به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید عصر امروز در دیدار سرپرست دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران که در دفتر معظمله برگزارشد اظهارداشتند: مسجد در صدر اسلام بزرگترین مرکز فعالیتهای سیاسی و فرهنگی و دینی بوده است.
ایشان با بیان اینکه امروز با توسعه یافتن امور جامعه اسلامی دولت به تنهایی نمیتواند همه مسایل را دنبال کند افزودند: در امور فرهنگی لازم است که مساجد محور فعالیتها قرار گیرند و متولیان نیز در این عرصه با جدیت ورود یافته و از ظرفیتهای آن استفاده کنند.
معظمله همچنین به نقش ائمه جماعت دراین عرصه اشاره کرده و گفتند: تجربه نشان داده است هر مسجدی که امام جماعتش به مسجد علاقه مند بوده و در نزدیکی مسجد زندگی میکند این مسجد مسجدی آباد و تاثیرگذار است.
ایشان خاطرنشان کردند: باید تلاش شود روحانی مسجد، ساکن نزدیک مسجد بوده و فردی باشد که حضور در مسجد مشغله اصلی او باشد زیرا کسی که در فاصله دوری نسبت به مسجد زندگی میکند و نماز جماعت یکی از چندمین مشغله اوست، نمیتواند اثرگذاری زیادی داشته باشد و آن مسجد نیز توفیق چندانی به دست نمیآورد.
حضرت آیتالله سبحانی با بیان اینکه روحانی مسجد باید در ارتباط با دیگران توانا بوده و نحوه رفتار با گروههای مختلف سنی به ویژه جوانان را بدانند افزودند: اگر روحانی مسجد در برخورد با جوانان رفتاری نادرست داشته باشد موجب عدم جذب آنها به مسجد و محیطهای مذهبی خواهد شد؛ روحانی مسجد باید به قدری به مردم نزدیک باشد که از مشکلات آنها آگاه و پیگیر رفع آن باشد.
ایشان با تاکید بر اینکه البته وجود برنامههای فرهنگی غنی در این عرصه نقش بسزایی دارد بیان داشتند: مهمتر از برنامههای فرهنگی نقش محوری امام جماعت است، روحانی زمانی که برای مسجد وقت بگذارد و حتی در اردوهای زیارتی در کنار جوانان باشد و با آنها ارتباط صمیمی و دوستانه برقرار کند، مسلما این گروه از جوانان هیچگاه جذب ضد انقلاب نخواهند شد.
حضرت آیتالله سبحانی باتاکید بر اینکه عالمی دینی باید همانند معصومین(ع) بر قلوب مردم نفوذ داشته و زندگی در حد متوسط جامعه داشته باشد خاطرنشان کردند: از دیگر نکات مهم در فعالیتهای مساجد توجه به فعالیتهای قرآنی است که در این عرصه برنامه حفظ قرآن برای کودکان و نوجوانان به ویژه سورههای کوتاه آن نقش بسزایی در انس افراد با این کتاب آسمانی خواهد داشت.