به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی نیا، شب گذشته در مراسم افتتاحیه پژوهشگاه قرآن و حدیث، با اشاره به اینکه موضوع اخلاق به عنوان یک دانش، کمتر توجه شده است، اظهار داشت: امروز در جهان غرب، مسئله اخلاق با رویکرد یک دانش موفق به طور جدی پرداخته می شود.
وی تصریح کرد: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی را دایر کرد تا با نگاهی عالمانه به دانش اخلاق بنگرد.
قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث خاطرنشان کرد: اهداف این پژوهشکده تبیین روشمند علمی، نظریه پردازی و پاسخ به مسائل اخلاقی و روانشناسی است.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا به ساختار پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اشاره کرد و ابراز داشت: گروه های روانشناسی اسلامی، اخلاق نظری، اخلاق عملی و کاربردی و واحد جامعه شناسی در این مجموعه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون 50 اثر علمی پژوهشی از سوی پژوهشکده اخلاق و روانشناسی منتشر شده است، تصریح کرد: بیش از 32 اثر پژوهشی توسط گروه روانشناسی اسلامی انتشار یافته که مهم ترین آن ها فرهنگ حیا، رضایت از زندگی، حکمت نامه کودک، تربیت جنسی، تحکیم خانواده، پیشگیری از اعتیاد، مهار خشم و رضایت زناشویی است.
قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث به مهمترین آثار در دست انجام گروه روانشناسی اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: تحلیل روانشناختی صفات مکارم الاخلاق، تنظیم رغبت بر اساس مفهوم زهد، الگوی خویشتن داری جنسی، درسنامه روانشناسی دین و روانشناسی توبه در آینده نزدیک منتشر خواهند شد.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا در ادامه به بخشی از عملکرد گروه اخلاق نظری اشاره کرد و اظهار داشت: فلسفه اخلاق در قرآن و حدیث، مقایسه فضیلت گرایی نخستین و اخلاق فضیلت معاصر، مفهوم شناسی گزاره های اخلاقی، نظریه خود گروی و حب ذات، تاریخچه نظریه امر الهی و رابطه دین و اخلاق تاکنون در این گروه انتشار یافته است.
وی به بخشی از عملکرد گروه اخلاق عملی و کاربردی اشاره کرد و افزود: جلد 1 از دانشنامه احادیث پزشکی، جاذبه های اخلاقی در تعاملات اجتماعی، الگوی مصرف در قرآن و حدیث، دوستی در قرآن و حدیث، وجدان کاری با تکیه بر معارف اسلامی، حکمت نامه جوان و فرهنگ نامه مهمانی توسط این گروه منتشر و یا در حال انجام است.
قائم مقام پژوهشکده اخلاق و روانشناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث در پایان تصریح کرد: اندیشه اجتماعی در روایات امر به معروف و نهی از منکر، مناسبات جامعه شناسی و حدیث و الگوی مصرف در قرآن و حدیث بخشی از عملکرد واحد جامعه شناسی اسلامی پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی است.
انتهای پیام/
نظر شما