به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین دکترسید محمد باقرعلم الهدی، درآئین افتتاحیه سال جدید تحصیلی مرکز تخصصی، قاسم بن الحسن(ع) تهران با بیان این مطلب افزود: پاسداری علمی که ازائمه اطهارعلیهم السلام به ما رسیده، میسرنیست مگرآن که ما برعلم و دانش کلامی و تفسیراشراف داشته و دریافت منطقی متناسب با نیازهای روز ازاین علوم کسب نمائیم.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) همواره تاکید داشتند بسیاری علوم برای ما حجاب اکبر است، لذا چون ما نمیتوانیم حلقه های وصل کننده میان این علوم و مطالبات اجتماعی را به طورکامل دریافت کنیم ، چالش سنگینی فراروی مان قرارمیگیرد بنابراین باید یک ربط منطقی بین علوم و نیازمندی های امروز جهان بشریت برقرارکنیم تا بتوانیم از گزاره های دینی به بهترین شکل استفاده کرده باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی یادآورشد: هرگاه موضوع علمی درعلوم و درمواریث اهل بیت علیهم السلام از جلوی چشم مان پنهان شود، آرام آرام گزارههای آن علم هم به فراموشی سپره می شود و این جاست که دشمنان آماده حمله وهجمه به دین میشوند. امروزکلام و تفسیر به عنوان یک درس جنبی درحوزه ها مطرح میشود و ما باید به خاطراین عناوین و القابی که به برخی از این علوم مقدس میدهیم، از درگاه خداوند متعال عذربخواهیم.
*اهتمام جدی به مباحث کلامی و تفسیری
رییس مرکز آموزش عالی حضرت قاسم بن الحسن علیه السلام با اشاره به هجمه های سنگین دشمنان به مبانی اسلام وتشیع گفت: یکی ازدلایل هجمه های امروزدشمن علیه اسلام، قرآن، اهل بیت و به ویژه شیعه ، این است که ما در حوزههای علمیه رنگ ولعاب لازم را به مباحث کلامی و تفسیری ندادیم و این دومتاسفانه از محدوده و قلمرو دروس حوزوی ما مغفول عنه قرارگرفته اند.
حجتالاسلام علم الهدی با انتقاد از عدم وقتگذاری کافی برای تفسیر،کلام و اعتقادات اظهار داشت: بعد از ایام غیبت صغری در حوزههای علمیه و بعد از زمان مرحوم شیخ مفید، چهرهها و شخصیتها و فقهای ما پیش از این که فقیه باشند، مفسرو کلامی بودند، البته فقیه هم بودند، اما در کنار تفسیر، کار اصول و منطق هم میکردند اما امروز در حوزههای علمیه فرع جای خودش را به اصل داده و آن مقداری که ما حاضریم برای اصول وقت بگذاریم، برای تفسیر، کلام و اعتقادات هرگز وقت نمی گذاریم و لذا درگرو همین بیتوجهیها گروههایی مثل داعش به نام دین و قرآن، شکل می گیرند و با ذکرنام خدا انسان ها را سر می برند.
*لزوم بازنگری و بازسازی درعلوم حوزوی
وی با اشاره به لزوم بازنگری و بازسازی حوزههای علمیه دربحث علوم و دانش حوزوی گفت: امیدواریم بتوانیم در کنار اساتید حوزه وبا بهره گیری از روشنگریها و علوم و دانش طلاب مراکزآموزش عالی حوزوی، درسال تحصیلی جدید دِین خود را به قرآن و اهل بیت علیهم السلام ادا کرده و راه گشای حل این مسائل باشیم. 313/34
نظر شما