به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیتالله سید یوسف طباطبائینژاد شب گذشته در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی هنری اشراق در تالار استاد فرشچیان اصفهان، طی سخنانی اظهار داشت: هنر منحصر به هنرهای تجسمی نیست و همواره مهمترین هنرمندان در حوزههای علمیه بودند، در هنر شعر، شاعرانی همانند حافظ، سعدی و دیگر شعرا در مدرسه و دانشگاهها درس نخواندند بلکه در حوزههای علمیه پرورش یافتند و اگر امثال فارابی و ابنسینا را میبینید که در علوم دیگر هنرمند بودند، هنر را در حوزههای علمیه آموختند.
این استاد حوزه، با بیان اینکه هنر نوشتن، هنر بسیار مهمی است، افزود: هنر این است که انسان بتواند فیالضمیر خود را به دیگران به زیبائی منتقل کند که گاهی با زبان، قلم و حرکاتهای تجسمی صورت میپذیرد اما مهمترین آنها هنر قلم و بیان است که هر دو از نعمتهای مهم خدادادی هستند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان بیان کرد: روحانیت هیچگاه این معنا را از ذهنش بیرون نکرده است که بیانش خدادادی است و قلمش نعمت خدا است و نباید آنچه که خداوند به او داده را در راه غیر از خدا مصرف کند که این موضوع هنر است و امیدواریم هنرمندان حوزه به هنرمندان غیر حوزوی این مسئله را تبیین کنند که نمیشود حرکات موزون را در جسمی که خدا داده برخلاف خدا به کار ببریم و نمیشود هوای نفست و هوای دهانت را در سازی بزنی که برخلاف ساز خدا باشد.
آیتالله طباطبائینژاد با بیان اینکه تمام هنرها در زمانی متعلق به حوزه بوده است، خاطرنشان کرد: برای حفظ هنر حوزوی باید بر روی «هنر بیان» کار کنیم، دفتر تبلیغات این موضوع را دست کم نگیرد زیرا ما باید «مبلغ» تربیت کنیم و هنر را تنها هنر تجسمی ندانیم اما هنر حوزه، هنر سخنگفتن، هنر نوشتن، هنر تحلیل و بررسی و هنر شعر و قلم است.
وی ادامه داد: در عرصه هنر وظیفه حوزه تربیت مبلغ است و باید از ظرفیتهای جوانان برای ایجاد آثار هنری استفاده کرد نه این که یک روحانی با لباس روحانیت به ساخت فیلم بپردازد، در واقع هنر روحانیت و حوزه علمیه قلم زدن و بیان است و این هنرها آنقدر کم ارزش نیستند که بخواهیم به سراغ هنرهای دیگران برویم و از هنر اصلی خود دور شویم.
این استاد حوزه، بیان کرد: هنرهای اصیل در اختیار حوزه هستند و ای کاش ما بتوانیم این هنرها را حفظ، ترویج و تربیت کنیم باید دفتر تبلیغات بر روی هنر بیان و قلم طلاب فعالیت کند و دفتر تبلیغات مبلغ را تربیت کند و سازمان تبلیغات این مبلغان را اعزام کند زیرا تربیت مبلغ به زبانهای مختلف از نیازهای ضروری امروز حوزه است.
وی سخنرانی در دوران قبل از انقلاب اسلامی را منحصر در حوزه علمیه ذکر کرد و خاطرنشان ساخت: پس از انقلاب هنر بیان و سخنرانی از انحصار حوزه خارج شد و افراد غیر حوزوی نیز به برکت انقلاب اسلامی توانستند از این نعمت استفاده کنند.