حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری در گفتگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به این که ظهور درامتداد خط عاشوراست، گفت: عاشورا آیینه تمام نمای دین الهی است و به گفته شهید مطهری عاشورا یک دانشگاه کامل علوم اسلامی است که همه معارف دین در آن به چشم می خورد.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت حوزه با بیان این که بُن مایه عاشورا در حقیقت حفظ دین و حیات طیبه انسانی است؛ حیاتی که به واسطه انحراف حاکمیت جامعه اسلامی به حیات حیوانی مبدل شده بود، ابراز داشت: امام حسین(ع) ماموریت یافت تا با این ضد ارزش ها مقابله کرده و دین را در مسیر حقیقی خود قراردهد و گواه توفیق ایشان نیز سیل عاشقانی است که هر روز به سوی مسیر دین حقیقی به واسطه حضرت متمایل می شوند.
کربلا؛ آیینه تمام نمای عبادت و شجاعت
وی با تاکید بر این که کربلا آیینه تمام نمای عبادت، اخلاص، محبت، تولی و تبری، شجاعت، وحدت و... است، تصریح کرد: در کربلا اصول و فروع دین به غایت خود رسید؛ از توحید گرفته تا امامت و معاد همگی در عاشورا موج می زد و بجز امام(ع) حتی یاران حضرت نیز هرکدام معلمی سترگ برای همه تاریخ بودند.
این کارشناس مهدویت ادامه داد: به همین جهت است که حتی امروز می بینیم علی اصغر(ع) نیز که شش ماه بیشتر نداشت، موجی عظیم را در سراسر جهان برپا می کند و در پنج قاره جهان در یک روز همه مادران دوست دار این مکتب که روز به روز بر جمعیت آنان نیز اضافه می شود، نوزادان خود را به نشانه فدایی راه حسین(ع) به میدان می آورند.
مرحله کمال قیام عاشورا، ظهور حضرت حجت(عج) است
حجت الاسلام والمسلمین نصوری یادآورشد: ثمره چنین قیامی که اول آن با خدا آغاز شد و آخرش نیز با خدا بود، چنین می شود که کوچکترین عضو این کاروان نیز برای دنیا الگو و اسطوره می شود؛ نکته واقعی اینجاست که این قیام هنوز به مرحله بلوغ و رشد خود نرسیده است، بلکه مرحله کمال این قیام، ظهور حضرت حجت(عج) است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که بزرگان دین ما رابه برپا داشتن مجالس عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) امر کرده اند این است که حب اهل بیت(ع) در هر حال در بین مسلمین زنده نگاه داشته شود و این مجالس که در آن وعظ و خطابه و شور و شعور در هم می آمیزد باعث رشد و ارتقای جامعه شده و در نهایت زمینه ساز نهضت جهانی حضرت ولی عصر(عج) را شکل دهد.
نهضت جهانی مهدوی
این محقق و پژوهشگر مهدوی یادآورشد: به عنوان مثال اگر به طور دقیق به سیر شکوفایی مجالس امام حسین(ع) در طول تاریخ نگاه کنیم می بینیم که در هیچ برهه ای این قدر مجالس حضرت با عظمت برگزار نمی شد و به عنوان مثال روز جهانی علی اصغر(ع) در سطح جهان این همه مجالس برپا نمی شد؛ قطعا سال به سال بر عزاداران حسینی (ع) افزوده خواهد شد و این سیل عظیم که نهضت جهانی حسین(ع) را ایجاد کرده است کم کم به نهضت جهانی مهدوی ختم خواهد شد.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت حوزه تاکید کرد: این موج در صورتی به نهضت جهانی موعود ختم می شود که در همین مجالس، سطح شعور ایمانی و معرفتی مردم در سراسر جهان بالارود و بدانند که این قیام در راستای قیام امام زمان(عج) صورت گرفته است و باید بانگ یا لثارات الحسین(ع) در سراسر جهان طنین انداز شود.
حجت الاسلام والمسلمین نصوری خاطر نشان کرد: در گفتمان اسلامی، جریان غایی آن است که انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) پس از میل همگانی به ظهور منجی به وقوع می پیوندد و در این میان آن چیزی که باید نهادینه شود انتظارو شوق رسیدن به موعود است.
درس های کربلا به منتظران موعود
وی با اشاره به این که یکی از درس های کربلا به منتظران موعود را می توان در انتظار دو گروه نسبت به امام حسین(ع) توجه کرد، ابراز داشت: دسته ای، مردمانی بودند که از حضرت دعوت کردند و در مقابل زور و تزویر یزیدیان مغلوب شدند و ولایت را تاب نیاوردند و دسته دوم افرادی بودند که با شنیدن روایاتی در خصوص کربلا ماه ها و سال ها در دل کویر ماندند تا به یاری امام برسند؛ حتی افرادی در اردوگاه امام بودند که در حین جنگ در یاری امام کم آوردند و فرار کردند که از آن جمله می توان به ضحاک مشرقی اشاره کرد.
این کارشناس مهدویت یادآورشد: درس بزرگی که ما می توانیم در این حوزه از عاشورا بگیریم آن است که نخست وقتی که ادعای انتظار می کنیم، باید به قدری در اعتقاد خود قوی باشیم که مطئمن باشیم هیچ گاه کسی که انتظارش را می کشیم، تنها نمی گذاریم؛ نکته دوم آن که حتی در وقت وصل نیز باید تبعیت محض از ولی را مد نظر قرارداده و به چیزی جز تکلیف به وظیفه فکر نکنیم.
پیوند مهدویت و عاشورا
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت در پایان یادآور شد: یکی از پیوندهای اصیل مهدویت و عاشورا را باید در پیوند قلبی امام زمان(عج) و عاشورا ذکر کرد که در این زمینه تشرفات و توقیعات حضرت کاملا گویای اهمیت مساله عاشورا در گفتمان امام زمان(عج) است که حتی ایشان سفارش کرده اند که هر وقت شیعیان می خواهند برای ظهور من دعا کنند، پس از روضه اباعبدالله(ع) این کار را انجام دهند و همه این مسایل نشان می دهد تا چه این دو واقعه یعنی ظهور و عاشورا در یک پیوند تاریخی قرار دارند.