به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین شیخ احمد، فرطوسی مدیر اجرایی حوزه علمیه انگلیس به معرفی این حوزه علمیه انگلستان پرداخت و گفت: با توجه به نیاز ضروری به مبلغان دینی برای ارتباط با جوانان در کشورهای غربی و انگلستان، حوزه علمیه انگلیس دور جدید از فعالیت خود را در سپتامبر سال 2014 آغاز کرد. این نیاز به ویژه پس از افزایش جمعیت مسلمانان انگلستان و غرب و تعدد مراکز و مؤسسات اسلامی و مساجد در غرب افزایش یافت که موجب نیاز شدید به تاسیس حوزه علمیه ای شد که در سایه آن جوانان ساکن در غرب بتوانند به تحصیلات دینی بپردازند و مبلغان آینده اسلام و مدیران مؤسسات و مراکز اسلامی باشند. چنین مبلغانی از این ویژگی برخوردار هستند که شرایط جوانان و خانواده های غرب و انگلستان را بهتر از دیگران درک می کنند و از طرفی پس از تشدید قوانین مهاجرت، گرفتن ویزای انگلستان برای تبلیغ در غرب بسیار مشکل شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مهاجرت جوانان غربی به کشورهای دارای حوزه علمیه مانند عراق و ایران برای گذراندن تحصیلات دینی امری است که مشکلات خاص خود را دارد و منجر به بازگشت زودهنگام طلاب به غرب و نا امید شدن دیگر طلاب از پیگیری تحصیلات می شود، از این رو وجود حوزه علمیه در غرب می تواند واقعیت جدیدی را در غرب رقم بزند و در عمل نیز با استقبال جوانان انگلستان روبرو شود.
مدیر اجرایی حوزه علمیه انگلیس یادآور شد: آیت الله شیخ محسن اراکی رئیس پیشین مرکز اسلامی انگلیس، حوزه علمیه لندن را 17 سال قبل افتتاح کرد و در دور جدید، این حوزه با اشراف حجت الاسلام والمسلمین محمد علی شمالی رییس کنونی مرکز اسلامی انگلیس افتتاح شد و علاوه بر آن تحت نظارت جامعة المصطفی العالمیه بوده و یکی از شاخه های آن به شمار می رود و این نهاد حوزوی در واقع مسؤولیت آماده سازی و تربیت طلاب و مبلغان غیر ایرانی و نظارت بر مدارس دینی و حوزه های خارج ایران را بر عهده دارد.
*طلاب حوزه
وی در خصوص امور آموزشی حوزه علمیه انگلیس گفت: سال تحصیلی این حوزه در سپتامبر 2014 آغاز شد و 60 طلبه دختر و پسر در نظام درسی تمام وقت و پاره وقت در این حوزه پذیرش شدند و در ترم دوم تحصیلی این حوزه در ژانویه 2015 میلادی30 طلبه جدید به این حوزه پیوستند تا مجموع طلاب حوزه به 90 نفر برسد.
شیخ فرطوسی افزود: این حوزه از ساختمان مناسبی برای مکان برگزاری دروس و همچنین اقامت طلاب برخوردار است و دروس دینی به زبان انگلیسی تدریس می شود و از اساتید شایسته ای در دروس حوزوی برخوردار است و طلاب این حوزه، دروس و علوم دینی را در طول یک دوره چهار ساله فرا می گیرند.
*دروس حوزه
شیخ فرطوسی گفت: در حوزه علمیه انگلستان دروس علوم قرآن و تفسیر و احکام و تجوید، فقه (احکام)، اصول فقه، درایة الحدیث و رجال، منطق، علوم لغت عربی(صرف، نحو و بلاغت)، مکالمه عربی، فلسفه، عقائد، اخلاق و تاریخ اسلام تدریس می شود.
نظر شما