به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله علوی بروجردی در دیدار، مدير عامل بانك قرض الحسنه رسالت، با اشاره به آیه شریفه « مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَ لَهُ أَجْرٌ كَرِيم»، اظهارداشت:قرض الحسنه يك عمل خيری است که متأسفانه در کشور امری رایج نیست و فضیلتی فراموش شده است.
تشویق مردم به قرض دادن
وی با اشاره به فلسفه قرض در اسلام گفت:: دیدگاه شرع مقدس در باب قرض الحسنه بر اين است كه مردم همواره به عنوان يك كار خير به این عمل تشويق شوند و آن را انجام دهند.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: بسیاری از مرددم در طول حیات خود، در شرايط مختلفی زندگي متفاوت دارند و گاه در یک مقطع به مبلغ ناچیزی احتياج پيدا ميكنند که اگر اين پول، در وقت خود در اختيارشان قرار بگيرد، مقصودشان انجام ميشود و زندگيشان مختل نخواهد شد.
اولویت کاهش کارمزد در وامهای دولتی
آیت الله علوی بروجردی خاطرنشان کرد: در سیستم مالی بانکیِ موجود در اروپا و آمريكا، بهره و سود يك درصد و يا كمتر از يك درصد است و حتی در ژاپن، بهره بانکی به صفر رسيده است، در حالی که همه بانكها در آنجا كار میكنند و ورشكسته هم نشدهاند.
وی بابیان این که باید اولویت در کاهش کارمزد در وام های دولتی باشد گفت: چنین عملي، معقول و ممکن است؛ اما مشكل عمده این است که وضعيت اقتصادي خاصي است كه در مملكت ما حاكم شده، و آن تورم است.
این استاد حوزه با اشاره به محاسبه ارزش پول از نظر فقهی، احیای صندوقهای قرض الحسنه را مورد توجه قرارداد و بیان داشت: باید ارزش اين كار، سیاستگذاری و البته فرهنگسازی شود؛ تا مردم توجه بیشتری به احیای صندوقهای قرض الحسنه داشته باشند؛ به طوری که با توجه به تورم، اگر افراد خیّر خواستند که پس از ده سال پول خود را از صندوق بگیرند، راه حلی برای کاهش ارزش پول آنها در نظر گرفته شود.
وی یادآورشد: باید این نکته نیز نهادینه شود، فردی كه برای تجارت، خواهان دریافت قرض الحسنه است، اگر از او درصد کارمزد بالاتر هم گرفته شود، اشكال ندارد، ولی اگر واقعا، فردی مبلغی را قرض گرفته تا عضو بیمار خانواده را با هزینههای هنگفت و کمرشکن، بتواند درمان کند، سود گرفتن از او ظلم به آن فرد است. بنابراین، مسئولان براي ادامه اين مسير، نيازمند به نهادينهسازي فرهنگی هستند.
آیت الله علوی بروجردی با بیان این که اگر فرهنگ قرض الحسنه شيوع پيدا كند، امر پر خیر و برکتی خواهد بود گفت:مسئولان بانکی میتوانند به اين جهات حمايتي توجه کنند و خدمتي به اقتصاد کنند تا چرخهاي كوچك به حركت در آيد.
توجه به رونق تولید و کسب و کار در قرض الحسنه
این استاد حوزه بیان داشت: امروز در اقتصاد روز دنيا حتي سرمايهداران بزرگ، خود به تنهايي نمیتوانند كار انجام دهند؛ بلکه بانكها بايد به آنها اعتبار دهند. لذا اينكه ديگران بايد كمك كنند تا چرخه اقتصاد در كسب و كار و معاش مردم بچرخد، يك ضرورت است
وی افزود:یکی از وظایف اصلی بانکها رونق اقتصاد است؛ در حالی که متاسفانه گاه، در بعضي موارد، پولي كه مردم گذاشتند به خطر افتاده است؛ یعنی اصل آن محفوظ نمانده و يا مالیت آن از بين رفته است.
آیت الله علوی بروجردی بیان داشت: باید ايده تازهاي را طراحی کرد تا چنین اتفاقی نیفتد و از پولها در جهت سرمایه گذاری بیشتر بهره برد و حتی کارمزد بانکی را هم که برای هزینه های اداری گرفته میشود کم کرد.
تلاش براي ترویج سنت قرض الحسنه
وی خاطرنشان کرد: يكي از كارهاي خير كه علماي ما در كنار مساجد روي آن تكيه داشتند، صندوقهاي قرض الحسنه بود که در سطح عظيم در همه استانها این كار انجام شد.
این استادحوزه، با اشاره به فعالیت وهابیت گفت: مشكل ما با وهابيت است كه از بيرون مرز، از فقر مردم در جهت انجام کارهای انتحاری سوء استفاده میکنند. هر كسي که در اين مملكت زندگي ميكند و محتاج است، ما بايد به آنها كمك كنيم؛ همانگونه كه پیامبر(ص) كار ميكردند و به اين وسيله افراد را به اسلام جلب و علاقه مند كردند.