پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رئیس جامعةالمصطفی، اساتید حوزه را سربازان خط مقدم جبهه تعلیم و تربیت معرفی کرد و گفت: استادان باید در دریای مواج معارف الهی غوطه ور شوند و به آنچه که می گویند، باور داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، عصر روز گذشته، در نوزدهمین اجلاس سالانه اساتید جامعه‌المصطفی ویژه استادان خواهر با موضوع "تحول در نظام آموزشی مبتنی بر نیازهای جهان اسلام" که در مؤسسه آموزشی بنت الهدی قم برگزار شد، در سخنانی به تبیین جایگاه اساتید در عرصه نشر معارف اهل بیت علیهم‌السلام پرداخت.

وی، اساتید حوزه را سربازان خط مقدم جبهه تعلیم و تربیت معرفی و عنوان داشت: در این عرصه برای اساتید خواهر، فاطمه زهرا(س) سرمشق و الگوی است تا بر اساس این الگو،‌ فاطمه‌های بسیاری پرورش یافته و در ادامه جامعه را فاطمی تربیت کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، فاطمه زهرا(س) را نمونه و الگویی کامل برای بانوان دانسته و گفت: فاطمه(س) یک قهرمان و پیشوا و مدیری بود که در برابر همه بحران های آن عصر خط شکن بود.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: تلاش‌های حضرت فاطمه(س) سبب آن شد که خط اصلی زعامت و ولایت گم و خاموش نشود؛ حضرت زهرا(س) جلوی خلط گفتمان ولایت و محو اندیشه زعامت الهی و آسمانی را گرفت.

رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: نظام آموزشی عناصر مختلفی مانند متن، برنامه، فضا، شاگرد و استاد را دارا است؛ نظام آموزشی باید علم محور باشد و استاد قطب اصلی علم شود.

وی با تأکید بر این که اگر استاد از شرایط لازم برخوردار باشد، مشکلات و کاستی‌‌های متون علمی درست می شود،‌ گفت: استاد پایه اصلی نظام آموزشی است و مسؤولیت خطیری در بر عهده دارد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، وظیفه اساتید حوزه را سخت تر از دیگر استادان دانسته و خاطرنشان کرد: کسانی که معارف اسلامی را آموزش می دهند، با جان بشر و حیات ابدی وی سر و کار دارند؛ بنابراین خود استادان باید در دریای مواج معارف الهی غوطه ور شوند و به آنچه که می گویند، باور داشته باشند.

وی تصریح کرد: تربیت و اخلاق درون‌مایه نظام آموزشی و قوام استادی است و استادان جامعةالمصطفی باید اقتضائات یک طلبه و دانش پژوه در غربت و آمده از نقاط مختلف دنیا را دریابند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم آشنایی اساتید المصطفی با ویژگی های طلاب غیر ایرانی، افزود: گاه زبان برخورد و نوع رفتار یک استاد در فرهنگ ایرانی و فارسی مناسب است اما برای یک فرد طلبه غیر ایرانی چندان شایسته نیست.

وی همچنین به وظایف اساتید خواهر اشاره کرد و ابراز داشت: در عرصه علم آموزی، طلبه و شاگرد محور است؛ استادان خواهر باید شناخت کافی را از طلاب و به ویژه طلاب جامعةالمصطفی به دست آورند تا بتوانند تاثیرگذاری لازم را داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در پایان با تأکید بر این که استادان خواهر جامعة المصطفی باید در عرصه های آموزشی، الگویابی و الگوسازی کنند،‌ تصریح کرد: کار استادان خواهر سخت تر از دیگران است، چراکه باید مدل و الگوی زن امروز بر اساس سنت ها و آموزه های اسلامی را استخراج و معرفی نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha