یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
در ارزیابی‌ها، مصالح نظام مورد توجه قرار گیرد

مدیر حوزه های علمیه گفت:رسیدن به این حالت معنوی همه‌اش با دانش محقق نمی‌شود، البته دانش نقش مهمی دارد خیلی‌ها بوده‌اند که عالم و دانشمند بودند ولی با یک لغزش سقوط کرده‌اند

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیت‌الله سید هاشم حسینی‌بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه ظهر امروز در نشست سالانه مدیران سازمان حراست صنعت نفت با بیان روایتی از امام موسی کاظم‌(ع) گفت: امام کاظم‌(ع) فرموده‌اند« انسان‌ها سه دسته‌اند، دسته اول کسانی هستند که حالت ایستایی دارند و در جا می‌زنند، دسته دوم کسانی هستند که سیر قهقهرایی، تنزل و انحطاط دارند و دسته سوم کسانی هستند که سیر بالندگی داشته و رشد و کمال می‌یابند.

وی افزود: در بیان امام موسی‌کاظم‌(ع) کسی که حالت ایستایی دارد، پیشرفتی در زندگی نخواهد داشت و مغبون است و مغبون کسی است که در بازاری وارد می‌شود و بدون سود سرمایه‌اش را هم از دست می‌دهد یعنی انسان‌ها عمر خود را که بهترین سرمایه‌شان است در این حالت به سادگی از دست می‌دهند.

وی با اشاره به ویژگی گروه دوم از انسان‌ها در کلام امام‌(ع) بیان داشت: این گروه روز به روز به انحطاط  نزدیک می‌شوند و چون رو به نقصان هستند نبودشان بهتر از بودنشان در جامعه است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: اما دسته سوم که نگاه قرآن هم تلاش آنها را شرط رسیدن به مقام آدمیت می‌داند کسانی هستند که هر روز رشد کرده و بالنده می‌شوند و اگر به گذشته خود برگردند درخشش و رشد خود را خواهند دید.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری گفت: تفاوت حسد و غبطه در این است که انسان حسود نمی‌خواهد دیگران بالنده شوند و تکامل یابند، اما در غبطه، فرد از خدا می‌خواهد نعمتی که به بقیه داده وی هم بهره‌مند شود لذا دسته سوم از نگاه امام موسی‌کاظم‌(ع) کسانی هستند که به حال برادران مومن و با کمال خود دل سپرده و از خداوند می‌خواهند به فضل خود به کمالات آنها نیز بیفزاید.

وی گفت: آدمی به عنوان گل سرسبد هستی از دو حیات مادی و معنوی برخوردار است، در حیات مادی با دیگر حیوانات مشترک است، اما در حیات معنوی، فراتر از ارزش‌هاست.

مدیر حوزه‌های علمیه، یادآور شد: هدف از بعثت انبیای الهی رشد و بالندگی انسان بوده و تعالیم 124 هزار پیامبر‌ و همچنین پیامبر‌خاتم(ص) تعالیم انسان‌سازی است که مایه رشد، کمال و بالندگی می‌شود.

عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: خداوند متعال امکانات و شرایط اولیه را برای بالندگی به ما اعطا فرموده است که اولین امکان فطرت خداجویی ماست، ضمن آن‌که یک حجت باطنه هم به نام عقل برای هموار کردن راه داریم، همچنین قدرت اندیشیدن، دانش و تعلیم و تعلم و اعزام انبیا الهی برای هدایت بشر جهت نشان دادن راه و رشد بشر از دیگر امکانات بالندگی بشر از سوی خداوند است.

*معماری خودسازی در اختیار انسان است

آیت‌الله حسینی بوشهری‌ خاطرنشان ساخت: خداوند متعال این امکانات را به ما ارزانی داشته ولی معماری، رسیدن و خودساختن را به خودمان واگذار کرده است در حقیقت خداوند دو کار برای ما انجام داده، فراهم نمودن امکانات اولیه خودسازی و دیگری معرفی دشمنان و موانع حرکت معنوی و خودسازی.

وی قوی‌ترین دشمن تکامل انسان را هوای نفس عنوان و تاکید کرد: در این فضای پرغوغا برای مقابله با چنین دشمنی باید به خوبی آن را شناخت، چون یکی از علت‌های دین‌گریزی  و خداحافظی با دین، هوای نفس است.

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: قرآن کریم می‌فرماید آبرو، حیثیت و شخصیت خود را به هوای نفس نسپارید بلکه راه خدا راه که درست است انتخاب کنید، زیرا هوای نفس، انسان را به بی‌‌راهه می‌برد.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری آرزوهای دست نیافتنی را یکی دیگر از آفت‌های انسانی نام برد و بیان داشت: امیرالمومنین‌(ع) می‌فرمایند؛ دو چیز برای من آزار دهنده بوده و از آن برای امت اسلام بیم دارم، پیروی از هوای نفس و بعد آرزوهای دور و دراز و دست نیافتنی، البته آرزوها، منافاتی با اندیشیدن آرمانی و برنامه‌ریزی و آینده‌نگری ندارد.

*فتح خرمشهر جهادی مقدس بود

وی با اشاره به سالروز حماسه فتح خرمشهر یادآور شد:‌ حماسه ماندگار و بزرگ عملیات بیت‌المقدس که رزمندگان با 24 روز ایستادگی و مقاومت توانستند خرمشهر را آزاد کنند، به یادمانی است، کثرت اسرای عراقی به گونه‌ای بود که گویا راهپیمایی در خرمشهر راه افتاده است و این جهادی مقدس بود.

این استاد حوزه با استناد به حدیثی از پیامبر‌(ص) که می‌فرماید«برترین جهاد، مبارزه با هوای نفس است، زیرا اگر حریف نفس، شدید حریف دشمن ظاهری هم می‌شوید گفت: اگر مبارزه با هوای نفس محقق شد مجاهد تربیت می‌شود و انسان در طریق مردان خدا ایستاده و به فیض شهادت می‌رسد و در مقابل اگر هوای نفس در زندگی انسان وارد شد دیگر حرام و حلال معنی ندارد در حالی‌که خداوند در رابطه با بعد معنوی انسان قیدو بند و چارچوب بنا کرده است که باید در این چارچوب حرکت نماییم.

وی افزود: رسیدن به این حالت معنوی همه‌اش با دانش محقق نمی‌شود، البته دانش، نقش مهمی دارد خیلی‌ها بوده‌اند که عالم و دانشمند بودند ولی با یک لغزش سقوط کرده‌اند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری با بیان داستانی از برخورد یک شخص دانشمند با شخصی بی‌سواد گفت: روزی دانشمندی که ملاک و معیارش در زندگی علم و دانش بود به چوپانی گفت: چرا به دنبال علم و دانش نرفتی چوپان جواب داد من آنچه لازم دارم یاد گرفتم، یعنی این‌که تا راستی تمام نشده دروغ نمی‌گویم، تا غذای حلال تمام نشده دنبال حرام نمی‌روم، تا در خودم عیب است از دیگران عیب‌جویی نمی‌کنم و تا روزی خدا تمام نشده درب خانه هیچ کس نمی‌روم و نکته آخر این‌ تا پای در بهشت نگذاشته‌ام از مکر شیطان خود را در امان نمی‌بینم.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: کارشناس بخش حراست از جایگاه مهم و حساسی برخوردار هستند که باید با سعه صدر بیشتر با قضایا برخورد کنید، هنگام عیب‌یابی و ارزیابی افراد باید ملاحظه کنیم همان‌گونه که آنها عیبی دارند ما نیز دارای عیوبی هستیم، البته مصالح نظام لازم و ضروری است لذا با محاصره نفس روزانه خود مراقب باشیم گرفتار هوای نفس نشویم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha