دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰
عملی که علاوه بر روزه غسل را هم باطل می کند

حوزه /یکی ازمبطلات روزه فرو بردن سر در آب است.

سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، نظرات مراجع معظم تقلید پیرامون فرو بردن سر در آب هنگام روزه واحکام آن را منتشر می کند.

 * اگر روزه‏دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقى بدن او از آب بيرون باشد، بنا بر احتياط واجب بايد قضاى آن روز را بگيرد. ولى اگر تمام بدن را آب بگيرد و مقدارى از سر بيرون باشد روزه او باطل نمى‏شود.

* اگر نصف سر را يك دفعه و نصف ديگر آن را دفعه ديگر در آب فرو برد،روزه‏اش باطل نمى‏شود.

* اگر شك كند كه تمام سر زير آب رفته يا نه روزه‏اش صحيح است.

* اگر سر زير آب برود ولى مقدارى از موها بيرون بماند، روزه باطل مى‏شود.

* احتياط واجب آن است كه سر را در گلاب فرو نبرد، ولى در آبهاى مضاف ديگر و در چيزهاى ديگر كه روان است، اشكال ندارد.

* اگر روزه‏دار بى‏اختيار در آب بيفتد و تمام سر او را آب بگيرد، يا فراموش كند كه روزه است و سر در آب فرو برد، روزه او باطل نمى‏شود.

* اگر عادتا با افتادن در آب سرش زير آب مى رود، چنانچه با توجه به‏اين مطلب خود را در آب بيندازد و سرش زير آب برود روزه‏اش باطل مى‏شود.

* اگر فراموش كند كه روزه است و سر را در آب فرو برد يا ديگرى به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زير آب يادش بيايد كه روزه است‏يا آن كس دست‏خود را بردارد، بايد فورا سر را بيرون آورد، و چنانچه بيرون نياورد، روزه‏اش باطل مى‏شود.

* اگر فراموش كند كه روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او صحيح است.

* اگر بداند كه روزه است و عمدا براى غسل سر را در آب فرو برد،چنانچه روزه او روزه واجبى باشد، مثل روزه كفاره وقت معينى ندارد، غسل صحيح و روزه باطل مى‏باشد. ولى اگر واجب معين باشد، اگر به فرو بردن سر در آب قصد غسل كند، روزه او باطل است و بنابر احتياط واجب غسل او هم باطل است،مگر آن كه در زير آب يا در حال خارج شدن از آب نيت غسل كند، كه در اين صورت غسل او صحيح است. و اما اگر روزه ماه رمضان باشد، هم غسل و هم روزه باطل است،مگر آن كه در همان زير آب توبه نمايد و در حال خارج شدن از آب نيت غسل كند،كه در اين صورت غسل او صحيح است.

* اگر براى آنكه كسى را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه‏اش باطل است.

اخبار مرتبط

  • دو ارث روزه برای مومنین

    دو ارث روزه برای مومنین

    حوزه/ مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی در المراقبات نقل می کند، ارث روزه دو چیز است. کم خوردن و کم حرف زدن. بنابراین در آخر ماه رمضان باید ببینیم، چیزی از…

  • آيا غسل جنابت مستحبى هم داريم؟

    آيا غسل جنابت مستحبى هم داريم؟

    آیا انسان پس از آن که جنب شد واجب است فورا غسل کندیا تا رسیدن وقت نماز يا برای انجام كارهايى كه باید با طهارت انجام بشود وقت دارد؟

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۱
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • حسيني IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
    البته به فتواي آيت الله سيستاني، اين كار روزه را باطل نمي كند