به گزارش خبرگزاری«حوزه»،از مشهد، حجت الاسلام علی اصغر ناصحیان، در نشست جامعیت قرآن وپاسخگویی آن به نیازهای روز، در جمع طلاب غیرایرانی جامعة المصطفی(ص) مشهد با اشاره به آیه 2 سوره بقره " ذَلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِّلْمُتَّقِينَ" هدف از نزول قرآن را هدایت انسان ها در مسیرکمال و سعادت دانست و گفت: قرآن انسان را به بهترین راه وآیین هدایت می کند.
این محقق حوزوی در پاسخ به این سئوال که آیا همه علوم در قرآن بیان شده؟، افزود: بنابر نظر صحیح بیان شده است، اما با این وجود، وقتی در آیات قرآن کریم، جستجو میکنیم؛ میبینیم که علاوه بر مسائل مربوط به هدایت انسانها و تکامل معنوی آنان، در مورد علوم مختلف هم در این کتاب سخن به میان آمده و از روایات معصومین(ع) استفاده میشود که هر چیزی در قرآن هست، مانند روایت امام صادق(ع) که فرمود «من زاده رسول خدایم و به قرآن دانا هستم، در قرآن آغاز خلقت و آنچه تا روز قیامت اتفاق خواهد افتاد و خبر آسمان، زمین، بهشت و دوزخ؛ همچنین خبر گذشته و آینده وجود دارد. تمام اینها در قرآن هست و من همه را میدانم چنانكه به كف دست خود مینگرم، زیرا خدای متعال میفرماید: در قرآن بیان هر چیزی هست»
وی تصریح کرد: در مرحلهی اول باید بدانیم که هر چیزی که مربوط به هدایت و راهنمایی انسانها به سوی سعادت و خوشبختی باشد، در قرآن بیان شده؛ اما این مطلب با اینکه همه علوم دیگر هم در قرآن بیان شده باشد، منافات ندارد.
قرآن؛ کتاب جامع و کامل
حجت الاسلام ناصحیان در بیان جامعیت قرآن، افزود: قرآن کتاب کاملی است و در این مطلب شکی نیست، اما نه برای همه، بلکه برای کسانی که بتوانند به درستی مفاهیم آن را بفهمند آن را درک کرده و برای دیگران بیان کنند.
وی ادامه داد: همه چیز در قرآن هست، ولی ما همه آن همه چیز را بطور مستقیم از قرآن نمی فهمیم و باید به اهل بیت(ع) رجوع کنیم. به همین خاطر پیامبر اکرم(ص) در حدیث ثقلین، عترت را در کنار قرآن مطرح کرده اند.
این محقق حوزه و دانشگاه افزود: قرآن کتاب تاریخ، فیزیک، شیمی و ... نیست. پس انتظارمان از کتاب آسمانی را باید اصلاح کنیم. قرآن کتاب هدایت و راهنمایی انسان به سوی سعادت و کمال است، و از این جهت کاملترین کتاب است.
وی تاکید کرد: هدف اصلی از نزول قرآن هدایت و راهنمایی انسان ها به سوی سعادت و کمال است و هر آنچه در این راستا لازم بوده، بیان شده است. لذا قرآن حاوی ارزش ها و معیارهایی برای هدایت انسان است.
حجت الاسلام ناصحیان تصریح کرد: قرار نیست همه چیز به صورت صریح در قرآن آمده باشد. بلکه کلیات و اصول درقرآن مطرح می شود و شرح جزئیات به پیامبر(ص) سپرده شده است. پیامبر اکرم(ص) تبیین کننده کلام الهی هستند و در سوره نحل، آیه ۴۴، نیز بدان اشاره شده "وَ أَنزَلْنَا إِلَيْك الذِّكرَ لِتُبَينَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيهِمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ/و ما اين ذكر را بر تو نازل كرديم، تا آنچه به سوى مردم نازل شده است براى آنها روشن سازى و شايد انديشه كنند!".
این محقق و پژوهشگر حوزوی درپایان سخنان خود ماندگاری و تازه بودن مفاهیم و آموزه های قرآنی را نیز از جمله ویژگی های خاص قرآن برشمرد.
انتهای پیام