به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله عبدالنبی نمازی، سهشنبه شب در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران با اشاره به این که یکی از مهمترین مبانی اعتقادی و رفتاری در اسلام، رعایت حقوق والدین و احترام به آنهاست، گفت: همین رابطه بین جامعه و امام وجود دارد؛ پیامبر اکرم(ص) خطاب به امیرالمومنین (ع) فرمودند «علی جان، من و تو پدران این امتیم»؛ بنابراین ما فرزندان پیامبر(ص) و امیرالمومنین (ع) هستیم و اگر کسی جایگاه امامش را نشناسد، کار او به لغزش و انحراف خواهد انجامید.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه شیعیان باید به دنبال یافتن پاسخ این پرسش باشند که امام در نظام پهناور آفرینش چه جایگاهی دارد؟ ابراز داشت: یکی از مباحث مهم و ضروری این است که به دنبال معرفتشناسی نسبت به ائمه اطهار(ع) باشیم. جامعه ما باید شناخت خود را نسبت به ائمه(ع)، روز به روز افزایش دهد.
امام جمعه کاشان با اشاره به اینکه غالب مردم نوعی معرفت سنتی و خانوادگی به اهل بیت(ع) دارند، ادامه داد: به دلیل این که ما در خانوادههایی به دنیا آمدهایم که عاشق ائمه اطهار (ع) هستند در این خانوادهها هم رشد کردهایم، لذا از آنها یاد گرفتیم که نسبت به اهل بیت(ع) احساس محبت و مودت داشته باشیم.
معرفت و محبت سنتی کافی نیست
آیتالله نمازی تاکید کرد: معرفت و محبت سنتی کافی نیست، شیعه باید روز به روز معرفت خود را نسبت به اهل بیت (ع) به ویژه امام عصر(عج)، افزایش دهد.
وی با بیان اینکه امام(ع) واسطه فیض الهی بر اهل زمین است، یادآور شد: امام(ع)حلقه وصل و عامل پیوند اهل زمین با عرش الهی است و به وسیله امام(ع) است که خداوند باران رحمتش را بر ما فرو میریزد. به برکت امام زمان(عج) است که میتوانیم نفس بکشیم و نفس کشیدن ما هم به اذن امام(ع) انجام میشود. امام(ع) در عمر و روزی انسانها و همچنین در سعادت آنها نقش مستقیم دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به حدیث «ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه» بیان داشت: در این کلام پیامبر(ص)، دو تشبیه وجود دارد، امام حسین (ع) مشعل هدایت بشریت در دنیای مادی است، یعنی هیچ جامعهای هدایت نمیشود، مگر این که حسینی باشد و آنچه را ایشان میفرمایند در زندگی اجرا کند.
حسینی رفتار کنیم
آیتالله نمازی افزود: امام حسین (ع) مانند دیگر ائمه(ع) مظهر طهارت، پاکی، صفا، صمیمت، انصاف و تقوا است، ایشان یکپارچه نورند و کسانی که حسینی هستند باید در همه اعمال و رفتار و کردار و سخنانشان حسینی باشند؛ حب حسین(ع) باید منجر به سازندگی در انسان شود.
وی با تاکید بر این که کسی که حسینی است همه کارهایش باید بر محور امامت و ولایت باشد، ابراز داشت: تعبیر دیگر پیامبر(ص) "سفینة النجاه" است؛ مسیر زندگی مانند دریا متلاطم است و امواج خروشان آن انسانها را میبلعد، در این دریای خروشان انسان نیاز به وسیله ای دارد که از خطرات مصون باشد و این کشتی نجات به فرموده پیامبر اکرم (ص) امام حسین (ع) است. هر کس بر این سفینه سوار شود، نجات پیدا میکند و هر کس از آن فاصله بگیرد در امواج جهل زندگی غرق خواهد شد.
امام جمعه کاشان، امام حسین (ع) را مظهر هدایت بشر دانست و گفت: خداوند بر اساس حکمت، برای استمرار خط توحید، حادثه کربلا را رقم زد؛ بنابراین باید گفت که عاشورا وسیله بقای اسلام است. هرچند پایهگذاری اسلام به وسیله پیامبر اکرم (ص) بود، ولی ادامه آن نیاز به عاشورا داشت.
آیتالله نمازی افزود: قضیه عاشورا اتفاقی به وقوع نپیوست، از ابتدای خلقت حضرت آدم (ع) این مسئله به پیامبران ابلاغ شده بود و همه انبیا برای واقعه عاشورا قبل از این که اتفاق بیافتد، گریستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه تصریح کرد: عاشورا یک حادثه نیست، بلکه یک مکتب و دانشگاه است که مواد مختلف درسی در آن آموزش داده میشود و ما باید این دروس را یاد بگیریم و پیام عاشورا را درک کنیم.
عاشورا اسلام را بیمه کرد
وی با تاکید بر این که عاشورا اسلام را بیمه کرد، یادآور شد: شعار ما شعار "هیهات مناالذله" امام حسین (ع) است و باید بر اساس این شعار زندگی ننگین در کنار دشمنان را کنار زده، مرگ با شرافت در راه خدا و دین خدا را برای خود برگزینیم.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که تمام توطئههای دشمنان با آغاز عزاداری محرم نقش بر آب میشود، خاطرنشان کرد: آنها اعتراف میکنند تمام تلاشی که در طول سال برای به انحطاط کشیدن جوانان انجام میدهند، با شروع محرم نقش بر آب میشود؛ زیرا خداوند عاشورا را قرار داد تا اسلام بیمه شود و ما باید از این فرصت برای عزاداری عالمانه و عارفانه استفاده کنیم.