به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم فخر روحانی از اساتید حوزه علمیه خواهران در نشست تربیت قرآنی ضمن گرامیداشت سالروز وفات بانوی بزرگ اسلام حضرت خدیجه گفت: انتهای دهه اول ماه مبارک رمضان، مزین به نام یکی از بانوان بزرگ تاریخ اسلام است که دوشادوش پیامبر (ص) فعالیت می کرد و در لحظههای سخت و طاقتفرسای تحقق اسلام که مسلمانان در شعب ابیطالب به طور کامل در محاصره اقتصادی و سیاسی و عاطفی بودند با ثروت فراوانش تلاش کرد تا مسلمانان را از گرسنگی برهاند.
خانم روحانی در ادامه این نشست، به موضوع بحث، یعنی «راهکارهای قرآن برای تربیت قرآنی» پرداخت و گفت: قرآن کریم درباره اصول تربیتی توضیح کامل و روشنی داده است، اما حواشی که این روزها در جهان حاکم است، باعث شده برخی از مشکلات سد راه تربیت خانواده ها شود.
هشدار نسبت به فضای مجازی
وی گفت: یکی از این مشکلات، حضور نوجوانان در دنیای مجازی و سایت های اینترنتی است، زیرا در گذشته مادر خانواده میدانست که باید در خانه را به روی نامحرم ببندد و فرزندش را از مشکلات مصون دارد، اما این روزها این گونه نیست و برای کودکان و نوجوانان در شبکههای مجازی امکان دسترسی به بدترین تصاویر میسر است.
راهکارهای تربیتی قرآن
وی افزود: قرآن درمسیر تربیتی، راهکارهای فراوانی دارد، میگوید زمان تربیت از سنین کودکی و نوجوانی است .گاهی مادران به ما مراجعه می کنند و میگویند، پسرم نماز نمیخواند، می پرسم چند سال دارد، می گوید، 22 سال. از او می پرسم از کی نماز نمیخواند؟ درکمال تعجب میشنوم از ابتدا نخوانده چون ما خیلی گرفتار بودیم و این قدر دنبال زندگی رفتیم که فکر میکردیم خودش به راه خواهد آمد.
کارشناس این نشست یادآور شد: قرآن کریم دراین باره می فرماید؛ تربیت دوران کودکی تقلیدی است، اما ویژگی سن نوجوان سرکشی است و همه چیز را باید براساس منطق با او صحبت کرد و او را با منطق به راه آورد.
خانم روحانی خاطرنشان کرد؛ در گذشته برای دوره نوجوانی همه چیز با تحکم همراه بود، اما اکنون دیگر تحکم کارساز نیست و برای نوجوان باید با دلیل و برهان صحبت کرد.
وی افزود: قرآن کریم در این باره داستان حضرت ابراهیم (ع) را نقل می کند و میفرماید؛ خداوند درسنین پیری به حضرت ابراهیم و همسرش فرزندی عطا کرد و پس از تولدش به طور طبیعی پدر و مادر دائما نگران بیماری و مشکلات کودک دردانهشان بودند، تا این که او به سن بلوغ رسید و یک بازوی توانمندی در کنار پدر قرار گرفت و قرآن در این خصوص نقل میکند، به حضرت ابراهیم دستور میرسد، فرزند نوجوانش را راه خدا قربانی کند، حضرت برای این که فرزندش را با خود همراه کند، نزد فرزند رفته و به او میگوید؛ از طرف خداوند مأمورم تو را قربانی کنم به نظرت چه کنم ؟ ایشان به جای این که چاقو را برداشته و بگوید دستور رسیده که تو را بکشم. با او مشورت میکند.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: این برخورد حضرت ابراهیم نوعی آموزش برای پدر و مادرها است که به جای دستور دادن، با فرزندان صحبت کنند و با او مشورت نمایید به جای مقایسه کردن او با دوران نوجوانی خود و یا نوجوانان اطراف، همانند دخترخاله ، پسر عمو و.. با او به صحبت نشسته و با هم به توافق برسید. زیرا روش صحیح تربیت نوجوان، نه تحکم است و نه فرزند سالاری، بلکه مشورت روش میانه است .
وی تاکید کرد : دربرخی از کتا بها آمده که باید بچه ها را در مسائل دینی رها کرد، تا خودشان راه را پیدا کنند، اما سئوال این جاست، مگر شما برای واکسن زدن کودکتان نیز کوتاه می آیید تا خودش بزرگ شده و فواید واکسن زدن را پیدا کند، پدر و مادر باید در راه نماز خواندن فرزندان جدی باشند و کوتاه نیایند. در این راه هیچ رخصتی برای فرزندان وجودندارد. قرآن می فرماید؛ باید فرزند را به نماز خواندن امر کنید و صبورانه بالای سر او بایستید و نظارت کنید.
این استاد حوزه علمیه خواهران در پایان گفت: فرزندان باید بدانند در راه نماز خواندن و اجرای دستورات دینی هیچ رخصتی وجود ندارد و پد رو مادر محکم بر سر این مسائل ایستاده اند و هیچ جای گذشتی هم وجود ندارد.