وی ادامه داد: ديدگاه دوم، رد هر گونه حمايت دولت از مساجد است كه با توجه به قرارداشتن منابع مردمي در دست دولت اسلامي، اين ديدگاه هم قابل قبول نيست، اما ديدگاه سوم، آن است كه دولت در امور مساجد دخالت نكند، ولي از طريق نهادهاي غيردولتي، برنامههاي فرهنگي و زيرساختهاي فيزيكي مساجد را به گونهاي مورد حمايت قرار دهد كه به استقلال مساجد لطمهاي وارد نشود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی قم تصریح کرد: با توجه به اين كه دولت و كشور ما، اسلامي است و منابع جامعه در اختیار دولت است، مردم انتظار دارند از منابع دولتي براي توسعه مساجد استفاده شود.
وي با بیان این که دولت نبايد در امور مربوط به مسجد دخالت كند، چون دولتها تغيير ميكنند و هر دولت سليقه خاص خود را دارد، ابراز داشت: ممكن است برخي دولتها در قبال كمك به مساجد، توقعاتي داشته باشند؛ بنابراين نميشود مساجد را كه با دين مردم ارتباط دارند، به دست سلائق افراد و دولتها سپرد.
حجتالاسلام والمسلمین اسكندري افزود: پايگاههاي مذهبي و اعتقادي مردم بايد به دست ولي فقيه، مراجع عظام تقليد و علما هدايت و اداره شود.
این فعال فرهنگی، مشاركت بيبديل مردم در برپايي باشكوه محافل مذهبي در ايام محرم را نمونه بارز علاقه مردم به مشاركت در امور ديني و مذهبي دانست و با اشاره به آسيبهاي كمك نقدي به هيئتهاي مذهبي، تاكيد كرد: نبايد دست مردم را از كمك به مساجد و اداره هيئتهاي مذهبي كوتاه كرد.
وي در ادامه خواستار فرهنگ سازي پيرامون تقويت كمك مردمي به امور مساجد شد و گفت: راه اندازي تشكلهاي مردمي با عنوان خيرين فرهنگي ميتواند در سوق دادن كمكهاي مردمي به فعاليتهاي فرهنگي مساجد موثر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اسكندري با اشاره به محبت و مودت مردم نسبت به اهل بيت عصمت و طهارت(ع)، بيان احكام شرعي و انس با قرآن كريم و تفسير آيات الهي را از خلاءهاي فعاليتهاي فرهنگي در مساجد ذكر كرد و از ائمه جماعات مساجد خواست نسبت به اين دو مسئله اهتمام بيشتري داشته باشند.
برپایه این گزارش، در این نشست همچنین ائمه جماعات به بيان مشكلات و دغدغههاي خود پيرامون كمبود تعداد مساجد در پرديسان نسبت به انبوه جمعيت اين شهرك، محدودبودن فضاي مساجد، عدم حمايت کافی از برنامههاي فرهنگي مساجد و... پرداختند.