پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

کسانی که به ملاقات و دیدار پروردگار امید ندارند، به حیات و زندگی دنیوی راضی شده اند و به زندگی دنیوی اطمینان و آرامش می یابند، از آیات الهی غافل‌اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معاون فرهنگی تربیتی جامعة‌المصطفی در نشست بررسی آثار تربیتی معاد از منظر قرآن کریم با موضوع «آثار منفی فراموشی دیدار خدا » که در موسسه آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد، با اشاره به این در آیات مربوط به لقاء الله در روز قیامت به دو منظر آثار تربیتی سلبی و ایجابی پرداخته شده است، گفت: ملاقات نشان از یک کشش و محبت بین انسان و پروردگار دارد، چنانچه رسول گرامی اسلام(ص) طبق نقل فرموده اند"من احبّ لقاء الله، احبّ الله لقائه" کسی که علاقمند به ملاقات پروردگار است، خداوند هم علاقمند به لقاء اوست.

حجت الاسلام والمسلمین صالح به آیه 7 سوره یونس «إَنَّ الَّذِينَ لاَ يَرْجُونَ لِقَاءنَا وَرَضُواْ بِالْحَياةِ الدُّنْيَا وَاطْمَأَنُّواْ بِهَا وَالَّذِينَ هُمْ عَنْ آيَاتِنَا غَافِلُونَ » اشاره کرد و افزود: این آیه سه اثر فردی فراموشی دیدار پروردگار را بیان می نماید.

وی ادامه داد: کسانی که به ملاقات و دیدار پروردگار امید ندارند، به حیات و زندگی دنیوی راضی شده اند و به زندگی دنیوی اطمینان و آرامش می یابند، از آیات الهی غافل‌اند.

معاون فرهنگی تربیتی جامعة المصطفی با اشاره به سخنی از مرحوم علامه طباطبایی، ابراز داشت: علامه می فرماید "بین کسی که به کلی منکر خدا و معاد و دیدار با پروردگار است و کسی که عملاً و فعلاً به این دنیا راضی است و لفظاً قائل به خداست، فرقی وجود ندارد".

حجت الاسلام والمسلمین صالح  همچنین به آیه 3 سوره ابراهیم « الَّذِينَ يَسْتَحِبُّونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا عَلَى الآخِرَةِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا أُوْلَئِكَ فِي ضَلاَلٍ بَعِيدٍ »اشاره کرد و یادآور شد: براساس این آیه کسانی که زندگی دنیا را بر آخرت ترجیح می دهند و راه خدا را سدّ می کنند و می خواهند راه حق را منحرف جلوه بدهند، در گمراهی هستند".

بر اساس اعلام المصطفی، وی با بیان حدیثی از امام صادق(ع) افزود: از حضرت روایت شده که می فرمایند "از آثار مرگ اندیشی این است که شهوت ها و خواهش های نفسانی را [در نفس] می‌میراند، محل رویش غفلت را از بین می برد، قلب را نیرومند کرده و طبع انسان را لطیف و رقیق می کند و آتش حرص و آز را در انسان خاموش می نماید"

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha