ايشان در اين زمينه اضافه کردند: آموزش و پرورش بايد با برنامهريزي و طرّاحي مناسب، موانع سربلندي و سرافرازي ملّت ايران را به صورت ريشهاي رفع نمايد و با تقويت زيربناهاي علمي و ديني دانشآموزان، نسل آينده را به گونهاي تربيت کند که بدون احتياج به بيگانگان، موجب ترقّي و پيشرفت همه جانبه نظام جمهوري اسلامي شوند.
این مرجع تقلید، با اشاره به برخي از تعاليم قرآن کريم، ارزش هدايت و تربيت انسانها را بينظير توصيف کرده و خاطرنشان کردند: از نظر قرآن کريم، اگر معلّمين و اساتيد گرامي بتوانند يک نفر را از خطر گمراهي آگاه سازند و او را به مسير صلاح و سداد، هدايت کنند، مانند اين است که جهان را احياء کرده باشند. همچنانکه اگر موجب سقوط و انحراف حتّي يک نفر شوند، به اندازه کشتن همه جهان مؤاخذه خواهند شد.
ايشان در اينباره تأکيد کردند: فعاليّت معلّمين و کلّيه متصدّيان و دستاندرکاران آموزش و پرورش، از اين جهت که عهدهدار هدايت و تربيت جامعه هستند و در راستاي ارتقاي سطح فرهنگ مسلمانان تلاش ميکنند، عبادت محسوب ميشود.
آيتالله العظمي مظاهري در ادامه بيانات خود با اشاره به معضلات اقتصادي کشور، بر ضرورت رفع مشکلات معيشتي معلّمان تأکيد کرده و خاطرنشان ساختند: در شرايط فعلي که همه از بيماري اقتصاد در کشور رنج ميبرند، بسياري از معلّمان و کارگزاران نظام آموزش و پرورش، در مضيقه مالي هستند و معضلات معيشتي آنان با شخصيّت و جايگاه اجتماعي آنها در جامعه اسلامي تناسب ندارد.
ايشان با تأکيد بر لزوم حفظ شخصيّت و اعتبار اجتماعي قشر معلّم در جامعه، اظهار اميدواري کردند که در دولت جديد از سوي مسئولان اجرايي کشور، براي ارتقاي سطح معيشتي و رفع نيازهاي ضروري معلّمين فداکار، تدابيري ارزنده اتّخاذ شود.
معظم له در بخش پایانی سخنان خود، بر لزوم تقويت روحيّه اخلاص در آموزش و پرورش تأکيد کرده و افزودند: قرآن کريم ميفرمايد: «تنها موعظه من به بندگان اين است که اعمال خود را تنها براي خداوند انجام دهند.» از اين جهت معلّمين گرامي بايد صرفنظر از مشکلات و نارساييها، به ارزش و اهميّت بينظير فعاليّت خود توجّه داشته باشند و صرفاً براي رضاي خداوند تعالي به پرورش و آموزش نسل آينده بپردازند تا سعادت اخروي و پاداش معنوي نصيب آنان گردد.