به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، همزمان با دهه آخر صفر و سالروز ارتحال پیامبر گرامی اسلام(ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و در آستانه سالروز شهادت حضرت امام رضا(ع) مشهد مقدس حال و هوای خاصی داشته و مملو از خیل عظیم سوگواران و هیاتهای عزاداری از نقاط مختلف ایران اسلامی و برخی کشورهای دیگر است.
خیل عظیم عزاداران و عاشقان اهل بیت(ع)، با شنیدن ندای روح بخش اذان، در صف هایی که جلوه گر وحدت و اتحاد مسلمانان است، به نماز ایستادند و شکوه و عظمت عبادت الهی را نمایان کردند.
در این اجتماع عظیم که امروز بعد از نماز ظهر و عصر برگزار شد، مداحان و مرثیه سرایان، در غم رحلت پیامبر عظیم الشان و شهادت دو فرزند پاک آن حضرت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) به عزاداری پرداختند.
آیت الله سید احمد علم الهدی، سخنران این مراسم بود و مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) سعید حدادیان و سید مهدی میرداماد در این اجتماع عظیم به مرثیه سرایی و عزاداری پرداختند.
امام جمعه مشهد، در مراسمی که در رواق امام خمینی (ره) حرم منور رضوی برگزار شد، پیرامون رحلت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و اتفاقاتی که پس از درگذشت ایشان رخ داد، به ایراد سخن پرداخت.
وی ادامه داد: روزهای پس از رحلت رسولخدا(ص) از مهمترین برهههای تاریخ اسلام است. با رحلت رسولخدا(ص) جریان سقیفه شکل گرفت که آثار و پیامدهای بسیاری داشت.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: از تلخترین آثار این رخداد، هجمه به خانه حضرت فاطمه(س) به منظور بیعتگیری بود. در این هجمه، حضرت فاطمه(س) دچار صدمات جسمی و روحی شد که شهادت ایشان را در پی داشت.
وی خاطرنشان کرد: تاریخ اسلام بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) شاهد تلخ ترین و سیاه ترین روزهای خود بود. حوادثی همچون نادیده گرفتن سخنان پیامبر اکرم(ص) درباره جانشینی حضرت علی(ع) و غصب فدک و... در این زمان اتفاق افتاد.
امام جمعه مشهد عنوان کرد: 70 روز قبل از رحلت پیامبر (ص) جریان غدیرخم اتفاق افتاد و مسلمانها همه در جریان نقش امام علی (ع) برای امامت بودند، اما آن گروهی که از قبل زمینه برای غصب خلافت آماده کرده بودند، به گونهای کارها را انجام دادند که جریان به نفع خودشان رقم بخورد، لذا وقتی رسول اکرم (ص) اوضاع را اینگونه دیدند چند اقدام را برای خنثی سازی فعالیتهای آنها انجام دادند که مهمترین اقدام رسولالله (ص) بحث کتابت وصیت بود.
وی با اشاره به سکوت مردم در حوادث هفته اول بعد از رحلت پیامبر (ص) و ادامه این روال تا سالهای بعد، افزود: در دورههای بعد، جامعه هیچ عکسالعملی به تجاوزات حکومت از خود نشان نداد، حتی از اعتراضات حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) به راحتی گذشتند و طی یکی دو روز این بیعت را به مسجد کشانند و توانستند با سر و صدا و با تهدید و ارعاب مردم مدینه را به بیعت مجبور کنند.
نظر شما