حجت الاسلام یحیی صالحی نیا، درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، با اشاره به تحریفاتی که علیه مذهب تشیع و اسلام ناب محمدی(ص) در فضای مجازی صورت می پذیرد، گفت: تکلیف روحانیت دراین برهه از زمان و با توجه به شرایط موجود، همان تکلیفی است که قرن ها پیش نبی مکرم اسلام(ص) فرمودند" زمانی که بدعت ها در دین و بین امت من زیاد شدند برعالمان دین تکلیف است علم خود را اظهار و آشکارنمایند".
*دو راهبرد اساسی برای پیروزی در جنگ نرم
وی با بیان این که می توان از این روایت دو راهبرد اساسی را استخراج کرد، ادامه داد: اولین راهبرد در موقعیت کنونی که عده ای تکفیریِ بیگانه با مبانی و معارف ناب دینی چهره اسلام را در جهان خشن جلوه می دهند، "استفاده از سلاح علم" است، یعنی متوجه باشیم که با شیوه های احساسی و کارهای ذوقی کارمبنائیِ چندانی نمی شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم انتظامی با بیان این که علمی که مبنای دینی دارد، سلاحی مطمئن و کارآمد به شمار می رود، افزود: باید شبهات را با ذهن نظام مند و علمی شناخت و به جنگ بدعت ها و شبهه ها رفت تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.
*علم را در گوشه حجره ها حبس نکنیم
وی، استفاده کاربردی از"علم آشکار درعرصه میدانی نبرد عقیدتی" را به عنوان راهبرد دوم توصیف کرد و افزود: باید روی کاربرد علم آشکار تکیه کنیم، یعنی منظور ما علم گوشه حجره و یا درخانه عالم نیست، بلکه علمی است که به میدان کارزار در فضای مجازی و اینترنت و شبکه های اجتماعی امروز، به طور کارآمد وارد شود.
وی تصریح کرد: حوزویان باید به عرصه مباحثاتی که در دانشگاه ها و بین علما واندیشمندان جهان اسلام و حتی دولتمردان رایج است، ورود پیدا کنند و علم خود را در این حوزه ها آشکارنموده و نقش موثر و رسالت خطیر خود را به خوبی ایفا کنند.
امام جمعه کن، نبود عالم دینی و یا عدم مشارکت او درعرصه های یاد شده را سبب افزایش شبهات دانست و خاطرنشان کرد: قطعا عده زیادی ازکسانی که دچار شبهه هستند، معترف اند که به خاطر نبود علم و عالم دچاراین مشکل شده اند، یعنی در محدوده آنها و در فضای مجازی مورد رصدشان، یا عالمی حضورندارد و یا مشارکت و اظهار علم نمی کند.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: بهره گرفتن از دو راهبرد "تولید" و "اظهارعلم" توسط حوزویان و اهتمام به رسالت خطیر روحانیت در شرایط امروز دنیا، می تواند بهترین استراتژی برای مقابله با بدعت ها و شبهات باشد.
*آغاز تلاش دشمن
حجت الاسلام صالحی نیا با بیان این که گوهر روحانیت، مرجعیت و ولایت به دلیل ارزش والا بیشتر مورد طمع قراردارد، گفت: تاریخ گواه خوبی بر این مدعاست، چنانچه بعد از صدور فتوای تحریم تنباکوی میرزای شیرازی، به تعبیر خود میرزا، روحانیت ضرب شست سختی به دشمن نشان داد و ازهمان موقع، آن ها کار شناخت مرجعیت و روحانیون مبارز و راه های ضربه زدن به این پایگاه های بزرگ تبلیغ و ترویج دین را آغاز کردند.
وی افزود: پس ازپیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، بحث مقابله وبرخورد با روحانیت چند برابر شد، چرا که دشمن فهمید تا نهاد روحانیت و مرجعیت وجود و کاربرد دارد، نمی تواند کاری ازپیش ببرد، ولذا تلاش کرد طلاب را از معنویت و سیاست دورنماید.
*دشمن طلبه بی سواد و سکولار می خواهد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی تصریح کرد: دشمن، طلبه ای می خواهد که ازعلم، معنویت، سیاست و معرفت به دورباشد، چون چنین فردی نه به درد دین مردم و نه به درد دنیای آن ها می خورد، یعنی طلبه ای که از نظر فکری سکولار بوده، از نظر معنوی بی اخلاق و از نظر علمی تهی و کم سواد باشد، یقیناً کارآمد و مفید به حال جامعه نخواهند بود.
*سه اصل مهم در رشد طلاب
حجت الاسلام صالحی نیا در پایان سخنان خود، سه رکن "علم مبتنی بردین"، "اخلاق و معنویت دین محور" و "سیاست برپایه اصول دینی" را برای تربیت و پرورش طلاب شایسته و کارآمد ضروری خواند و اظهارداشت: اگر این سه اصل در یک طلبه نهادینه گردد، قطعاً در حوزه های علمیه شاهد رشد و شکل گیری شخصیت های ارزشمندی چون امام راحل(ره)، مقام معظم رهبری و مراجع بزرگوارخواهیم بود و نور وجودشان روشنگر راه مردم خواهد بود.
انتهای پیام 34/313