سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
دکتر حداد عادل

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حکمت اسلامی در محافلی که فلسفه غرب رایج است با زبان علمی و منطق و درست ارائه شود تا اذهان منصف از این دو میراث بزرگ فلسفی داوری کنند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر غلامعلی حدادعادل شامگاه پنجشنبه در «سیزدهمین گردهمایی سالانه اعضای مجمع حکمت اسلامی و هفتمین گردهمایی اساتید علوم عقلی و مراسم تجلیل از مقام علمی حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی  که در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد، با قدردانی از برگزار کنندگان این همایش، اظهار داشت: از همه کسانی که چراغ حکمت را در حوزه های علمیه روشن نگاه داشته اند، تشکر می کنم.   

وی با اشاره به سابقه نیم قرن دوستی و رفاقت خود با استاد فرزانه حجت الاسلام والمسلمین احمدی، ابراز داشت: مبدا آشنایی ما در «موسسه در راه حق» بود و آقایان باتشخیص درستی این موسسه را توسعه دادند و برای گسترش برنامه های درسی و تامین استادها تلاش های وافری داشتند. 

رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه تاریخ «موسسه در راه حق» که مبدا تشکیل موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی است تدوین شود، افزود: کارهای مشترک و همکاری های بسیاری در شورای عالی انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی و شورای تحول علوم انسانی با حجت الاسلام والمسلمین احمدی داشتیم. 

حداد عادل با اشاره به اینکه حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی را به عنوان نماینده ای از حوزه های علمیه در دانشگاه شناختم، تصریح کرد: ایشان نزد آیات و فقها علم آموزی کرد و ارادت و علاقه ای به مرحوم علامه طباطبایی داشت که به عنوان شاگرد اختصاصی ایشان شناخته می شد و دوست آیت الله مصباح بود و بعد از فراگیری فلسفه اسلامی در دانشگاه به یادگیری فلسفه غرب روی آورد.

*التزام به عقاید حوزه و روحانیت   

وی با بیان اینکه حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی در دانشگاه به معنی اعراض او از حوزه نبود، گفت: برخی از افرادی که در دانشگاه حضور پیدا می کردند در دل و فکر از حوزه جدا شده بودند در حالی که ایشان همواره به به عقاید روحانیت و حوزه التزام داشت.   

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حجت الاسلام والمسلمین احمدی نظرتیره بدبینانه لجاجت آمیز نسبت به نظریه های دانشگاهی نداشت.

*نمونه بارز وحدت حوزه و دانشگاه

حدادعادل با بیان اینکه حجت الاسلام والمسلمین احمدی نمونه عینی وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: اگر بخواهیم این شعار انقلاب را در مصداق نمایش دهیم باید در این شخصیت فرزانه جست و جو کنیم.

وی با اشاره به اینکه پرکاری و پرتلاشی از ویژگی های بارز حجت الاسلام والمسلمین احمدی است، گفت: از خصوصیات علمی وی علاوه بر تعلم در حکمت و فلسفه، تسلط خوب بر زبان خارجی است.

*لزوم نقد افکار ژیلسون در مجمع عالی حکمت

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به اینکه تفکر اتین ژیلسون به فلسفه مشائی و اسلامی نزدیک است، افزود: امیدوارم آثار ژیلسون ترجمه شود و در نقد و بررسی شناخت فکری وی در این مجمع صورت گیرد.

حدادعادل با بیان اینکه پیش از انقلاب ترجمه یکی از آثار ژیل سون با عنوان «نقد فلسفی غرب» توسط حجت الاسلام والمسلمین احمدی ترجمه شد، گفت: وی به ترجمه اهتمام بسیاری داشت و به ادبیات فارسی نیز علاقه مند است و ارزش زبان مادری را می داند.  

وی با اشاره به اینکه به همراه حجت الاسلام والمسلمین احمدی فلسفه کانت را در نزد دکتر یحیی مهدوی آموختیم، گفت: در دونیم سال کتاب نقد «عقل محض» را که در حدود 800 صفحه است و کتاب نقد «عقل عملی» را یاد گرفتیم.

*تالیف کتاب«بن لایه های شناخت»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حجت الاسلام والمسلمین احمدی درس فلسفه تطبیقی را سال ها در دانشگاه تدریس کرده است، گفت: این استاد فرزانه حاصل داوری های خود را در کتاب «بن لایه های شناخت» مدون کرده است.

حدادعادل افزود: حجت الاسلام والمسلمین احمدی چکیده افکار خود را در سیر بیش از 50 ساله در حوزه و 40 ساله در دانشگاه در میدان مقایسه فلسفه اسلامی و غربی در کتاب «بن لایه های شناخت» مدون کرده است.

وی تصریح کرد: امیدوارم حجت الاسلام والمسلمین احمدی این کتاب را باشیوه طلبگی و بحث و نقد در مجمع عالی حکمت اسلامی تدریس کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «کتاب بن لایه شناخت» در حوزه فلسفه تطبیقی قابل توجه است چرا که فلسفه تطبیقی در ایران فعلی، یک شاکله درستی ندارد و به دلیل این شیوه آموزش مباحث تطبیقی، فردی از آن برنخاسته است.

*سجایای اخلاقی فیلسوف اسلامی

حدادعادل با بیان اینکه در درجه نخست ایمان و اعتقاد دینی راسخ را در حجت الاسلام والمسلمین احمدی شاهد بودم، ابراز داشت: صداقت، سادگی، ساده زیستی از دیگر سجایای اخلاقی دکتر احمدی است و یک مرتبه نیز تظاهر، ریا و تفاخر و تلاش برای مقام و دنیاطلبی را از ایشان مشاهده نکردیم. 

وی وجدان کاری را از دیگر سجایای شخصیتی حجت الاسلام والمسلمین احمدی عنوان کرد و گفت: ایشان در تدریس، امتحان و پایان نامه نمونه وجدان کاری است.    

*پیروی از مسیر امام و رهبری

رئیس فراکسیون اصلوگرایان مجلس شورای اسلامی افزود با بیان اینکه انقلابی بودن حجت الاسلام والمسلمین احمدی گوهری است که در بین صفات ایشان می درخشد، تصریح کرد: از پیش از انقلاب اسلامی مسیر ایشان روشن بود و بعد از انقلاب نیز هرخدمتی که برعهده ایشان گذاشته شد از جان و دل پذیرفت و پیرو بااخلاص امام و رهبری است و از وی، ذره ای تردید در درستی این انقلاب مشاهده نکردم.

حددادعادل افزود: حجت الاسلام والمسلمین احمدی در نظر و عمل معتقد به ولایت فقیه می باشد و در دفاع از اسلام و انحرافات فکری نمونه است و توجه خاصی به فقه و احادیث و تفسیر قرآن دارد.

وی در پایان بر لزوم تربیت شخصیت هایی نظیر حجت الاسلام والمسلمین احمدی در حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: حکمت اسلامی در محافلی که فلسفه غرب رایج است با زبان علمی و منطق و درست ارائه شود تا اذهان منصف از این دو میراث بزرگ فلسفی داوری کنند.

انتهای پیام/313/33

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha