به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در این نشست سید محمدرضا دستغیب مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بینالملل بشردوستانه، آقای فرانچسکو کاپونی رئیس شعبه صلیب سرخ توسکانا ی ایتالیا و دکتر گل افشان مدیر عامل جمعیت هلال احمر قم حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار سید محمد رضا دستغیب با بیان این که این مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بینالملل بشردوستانه،تقریباً از سال 2005 میلادی شروع به کار کرده است گفت: این مرکز ابتدا به عنوان دبیرخانه برای برگزاری یک همایش بود، ولی بعد از برگزاری این همایش برای سامان دادن به نتایج آن به مدت یک سال به کار خود ادامه داد و سپس پیشنهاد شد که این مرکز تحت عنوان مرکز مطالعات به کار خود ادامه دهد.
وی بیان کرد: مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه با هدف پژوهش در زمینه ارزشهای انسانی نهفته در اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه، کارگاههای آموزشی و همایشهای متعددی را برگزار کرده و نشریات گوناگونی را به چاپ رسانده است.
مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام ادامه داد: کتابخانه تخصصی این مرکز با دارا بودن بیش از صدها عنوان کتاب و مقاله در این زمینه محل مراجعه و آماده خدمت رسانی به دانشجویان و پژوهشگران است.
وی تصریح کرد: در طول سالیان گذشته بسیاری از مراکز و مؤسسات برجسته پژوهشی در جمهوری اسلامی ایران اظهار علاقه مندی بیشتری نسبت به مطالعات تطبیقی در این موضوع و همکاری نزدیک با مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بینالملل بشر دوستانه داشتهاند.
دستغیب ابراز داشت: این مرکز از سوی معاونت امور بینالملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، کمیته ملی حقوق بشر دوستانه و کمیته بینالملل صلیب سرخ حمایت میشود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای مرکز در چند بخش متمرکز است گفت: بخش تحقیقات و مطالعات علمی یکی از بخشهای مرکز است که تا کنون در زمینههای مختلف تطبیقی کارهای مختلفی انجام داده است و نشریاتی را نیز منتشر کرده است.
مدیر مرکز مطالعات تطبیقی اسلام با اشاره به اینکه عقیده ما این است که در اسلام مباحث بشر دوستانه بسیاری وجود دارد که اگر به آن پرداخته شود میتواند به همه انسانها کمک کند بیان کرد: در حقوق بشر دوستانه بینالمللی یک فضای حقوقی داریم و یک فضای فلسفی که این فضای فلسفی مبتنی بر اخلاق است و ما میتوانیم بر این فضا حرکت کنیم.
وی مطرح کرد: زمانی که این مرکز شروع به فعالیت کرد حقوق بشر دوستانه بینالمللی یک مفهوم ناشناخته بود و شاید امروز بیش از 100 مقاله در مباحث تطبیقی نگاشته شده باشد.
دستغیب یادآور شد: این مفهوم کاملاً یک مفهوم شناخته شده است و بسیاری از مراکز عملی در قم و کشور در این موضوع کار میکنند.
وی عنوان کرد: امروزه بسیاری از علمای اسلامی و کارشناسان حقوق بین الملل بشر دوستانه بر این باورند که دکترین حقوقی و اخلاقی تولید شده در بستر فقه و فرهنگ اسلامی مشابهتهای بسیاری با حقوق بینالملل بشر دوستانه مدرن دارد.
وی گفت: به منظور تقویت حمایت از کرامات انسانی در شرایط درگیری مسلحانه، متخصصان حقوق اسلامی مرتبط با کمیته بین الملل صلیب سرخ و اندیشمندان اسلامی از سراسر جهان اسلام، مشترکا گفتگویی جهانی را در زمینه اسلام و حقوق بین الملل بشر دوستانه آغاز نمودهاند.
در ادامه دکتر فرانچسکو کاپونی با بیان اینکه من علاقهمند بودم که مرکز شما را حتما بازدید کنم گفت: اهمیت شهربسیار بالا است، این شهر یک شهر دینی است و یک شهر فرهنگی و میدانیم در حوزههای مختلف تحقیقات صورت میگیرد و اکتفا فقط به دین نشده است؛ بلکه به مطالب بینالمللی نیز پرداخته شده است.
وی بیان کرد: حقوق بشر دوستانه یکی از مهمترین فعالیتهای صلیب سرخ ایتالیا است و با دانشگاههای مختلفی در ایتالیا ارتباط داریم.
رئیس شعبه صلیب سرخ توسکانا ی ایتالیا با اشاره به اینکه سالانه هزاران دوره حقوق بشر دوستانه را برای ارتش، مردم و دانشآموزان برگزار میکنیم گفت: فکر می کنم که ارتباط خاصی بین این مرکز و صلیب سرخ ایتالیا برای تبادل اساتید دانشگاهها و تبادل روابط صورت بگیرد.
انتهای پیام/313/31