شنبه ۵ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۶
بیش از سی جلد کتاب  در پژوهشکده  اخلاق منتشر شده است

حوزه/ در پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی، بیش از سی جلد کتاب نگارش و به انتشار رسیده است و اکنون مراحل پایانی انتشار پنج اثر اخلاقی در حال سپری شدن است.

 حجت الاسلام محسن ملاکاظمی، در گفت و گو با خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به پیشینه پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی بنیاد علمی  فرهنگی هاد، اظهار کرد: در سال ۱۳۸۳ش، "معاونت پژوهش مؤسسه فرهنگی دارالهدی" تأسیس شد و با شکل گیری بنیاد علمی- فرهنگی هاد در سال ۱۳۸۹ش، مؤسسه دارالهدی در ساختار صفی این بنیاد قرار گرفت و نظر به اهمیت مباحث پژوهشی در حوزه اخلاق و تربیت، در سال ۱۳۹۳ش به پژوهشکده بنیاد علمی- فرهنگی هاد تبدیل گردید تا مطالعه، تحقیق و ترویج در حوزه اخلاق اسلامی را رشد و تعمیق بخشد.

وی مخاطبان این پژوهشکده را به ترتیب اولویت، طلاب حوزه‌ های علمیه، فرهیختگان، سازمان‌ها و نهادها و عموم مردم یاد کرد و استخراج آموزه ‌های اخلاق از قرآن و سنت اهل بیت(علیهم السلام) و سیره علمای اخلاق برای جامعه هدف، مسأله ‌شناسی، موضوع‌ شناسی، نیاز سنجی و آسیب ‌شناسی در زمینه اخلاق و تربیت اسلامی را از وظایف این پژوهشکده دانست.

مدیر پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی، اهتمام به رویکرد قرآنی و روایی در فعالیت‌ های پژوهشی و استفاده از آخرین نتایج تحقیقاتی و پیشرفت ‌های علمی در همه مراحل پژوهشی در جهت توسعه اهداف برنامه‌ های تحقیقاتی، تلاش در بهره ‌مندی از جدیدترین دستاوردهای سخت‌ افزاری و نرم‌ افزاری در راستای پژوهش و پرهیز از پژوهش‌ های تکراری و فعالیت‌ های موازی را از سیاست های پژوهشی این پژوهشکده برشمرد.

حجت الاسلام ملاکاظمی گروه های علمی این پژوهشکده را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: این پژوهشکده، پنج گروه علمی با عناوین «تربیت اخلاقی»، «علوم پیرا اخلاق»، «سیره با رویکرد اخلاقی»، «اخلاق صنفی» و «عرفان شیعی» دارد که سه گروه نخست آن، اکنون فعال هستند.

وی به حوزه پژوهشی سه گروه علمی فعال این پژوهشکده پرداخت و بیان نمود: هدف از تشکیل گروه سیره، پژوهش در سیره انبیای الهی و اهل بیت(علیهم السلام)، اصحاب این بزرگواران و علمای ربانی، با گرایش اخلاق و معنویت است و پژوهش در موضوع تربیت اخلاقی و بررسی نقش علومی مانند طب، روان شناسی و نجوم در تعالی علم اخلاق نیز به ترتیب اهداف شکل گیری گروه های تربیت اخلاقی و علوم پیرا اخلاق می باشد.

این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: با توجه به تجربه چندین ساله این پژوهشکده در عرصه پژوهش مباحث اخلاقی و تربیتی و تربیت دانش آموختگان مجرب و متعهد در مراکز آموزشی بنیاد هاد در مراکز تخصصی اخلاق قم و اصفهان، درصدد همکاری و مشارکت با این دسته از طلاب در برنامه های تحقیقاتی و پژوهشی خود هستیم.

مدیر پژوهشکده اخلاق و تربیت اسلامی، با اشاره به آثار علمی این پژوهشکده، اظهار کرد: به همت معاونت پژوهش مؤسسه دارالهدی، بیش از سی جلد کتاب نگارش و به انتشار رسیده است و اکنون مراحل پایانی انتشار پنج اثر اخلاقی با عناوین «بررسی تشرف و دیدار با امام زمان(ع) در فرهنگ شیعه»، «جایگاه ریاضت در اسلام»، «جایگاه کرامات در رشد معنوی»، «کیمیای توسل» و «امامزاده سید محمد سامراء"زندگی‌نامه، فضائل و کرامات"» در حال سپری شدن است.

وی برگزاری مستمر کارگاه های پژوهشی را از عوامل موفقیت پژوهشگران مراکز پژوهشی دانست و یادآور نمود: «روش نگارش مقاله علمی پژوهشی»، «روش تحقیق در سیره»، «روش تحقیق در طب و اخلاق» و «مجموعه کارگاه های مهارتی با عنوان "روش فاخرنویسی"» از سلسله کارگاه هایی هستند که تاکنون در این پژهشکده برگزار شده است.

حجت الاسلام ملاکاظمی، در پایان، تأکید کرد: تأسیس شورای علمی، دیدار و گفتگو با مسئولین مراکز پژوهشی حوزوی و دانشگاهی همسو، تدوین پیش‌ نویس نظام موضوعات پژوهشی، تهیه و تدوین طرح بانک اطلاعات اخلاق با محوریت تجمیع اطلاعات مربوط به علمای مکتب نجف و کتاب ‌شناسی توصیفی در حوزه اخلاق و معنویت، تهیه پیش ‌نویس طرح جامع آموزشی- پژوهشی برای مراکز آموزشی بنیاد هاد در قم و اصفهان، آماده‌ سازی طرح سامان‌ دهی و تجهیز کتابخانه اخلاق و معنویت بنیاد هاد و بررسی طرح نظام موضوعات نشست ‌های علمی از دیگر فعالیت های متنوع پژوهشی این پژوهشکده به شمار می آید.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha