درنظرگرفتن شاخصه های کلیدی چون ولایت مداری، ارزش گرایی، تعهد ، قانون مداری و ... فرد اصلح را برای ریاست قوه اجرایی کشور برگزینند.

بی جهت نبوده که در اصل 115 قانون اساسی نیز در بیان ویژگی های رییس جمهور بر عنصر مدیر و مدبر بودن تاکید خاصی شده است.

در شرایطی که به اذعان کارشناسان و اهالی فن، سوء تدبیرها بیشترین ضربه را اقتصاد کشور زده و می زند، اهمیت تدبیر در سایه قانون مداری و نظارت مستمر و مطلوب و همچنین لزوم برنامه ریزی بر اساس سند چشم انداز و اهداف بلند مدت نظام اسلامی ، بیش از پیش خود را نشان می دهد، تا بدانجا که مقام معظم رهبری ، مهرماه سال گذشته در جمع مردم شیروان استان خراسان شمالی به نکات مهمی در خصوص بایسته های پیشرفت اقتصادی کشور اشاره کرده و فرمودند: « آن چه که ما به مسئولان محترم کشور در زمینه مسایل اقتصادی سفارش می کنیم این است که در پیشرفت اقتصاد، این سه عنصر را مورد توجه قرار دهند؛ اولاً در امر اقتصاد مثل همه مسایل دیگر باید با نگاه علمی به مسایل نگاه کرد.

ثانیاً یک برنامه ریزی مدبرانه لازم است که هم در آن شتابزدگی نباشد ، هم در آن کندی و کوتاهی نباشد... ثالثا ثبات و استمرار سیاست ها لازم است..»

امید آن که در روزهای مانده تا 24 خرداد، کاندیداهای بالقوه و بالفعل انتخابات ، با اخلاق گرایی و برنامه محوری، زمینه ساز خلق حماسه بزرگ سیاسی شوند و مردم نیز در آدینه به یادماندنی خرداد سال 92، با بصیرت انقلابی و هوشیاری سیاسی ، حماسه سازان این گوی و میدان لقب گیرند. انشاالله

سید محمد مهدی موسوی

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha