پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به این که تمام چشمه های علم در قرآن است، تاکید کردند: باید درس تفسیر در قالب دروس حوزوی رسمیت بیشتری یابد و تفاسیر به زبان‌های زنده دنیا ترجمه شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، شامگاه روز گذشته هفتم خرداد ماه، در هشتمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم حوزه که در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) قم برگزار شد، با اشاره نقش بی بدیل قرآن در هدایت روح و رهایی انسان از گمراهی ها، گفتند: یکی از رسالت ها و وظایف ذاتی اساتید حوزه، آن است که باید روز خود را با قرآن سپری کنند؛ زیرا قرائت هر روزه قرآن موجب تکامل روح می شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: قطعا آنچه موجب شکوفا شدن دل در وجود انسان می شود، قرآن مجید است و هر کسی که خود را در معرض قرآن قرار دهد، رویشی بهاری را تجربه می کند.

ایشان با ذکر این مطلب که تمام چشمه های علم در قرآن وجود دارد، بر لزوم حضور پررنگ تر قرآن در میان مردم و به خصوص حوزویان تاکید کرد و ابراز داشتند: قرآن زنگارها را از دل پاک می کند و به همین دلیل نباید در حوزه علمیه مهجور باشد؛ علامه طباطبایی(ره) از جمله افرادی بود که در حساس ترین دوران با تحمل مشقات فراوان و تحمل بی مهری ها، سعی در خروج قرآن از مهجوریت کرد و با نگارش و تدوین تفسیر گرانسنگ المیزان، کاری ارزشمند و ماندگار را در این عرصه رقم زدند.

این مرجع تقلید با ذکر این مطلب که امروزه قرآن در حوزه از غربت خارج شده است، یادآورشدند: باید یکی از وظایف اساتید تفسیر تلاش در جهت زودن مهجوریت قرآن در بدنه حوزه باشد و به طور طبیعی و قطعی هرچه توجه ما به قرآن بیشتر باشد، الطاف خداوند نیز بیشتر خواهد شد.

این مرجع تقلید با بیان این که تشکیل مجامع تفسیری در حوزه از برکات و نعمات الهی است، عنوان کردند: باید توفیق ایجاد چنین مجامعی را در بدنه حوزه ارج نهاد و از آن برای ایجاد تحول در عرصه تفسیر قرآن و علوم قرآنی استفاده کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی یادآورشدند: در مجمع عالی تفسیر باید نسبت به ایجاد موضوعات تخصصی برای موضوعات مختلف قرآنی، همچنین ایجاد گروه های بررسی آفات تفسیری، احیای کتب تفسیری، کشف اساتید برجسته تفسیر در کشور و کشف کتب تفسیری در کتابخانه های مهم دنیا و نهضت ترجمه تفاسیر خوب به زبان های زنده دنیا اقدام شود؛ همچنین می بایست درس تفسیر در قالب دروس حوزوی رسمیت بیشتری پیدا کند و نباید از متن درسی حوزویان به درسی حاشیه ای مبدل شود.

معظم له یکی از رسالت های اصلی این مجمع مبارک در حوزه را تربیت نخبگان تفسیری و قرآنی دانسته و گفتند: پرورش نیروهای نخبه در این مرکز از انتظاراتی است که باید محقق شود و آثار مبارک آن در جامعه نیز گسترانیده شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این مطلب که مجمع عالی تفسیر باید زمینه گفتمان های قرآنی را در بدنه حوزه ایجاد کند، خاطرنشان کردند: اگر به دنبال روشن شدن بسیاری از مسایل و پیشرفت مباحث هستیم باید گفت و گوهای علمی را در حوزه تفسیر افزایش دهیم و از تفسیر به رای در تفاسیر به شدت خودداری کنیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha