حجت الاسلام محسن طبسی در گفت و گو با خبرنگار «حوزه» در اصفهان بر لزوم غدیر پژوهی تاکید کرد و گفت:علم کلام در میان ما مهجور مانده است و زمانی که مباحث کلامی در حوزه فقه و اصول حذف شوند، شاهد خلاءهای بسیاری خواهیم بود.
وی با بیان این که از جمله این خلاءها موج شبهاتی است که در جامعه مطرح می شود، افزود: از سوی دیگر نوع پاسخ هایی که به این شبهات داده می شود، جواب های منفعلانه و دفاعی است و اگر ما نسبت به مسئله غدیر و بحث های کلامی شیعه درست برخورد می کردیم، شاید اکنون دچار این رخداد نبودیم.
مولف کتاب غدیر شناسی تصریح کرد: کاری که اکنون می توانیم انجام دهیم تا این خلا جبران شود، آن است که دوره های کوتاه مدت و دوره های مباحث الغدیر علامه امینی را برگزار کنیم.
وی با بیان این که ما برای این کار طرح اندیشه های مطهر را برگزار کردیم و در حد مطلوب پاسخ داد، بیان کرد: چراکه ما توانستیم نسبت به شبهات کلامی جدید که از طرف غرب مطرح می شود جامعه را تا حدودی واکسینه کنیم.
حجت الاسلام طبسی خاطرنشان کرد: غدیر شناسی با محوریت کتاب الغدیر علامه امینی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، کتابی است که مهجور مانده است، باید جزء متون درسی و اصلی حوزه قرار گیرد.
وی با بیان این که ما باید در مدارس، کتاب الغدیر را تقسیم بندی کرده و آرام آرام تا سطح درس خارج تدریس کنیم، گفت: درس خاج کلام بهتر است با محوریت این کتاب تشکیل شود که اگر این مسئله رخ دهد، شاهد انفجار علمی در حوزه و بحث های غدیر و غدیر پژوهی باشیم.
این محقق حوزوی با اشاره به این که اگر این مسئله رخ دهد، جامعه شیعی از طیف احساسی محض به سوی بعد عقلانی و احساسی حرکت می کند، اظهار کرد: در کنار کتاب الغدیر علامه امینی، طلاب می توانند به کتاب المراجعات علامه سید عبدالحسین شرف الدین، کتاب معالم المدرستین علامه سید مرتضی عسکری، کتاب الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص) و الصحیح من سیرة الامام علی(ع) علامه سیدجعفر مرتضی عاملی می توان استفاده کرد.
وی با بیان این که البته مشکل این کتاب ها حجم بسیار آنهاست که از نظر اجرایی، استفاده از آنها را با مشکل مواجه ساخته است، افزود: توصیه می شود یک کارگروه و کمیته تخصصی می تواند این کتب را به زبان ساده و جزوات تبدیل کند.
انتهای پیام