پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

در هفت سالی که در ایران حضور دارم، حدود پنجاه بار به زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) مشرف شدم. طلبه شدن خویش و ورود به جامعه المصطفی را از عنایت امام هشتم(ع) می ­دانم و هر چه در زندگی دارم از برکت توسل به ایشان است.

خبرگزاری حوزه//بسیاری از شخصیت های آزاداندیش از نقاط مختلف دنیا به ایران می­آیند تا علوم اسلامی را فراگیرند. گرچه آنها در ابتدا غریبانه به ایران می­ آیند و غریبانه نیز در کشور خود مورد استقبال قرار می­ گیرند، اما وقتی به زیارت حضرت معصومه(س) و نیز غریب­ الغرباء، حضرت امام رضا(ع) مشرف می­ شوند، از غربت خود خوشنود می­ گردند که روزی اجر بی­ منت های الهی شامل حال آنها خواهد گردید.

خبرگزاری حوزه، در دهه کرامت، گفت وگویی با این تشنگان علوم اسلامی در مجتمع آموزش عالی فقه قم(حجتیه) ترتیب داده است که تقدیم می‌شود.

آقای سوهاربول، از اندونزی، دهه کرامت را فصلی نو برای ایجاد و تقویت زندگی معنوی در میان مردم می‌داند و می‌گوید:این دهه فرصت مناسبی است تا شیعیان به میزان نفوذ معنویت در زندگی خود دقت کرده و برای برطرف کمبودهای موجود تلاش کنند.

وی شناخت مطالعه و الگوگیری از زندگی و سیره این بزرگواران را با اهمیت دانست و افزود: بانوان، به ویژه دختران ما باید با الگوپذیری از زندگی حضرت معصومه(س)، دین را در دنیای مدرن کنونی تعریف و معرفی سازند.

این دانش ­پژوه مجتمع آموزش عالی فقه، با ابراز اینکه همواره به درگاه خداوند برای توفیق حضور در جوار کریمه اهل بیت(علیهم­السلام) شکرگذار هستم، بیان کرد: دغدغه من همیشه این است که بتوانم در حرم مطهر، حضور پیدا کرده و در منزل نیز ذکر توسلی به ایشان داشته باشم تا فرصت حضور در قم را غنیمت شمارم و شکر این نعمت را به جای آورم.

*شفای خواهر طلبه اندونزیایی توسط امام هشتم(ع)

این طلبه اندونزیایی، با اشاره به خاطره­ای از حضور خود در مشهد مقدس، یادآور شد: توفیق داشتم که چهار مرتبه به زیارت مشهدالرضا(ع) مشرف گردم و حاجات بسیاری نیز از این امام کریم تاکنون گرفته‌ایم، برای نمونه، شفای خواهر بزرگتر از خودم را که به مریضی سختی دچار شده بود، از غریب طوس، امام علی ­بن موسی الرضا(ع) گرفتم.

در ادامه، طلبه­ ای از هندوستان، به نام حجت­ الاسلام سورت­والا با بیان اینکه اول ذی ­القعده تا یازده ذی­­ القعده، دهه اشاعه کرامت در بین انسان­هاست، ابراز نمود: دو مولود بزرگواری که در این روزها به دنیا آمدند، دارای همه کمالات و جمال انسانی مانند توجه به دیگران و محبت بین خواهر و برادر بودند که می­ توانند الگویی کامل برای انسان­های حقیقت‌جو به شمار آید.

وی محبت میان امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) را پس از محبت بین امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) بی نظیر دانست و اضافه کرد: توسل به این بزرگوران کریم، انسان را به اکرم در آیه شریفه "اقرأ و ربک­ الاکرم" می رساند، چرا که تنها به وسیله و کرم کریم، می­ توان به اکرم رسید.

این طلبه هندوستانی جامعه­ المصطفی با ابراز این که می­ توان از هجرت حضرت معصومه(س) به ایران، واژه جهاد فی سبیل ­الله و تلاش برای رسیدن به ولایت را معنا کرد، اذعان نمود: حضرت معصومه(س)، الگوی مناسبی برای جوانان جامعه ما به ویژه بانوان می­باشند. مطالعه سیره این بانوی مکرم می ­تواند در الگوپذیری جوانان کمک شایانی کند، چرا که ایشان دارای ابعاد جامعی در زندگی خویش بودند.

وی تحصیل در جوار کریمه اهل­­ بیت(علیهم­السلام) را افتخاری برای خود دانست و تأکید کرد: احساس غرور می کنم که خداوند به من این لیاقت را داده است که در شهری که به فرموده امام صادق(ع)، حرم ما اهل­بیت(علیهم­السلام) است، تحصیل نمایم. از این رو، رسالت سنگینی احساس می­کنم که انشاءالله بتوانم رسالت خود را با تبلیغ مذهب جعفری انجام دهم.­

حجت ­الاسلام سورت­والا عنوان نمود: در هفت سالی که در ایران حضور دارم، حدود پنجاه بار به زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) مشرف شدم. طلبه شدن خویش و ورود به جامعه­ المصطفی را از عنایت امام هشتم(ع) می­ دانم و هر چه در زندگی دارم از برکت توسل به ایشان است.

در ادامه،آقای مصطفی محمدعلی، از فرانسه، فلسفه دهه کرامت و میلاد این دو نور را نوعی ایجاد فرصت برای ساختن شخصیت معنوی دوست‌داران این دو کریم ارزبابی نمود و اظهار کرد: اهمیت زیارت حضرت معصومه(س) را می­ توان از این حدیث امام صادق(ع) که "من زارها عارفا بحقه، وجبت­ له­ الجنه" شناخت، از این جهت است که قم، همیشه مأمن و خواستگاه مراجع تقلید و علمای به نام شیعه بوده است.

وی ادامه داد: بنا به روایات، زیارت امام حسین(ع) نیز برابر با ثواب هزار حج است و از طرفی در حدیثی از امام جواد(ع) وارد شده که "برای غربت پدرم، زیارت قبر ایشان افضل از زیارت قبر سیدالشهدا(ع) است". از این دو حدیث می ­توان فضیلت و ثواب زیارت مولود یازدهم ذیقعده را بهتر شناخت.

آقای مصطفی محمدعلی افزود: حضرت معصومه(س)، الگوی بی­ نظیری در تقوا می‌باشند که در میان امام زادگان، همتایی نداشتند. بنابراین می­تواند الگوی شایسته­ ای برای بانوان قرار گیرد که هرچه دارند در راه ولایت خویش فدا کنند.

*سروده­ طلبه فرانسوی در وصف حضرت معصومه(س)؛

این طلبه فرانسوی توفیق حضور در قم، را یکی از آرزوهای خود در زمان سکونت در پاریس دانست و بیان کرد: این ابیات را در وصف حضرت معصومه(س) سروده­ام که به مخاطبان شما تقدیم می­ کنم:

قم، بهشتم باشد و جنت حرام                                               السلام ای شهر خوبان، السلام

صحن آیینه بود مأوای من                                                      گنبد نورانی­اش سودای من

هر سرای او بود دنیای عشق                                                 محرمش باشد حریق­النار عشق

عشق، حاصل از کلام مصطفاست                                          از حبیب جان، علی مرتضاست

عاشقان را خانه و کاشانه قم است                                         انزوا از گفته­های مردم است

عاشقان را ترس باشد از خدا                                               از جدایی­ها ز آل مصطفی

این دانش ­پژوه مجتمع آموزش عالی فقه با ابراز اینکه شش مرتبه توفیق حضور در مشهدالمقدس را یافته­ ام، گفت: وقتی از دور گنبد ایشان را می­بینم، لذت شایان و غیرقابل وصفی به من رو می­آورد که همتایی در زندگی من ندارد و در مرحله بعد، سلام و عرض ادب اطرافیان و خانواده­ام که در سرزمین دوردستی حضور دارند، را به صاحب این گنبد می رسانم.

در پایان نیز طلبه ­ای از نیجریه به نام آقای ابراهیم عیسی، با اشاره به اهمیت بخشش و رحمت در درگاه خداوند، یادآور شد: دهه کرامت، فرصتی برای ماست که رحمت و بخشش خداوند متعال را طلب کنیم و امیدار باشیم که با وساطت دو مولود مبارک این دهه، خداوند فرصتی نو برای ما ایجاد کند.

وی حضرت معصومه(س) را ادامه دهنده سیره مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه(س) دانست و خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س)، عبادت، تقوا و دفاع از امامت و ولایت را از جده بزرگوارشان آموختند که این ویژگی­های روحانی، می­ تواند مدلی برای بانوان جوامع اسلامی نیز به شمار آید.

*پزشک حاذقی به نام امام رضا(ع) شفای بیماری­ام را داد

این طلبه نیجریه­ ای با ابراز حال درونی خود از زیارت امام رضا(ع) و مشاهده گنبد زرد و طلایی آن حضرت، اذعان نمود: تنها می­ توانم شکرگذار خداوند متعال باشم که به من توفیق حضور در ایران و زیارت قبر نورانی و باصفای امام رضا(ع) را عنایت فرمود؛ امیدوارم که بتوانم شکر این نعمت را با تبلیغ دین و مذهب امام خود در نیجیریه انجام دهم.

وی، در پایان، تأکید کرد: پس از آنکه در سال 1379ش به ایران آمدم، مریضی سختی گرفتم، به گونه­ ای که پزشکان حاذق متعددی از من قطع امید کردند، اما تنها پزشکی به نام علی­بن موسی­ الرضا(ع) من را رد نکرد و شفای بیماری­ بدون علاجم را به من عنایت فرمود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha