پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کرسی آزاد اندیشی

ریچارد واترمن یکی از نظریه‌پردازانی است که در پایان اصول هشت‌گانه خود، اهمیت اتصال روح و جسم کارگران و کارمندان را از دلایل موفقیت آنها در کار توصیف کرده است، در حالی که این مسئله از بدیهیات اسلام است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین قدیمی‌نژاد از اساتید حوزه، امروز در ششمین کرسی آزاداندیشی حوزه با موضوع «شاخصه های مدیریت جهادی»، در مدرسه عالی دارالشفاء قم با اشاره به این که مبحث مدیریت جهادی از جمله مباحث مهم و کلیدی در حوزه معارف اسلامی است، گفت: یکی از شاخص‌های مهمی که می‌توان در مدیریت جهادی به آن اشاره کرد انطباق آن با مباحث قرآنی است و در قرآن نمونه‌های فراوانی در زمینه مدیریت جهادی به چشم می‌خورد.

وی ادامه داد: نظریه‌پردازان و کارشناسان علم مدیریت با سال‌ها تحقیق و بررسی نمونه‌های موفق مدیریت در سراسر جهان، اصولی را برای این موفقیت‌ها با توجه به استناد بر آمارها ارائه کرده‌اند که در رشته مدیریت و مدیرت منابع کاربرد وسیعی دارد.

این استاد حوزه اضافه کرد: ریچارد واترمن یکی از این نظریه‌پردازان است که در پایان اصول هشت‌گانه خود، اهمیت اتصال روح و جسم کارگران و کارمندان را از دلایل موفقیت آنها در کار توصیف کرده است، در حالی که این مسئله از بدیهیات اسلام است.

حجت الاسلام والمسلمین قدیمی نژاد تصریح کرد: مقام معظم رهبری همواره در این عرصه به ارائه رهنمودهای حکیمانه پرداخته‌اند تا این حوزه را نسبت به مباحث مختلف فعال‌تر کنند؛ زیرا کشور نیازمند مدیریت جهادی در همه سطوح است.

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری با طرح مسئله جهاد در سطوح مدیریتی و رفتاری، در این حوزه شاهکار کردند؛ زیرا جهاد تمام عناصر رویین و زیرین و مباحث پیدا و پنهان مدیریتی را در بر می‌گیرد؛ جهاد عناصر مادی، اخلاقی و معنوی را با محوریت تسلط و احقاق حق و ابطال باطل در نظر دارد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام نویدی، معاون بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در سخنانی با اشاره به وظایف مدیریتی در حوزه ساختاری و منابع انسانی، گفت: ثمره مدیریت منابع انسانی، رشد و توسعه است و وظایف سازمانی از دیگر مولفه‌های مدیریت است.

وی افزود: میوه رفتار سازمانی، انگیزش است و ثمره مدیریت فرهنگی سازمانی معنویت و تحول در حوزه مدیریتی  کمی و کیفی روی می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت اسلامی در حوزه بینشی و ارزشی شمول مختلفی را تحت پوشش خود قرار داده است که در حوزه بینشی می‌توان به خدامحوری، رابطه خالق و مخلوق، اعمال مدیریت الهی توسط انسان های کامل یعنی پیامبر‌(ص) و ائمه‌(ع)، عدل و  چشم‌انداز ابدیت و آخرت‌گرایی اشاره کرد.

معاون بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآور شد: مبانی ارزشی نیز همان فروع دین هستند که هرکدام از آنها یکی از مولفه‌های ارزشی برگرفته شده از این نظام بینشی هستند، جهاد، جود، اجتهاد و جدیت از لوازم این نوع مدیریت به حساب می‌آیند.

حجت‌الاسلام مقدمی، مدیر امور فرهنگی معاونت تهذیب حوزه های علمیه نیز در این نشست با اشاره به شاخصه های مدیریت جهادی، گفت: از اصول مدیریت اسلامی می‌توان به ولایت‌مداری، رفتار سازمانی منطبق بر ولایت، دوری از عنوان‌طلبی و فردگرایی و... اشاره کرد.

وی با تاکید بر این که جهاد فرهنگی یک نبرد و مبارزه است که ولی‌فقیه پرچمدار آن  است، افزود: مقام معظم رهبری همواره بر خودباوری، اعتماد به نفس، از خودگذشتی و مدیریت جهادی تاکید داشته و دارند و الگوی بزرگ مدیریتی را می‌توان در شخص ایشان و امام‌(ره) مشاهده کرد.

حجت‌الاسلام مقدمی تصریح کرد: افزایش مشارکت‌پذیری، نهادینه کردن ارزش‌های دینی و مذهبی و مسئولیت‌پذیری از جمله اصول دیگر مدیریت اسلامی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha