پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 320668
۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۴

امام جمعه قم گفت: در استنباط احکام مختلف اسلامی برای برون‌رفت از بن‌بست‌هایی که به وجود می‌آید، تمسک به قرآن و سنت داریم، از این رو مکتب شیعه هیچ گاه با بن بست روبرو نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی امروز در نشستی با  رئیس جهاد دانشگاهی کشور که در حرم مطهر برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس روایات، کسانی که درمسیر الهی قرار می‌گیرند، خداوند آنها را از رحمت خود راهنمایی می‌کند.

وی با بیان این که "جهاد" برگرفته از قرآن کریم است، گفت: این نام مانند عنوان مجتهد که در احکام فقهی به کار می‌رود، از همین عبارت قرآنی گرفته شده است.

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علیها با ابراز خرسندی از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در نظام گفت: این خیمه مبارکی در نظام اسلامی است که کارهای مبارکی انجام می‌دهد.

وی در ادامه به فعالیت جهاد دانشگاهی بر اساس فقه اسلامی اشاره کرد و گفت:  ما در اجتهاد، تفاوت جوهری با سایر مذاهب داریم، به این معنی که ما در منابع خود سخن از قرآن و سنت داریم، ولی سایر مذاهب در کنار این دو قیاس، استهزا، رأی مجتهد و... نیز مد نظرشان است.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان اینکه اندیشه و فکر ما این است که مجتهد هیچ‌گاه از سوی خود حرف نمی‌زند؛ افزود: ما در استنباط احکام مختلف اسلامی برای برون‌رفت از بن‌بست‌هایی که به وجود می‌آید، تمسک به قرآن و سنت داریم از این رو هیچ گاه با بن بستی روبرو نمی‌شویم.

وی با اشاره به وجود برخی اختلافات فقهی  گفت: این اختلافات نباید در روند اصلی کار دخالت داشته باشد، باید راه حل درست را بر اساس احکام اسلامی به دست آوریم و نظرات مراجع را در این زمینه جویا شویم.

تولیت آستان مقدس قم افزود: امتیاز ما با دیگر مذاهب این است که آنها تلاش می‌کنند راهی را حتی گاهاً با فتوای باطل برای رسیدن به هدف خود به دست آورند، ولی در مکتب اهل بیت علیهم‌السلام چنین کاری وجود ندارد و حتی در مسائل جدیدی هم که در جامعه به وجود می‌آید و  استنباط‌هایی که می‌شود، بر اساس کلیاتی است که در فقه شیعی و قرآن و سنت وجود دارد.

در ادامه این دیدار، دکتر محمد حسین یادگاری، رئیس جهاد دانشگاهی در سخنانی درباره فعالیت‌های این نهاد گفت: با توجه به این که جهاد دانشگاهی در برنامه‌های فرهنگی و مسائلی که بعد فقهی احکامی و مبانی تفکری دارد، فعالیت دارد و با توجه به این که حوزه عهده‌دار تبیین احکام و تعالیم دینی است، تصمیم گرفته شد تا دبیرخانه دائمی ارتباط حوزه و دانشگاه تشکیل شود.

وی افزود: با توجه به ظرفیت موجود در حوزه علمیه قم، دبیرخانه دائمی ارتباط حوزه و دانشگاه در این شهر تشکیل شده است که امید می‌رود در بستر اعتمادی که به حوزه است، اثرات ارزشمند آن را در کارهای جهاد دانشگاهی ببینیم.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به گذشت 34 سال از فعالیت جهاد دانشگاهی گفت: دبیرخانه تحول راهبردی جهاد دانشگاهی نیز نوع عملیات در ارتباط با مراکز علمی را مهندسی می‌کند و با توجه به پیشرفت‌های نظام در عرصه علوم مختلف پزشکی، هسته‌ای و...، این دبیرخانه می‌تواند نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha