دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
اعرافی

رئیس جامعه المصطفی گفت: بسیاری از نظام های اسلامی در منطقه، نه اسلامی و نه دموکراسی است؛ از این کشورهای پادشاهی، بالاترین حمایت ها از سوی غرب انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، عصر امروز در دیدار فیلیپ، نایب رئیس مجلس جمهوری چک که در سالن جلسات جامعه المصطفی العالمیه در قم  برگزار شد، گفت: حضور شما در قم و شهری که پایه های مهم  علوم اسلامی و انسانی در جهان  است، می تواند برای تقویت امور علمی دو کشور مؤثر باشد.

وی افزود: انقلاب اسلامی  و تئوری جمهوری اسلامی از حوزه علمیه قم و این شهر منتشر شده است و بسیاری از رهبران جمهوری اسلامی ایران در قم و حوزه علمیه این شهر تربیت شدند و این شهر مهد پرورش و جایگاه پیدایش انقلاب و حضور حضرت امام خمینی(ره) است.

رئیس جامعه المصطفی با بیان این که میان جامعه المصطفی و مجامع علمی جمهوری چک، تعاملاتی وجود دارد، گفت: با هماهنگی های انجام شده، چندین نفر از فرهیختگان این کشور در ایران حضور یافته و در دوره های علمی المصطفی شرکت داشته اند.

وی در ادامه درباره سیستم سیاسی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران، الگوی جدیدی از نظام سیاسی را ارائه داد که در آن میان اخلاق و معنویت و ارزش های دینی با ارزش های دموکراسی و آرای مردم به صورت منسجمی جمع کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که در چند قرن اخیر پایبندی به ارزش ها  دینی و اتکا به آرای مردم به صورت پارادوکسی مطرح بوده است؛ ولی جمهوری اسلامی این را در نظامی جدید آن را سامان داده است.

وی خاطرنشان کرد: امروزه در منطقه خاورمیانه گروه های تند رویی هستند که در نظام سیاسیشان، آراء مردم جایگاهی ندارد، همانطور که بسیاری از نظام ها سیاسی است که در آن« ارزش های اخلاقی جایگاهی ندارد.

وی با تأکید بر این که در تئوری جمهوری اسلامی؛ مشروعیت مردمی و الهی حاکم است، افزود: این که تئوری های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... سازگار با مشروعیت دینی  و اخلاق باشد، در نظام شیعی جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته است.

رئیس جامعه المصطفی گفت: قم، مرکز نشر این تئوری است که ارزش های الهی را در کنار ارزش های انسانی قرار داده است.

وی درباره نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران گفت: در نظام ما، ولایت فقیه، به عنوان عالی ترین رکن سیاسی است و به هیچ وجه به عنوان خلیفه در نظام های افراطی و داعشی که مردم در انتخاب آن هیچ نقشی ندارد، قابل مقایسه نیست.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: ولایت فقیه بر ارکانی استوار است، نخست این که این اشراف سیاسی که مقامی به عنوان ولایت فقیه دارد، برچارچوب قواعد و اصولی است که فقاهت و عدالت از جمله این شرایط می باشد.

وی شرط دیگر صاحب مقام ولایت فقیه را مبرا بودن از بدی های و ویژگی های اخلاقی آن معرفی کرد و گفت: اصل دیگر در ولایت فقیه این است که این مقام بدون انتخاب و رأی مردم نیست، بلکه مردم در این کار سهیم هستند.

امام جمعه قم تصریح نمود: البته انتخاب رهبر دو مرحله ای است، به این معنی که مجلسی به عنوان مجلس خبرگان از سوی مردم انتخاب می شوند و این مجلس نیز رهبر را انتخاب می کند. اعمال قدرت رهبری در ایران نیز از طریق قوای مجریه، مقننه و قضائیه انجام می پذیرد.

وی با بیان این که قوه مجریه و مقتنه به صورت مستقیم از سوی مردم انتخاب می شوند، افزود: در نظام جمهوری اسلامی، مطابق با اصولی که در نظام های امروزی جهان وجود دارد، مطابق با مشارکت و آرای مردم است، ولی مشروعیت الهی این نظام، اجرای قوانین الهی در تمامی امور جامعه و ویژگی های اخلاقی رهبری و مسئولان نظام است.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که در کنار این انتخابات، انتخاباتی نیز در شهرها و روستاها برای معرفی اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها برگزار می شود که این اعضا، شهرداران را انتخاب می کنند.

وی با تأکید بر این که در کمتر جایی از جهان، انقلابی صورت می گیرد و از همان ابتدا، مردم در تشکیل نظام، قانون اساسی و ... سهیم باشند، افزود: این تصویر نظام سیاسی ایران است که شاخص های اخلاقی و الهی درآن وجود دارد و در کنار آن دموکراسی نیز حاکم است؛ مسئله ای که در نظام های اسلامی تند روی، منطقه دیده نمی شود.

غرب بیشترین حمایت را از کشورهای دیکتاتور دارد

رئیس جامعه المصطفی ادامه داد: بسیاری از  نظام های اسلامی در منطقه، نه اسلامی و نه دموکراسی است؛ جالب ای که از این کشورهای پادشاهی، بالاترین حمایت ها از سوی غرب انجام می شود.

وی این سیاست های استعماری در دو قرن گذشته منشأ نفرت و کینه نسبت به برخی کشورهای غربی دانست و گفت: از سوی دیگر این مسئله منشأ این است که گروه های تند رویی که در جهان به عنوان اسلام تشکیل می شوند، رشد می یابند.

وی افزود: منطق انقلاب اسلامی منطق گفت و گو و مصلحت اندیشی تمامی بشریت است که این منطق باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه به سیستم علمی ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی است که عالی ترین امور علمی و فرهنگی کشور را مورد بررسی قرار می دهد.

وی با اشاره به وجود دو سیستم علمی حوزه و دانشگاه در جمهوری اسلامی ایران گفت: در حوزه دانشگاهی سه وزارت خانه علوم،تحقیقات و فن آوری، وزارت بهداشت و درمان و آموزش های پزشکی و وزارت آموزش و پرورش در آن فعال هستند.

ایران اسلامی در علوم مختلفی پیشتاز است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که حرکت علمی کشور دارای سندهای جامع و چشم اندازهایی مشخص و دنبال می شود، ادامه داد: امروزه انرژی هسته ای در این مراکز علمی به دست آمده و بهانه ای برای تقابل استکبار با ایران شده است؛ ولی آنها می دانند که ایران اسلامی در علوم مختلفی پیشتاز است.

وی با اشاره به شرایط به وجود آمده برای بهره مندی همه مردم کشور از خدمات آموزشی، توجه به علم اندوزی بانوان، حضور در علوم و فن آوری های جدید که بسیاری از آنها انحصاری در کشورهای توسعه یافته است، تأکید بر تحصیلات تکمیلی، تنوع رشته ای، دخالت بخش خصوصی در این عرصه در جمهوری اسلامی ایران، گفت: این در حالی است که ایران اسلامی بعد از انقلاب با دشوارترین چالشها و تحریم ها همراه بوده و با تکیه بر توان داخلی به این ها دست یافته است.

حجت الاسلام ولمسلمین اعرافی با بیان این که مجامع علمی و فرهنگی در جهان می توانند پیشگام خلق دنیایی جدید و دور از چالش داشته باشند، تصریح کرد: بسیاری از چالش های بزرگی که امروز جهانیان با آن درگیر هستند، با تفکر و گفتمان انقلاب اسلامی ایران قابل حل است.

وی در ادامه، ضمن ارائه گزارشی از جامعه المصطفی گفت: المصطفی مهمترین نهاد علمی و بین المللی ایران است و از قطب های مهم علوم اسلامی و انسانی در منطقه به شمار می رود. و نظام علمی آن با تکیه بر اسلام ناب و دور از هر گونه تعصب دینی و مذهبی است.

رئیس جامعه المصطفی تصریح کرد: دروازه های جامعه المصطفی بر روی تمامی مجامع علمی و دینی در سراسر جهان باز است.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha