به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر آیت پیمان در دیدار اعضای شورای دین پژوهان با آیت الله امینی، پژوهش دینی را پژوهش همراه با نوآوری، روشمندی، نظریه پردازی، طرح مسئله و ارائه راه حل عملی در مسایل دینی معرفی کرد.
وی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های شورای دین پژوهان گفت: این شورا در سال گذشته طی10 جلسه کاری ،17 طرح و برنامه را تصویب کرد و برگزاری آیین معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه دین و پنجمین کنگره دین پژوهان با موضوع فرصت ها وچالشهای دین پژوهی را از جمله برنامه های در دست اقدام قرار دادیم و قرار شد پژوهشهای انجام شده 5 ساله اخیر ارزیابی و بررسی و داوری شوند.
وی با اشاره به استقبال تمامی مراکز و مؤسسات در ارسال آثار منتخب خویش به این دبیر خانه، تصریح نمود: با توجه به این که کتاب سال حوزه و کتاب سال جمهوری اسلامی که بخشی از آنها دینی است برای جلوگیری از موازی کاری، با هماهنگی و همکاری معاونت پژوهشی حوزه های علمیه؛ پژوهش های چاپ نشده 5 سال اخیر را در دستور کار شورا قرار دادیم و آثار 5سال اخیر را با شرایط تعیین شده در شورای علمی دریافت و در سه مرحله داوری و امتیاز بندی کردیم.
دکتر پیمان در ادامه تصریح نمود: از 350 پژوهش دریافت شده از سراسر کشور تاکنون فقط73 پژوهش نمره بالایی گرفته اند و قرار شد 20 اثر برگزیده از بین آنها را معرفی و مورد تجلیل قرار گیرد.
وی افزود: در این آیین معرفی و تجلیل، سعی داریم کار الگودهی و مدل سازی پژوهش دینی هم انجام شده باشد و تعریفی که ما از پژوهش کردیم و قرار شد نوآوری در آن وجود داشته باشد و طرح مسئله و پاسخ عملی به آن هم مد نظر قرار گیرد. بر اساس این، شورا توانسته بین آن پژوهش ها 20 اثر را برگزیند.
مسئول شورای دین پژوهان گفت: در یک سال اخیر فعالیت شورای دین پژوهان بعد از رکود سالهای اخیر این دبیرخانه کاملا از وزارت ارشاد و دولت منتزع شد و طبق اساسنامه جدید یک تشکل و دبیرخانه ستادی جدید ثبت شد؛ در رأس این دبیرخانه، هیئت امنا و هیئت مدیره و مدیرمسئول با همکاری ده نفر عضو برجسته شورای علمی باز گشایی گردید.
وی در ادامه تصریح نمود: این شورای جدید برای برطرف کردن ضعف ها و جلوگیری از کارهای نامناسب و موازی کاری ها و ارائه اولویت های مهم به پژوهشگران تلاش می کند و پژوهش های موفق را هم معرفی و تشویق می کند.
پیمان ادامه داد: وظیفه اصلی ما ایجاد حلقه وصل و هماهنگی بین مراکز پژوهشی و پژوهشگران دینی اعم از حوزوی و دانشگاهی و موسسات و مراکز مستقل و پژوهشگاه های دولتی و پژوهشگران مستقل است که امروز در عرصه دین پژوهشی انجام وظیفه می کنند.
انتهای پیام// 15/ 313