به گزارش گروه استان های خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان همزمان با اولین روز ماه مبارک رمضان ضمن تبریک حلول این ماه مبارک به فلسفه قرار دادن روزه اشاره کرد و گفت: بر اساس آیات قرآن کریم روزه برای همه ادیان واجب بوده، اما روش و نوع آن متفاوت بوده است.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم، روزه را عاملی برای تقوی دانست و گفت: در انجام هر عبادتی ریا وجود دارد، لیکن روزه یک عبادت مخفی است و در آن کمتر ریا می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: کسی که روزه می گیرد می تواند در خفا نیز غذا بخورد، اما فقط برای رضای خدا از خوردن و آشامیدن ممانعت می کند.
وی اظهار داشت: آنچه مانع از خوردن و آشامیدن در خلوت می شود، ایمان به خداست لذا این تمرین کردن و مبارزه با نفس تنها برای خدا، تقوای الهی را بالا می برد.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: حتی نیت روزه نیز امری باطنی و قلبی است و کسی از آن باخبر نمی شود و همین که انسان خود را فقط برای خدا کنترل می کند، ایمانش را افزایش می دهد.
وی در بیان معنای تقوی گفت: تقوی از ریشه “وقی” و به معنای نگهداشتن و حفظ کردن از هر چیزی است و تقوایی که مد نظر اسلام است، حفظ و نگهداشتن خود از انجام گناه است.
وی تصریح کرد: کسی که با روزه نفس خود را تمرین می دهد، یک نیروی معنوی در وجودش ایجاد می شود و باعث می شود در آشکار و پنهان خود را از انجام گناه باز دارد و آن نیرو، “تقوی” است
نظر شما