به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، ایت الله سید عبدالله الغریفی از علمای بحرین گفت: منظور ما از جنبش ها، جنبش های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی میباشد. ارتباط بسیج معنوی با این جنبش ها چیست؟ برای فهمیدن این رابطه سه نظریه را ذکر میکنیم.
نظریه اول: جدایی جنبش فرهنگی و اجتماعی و سیاسی از مسائل معنوی. در چنین نظریه ای دین وارد جنبش میشود و افراد سیاسی و فرهنگی را وارد میدان میکند اما بدون اینکه از ارزش های معنوی و دینی برخوردار باشند و این فاجعه خطرناکی برای اجتماع میباشد.
نظریه دوم: جدایی مسایل معنوی از جنبش. دراین نظریه افراد معنوی تربیت میشوند که فاقد جنبش و حرکت فرهنگی و اجتماعی و سیاسی هستند بلکه افرادی معنوی و خشک مقدس و منزوی از واقعیت های موجود میباشند و خطر این گروه نیز کمتر از گروه اول نیست.
نظریه سوم: که نظر صحیح است، حضور معنویت در جنبش فرهنگی و اجتماعی و سیاسی... این نظریه به شدت با تشکیل جنبش سیاسی و فرهنگی و اجتماعی به دور از ارزش های معنوی و ایمانی مخالف است تا از این طریق هویت و اصالت و سلامت حرکت امت حفظ شود...
ما با توجه به این نظریه تاکید میکنیم که باید جنبش سیاسی خود را در این کشور با ارزش های معنوی و ایمانی بیمه کنیم تا همواره پاکی و شفافیت جنبش ما و مشروعیت ابزارهای آن حفظ شود و همچنان ادامه یابد و بر قدرت و استحکام آن افزوده شود و مورد تایید الهی واقع شود.