چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۱
سفر حجت الاسلام ناصحی به واتیکان+عکس

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین ناصحی به عنوان نماینده شهردار تهران در اجلاس شهرداران جهان در واتیکان حاضر و در حاشیه آن، با پاپ فرانسیس دیدار کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، به دعوت شورای پاپی واتیکان حجت الاسلام و المسلمین عبدالقیوم ناصحی نماینده شهردار تهران و رئیس کمیسیون  فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در اجلاس شهرداران شهرهای جهان در واتیکان شرکت کرد.

وی در حاشیه این اجلاس در جمع شرکت کنندگان با پاپ فرانسیس دیدار کرد.

این اجلاس به ابتکار آکادمی پاپی علوم و علوم اجتماعی واتیکان با شرکت شهرداران و فرمانداران شهرهای مختلف جهان و نماینده سازمان ملل برگزار شد.

شرکت کنندگان در اجلاس مذکور به مدت دو روز در روزهای 31-30 تیرماه در زمینه روش های مقابله با دو پدیده بردگی نوین ، تجارت قاچاق انسان و تغییرات اقلیمی گفت و گو کردند.

اقدامی که برای نخستین بار صورت گرفت

این نخستین بار است که بیش از 60 شهردار از شهرهای مختلف جهان از جمله نیویورک، مادرید، پاریس و از آمریکای لاتین در این اجلاس شرکت نمودند.

مون سینیور سوروندو  رئیس اجرایی آکادمی پاپی در مراسم افتتاحیه اجلاس اظهار داشت که اکثریت مردم جهان در مناطق شهری ساکن هستند و رابطه ای میان محیط طبیعی و انسانی وجود دارد. بدین ترتیب که گرم شدن  کره زمین، عامل فقر و مهاجرت اجباری و زمینه ای برای قاچاق انسان، بردگی، خودفروشی و قاچاق اعضای بدن است.

30 میلیون نفر، قربانی بردگی نوین

در حال حاضر بیش از 30 میلیون نفر قربانی بردگی نوین وتجارت قاچاق انسان هستند که درآمد سالانه آن معادل 150 میلیارد دلار است.  فقرا و محرومین دارای کمترین تاثیر بر تغییرات اقلیمی هستند ولی بیش از همه تحت تاثیر این تغییرات قرار می گیرند.

شهرداران شهرهای مختلف جهان در این اجلاس به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان طی سخنانی در این اجلاس اظهار داشت : مراقبت از محیط زیست یعنی این که ما متوجه تخریب کره زمین باشیم که خودمان متاسفانه در حال جلو بردن وتخریب  آن هستیم. همچنین گسترش شهرها موجب گسترش فقر و بدبختی می شود. فرهنگ مراقبت از محیط زیست فقط رفتاری در جهت ایجاد محیط سبز نیست بلکه بسیار بیش از این است و به همین دلیل رساله ادواری "حمد خدا" فقط یک رساله جامع سبز نیست بلکه یک رساله جامع اجتماعی است زیرا در درون حیات اجتماعی انسان، نمی توان مراقبت از محیط زیست را حذف کرد.

در بیانیه مشترک پایانی اجلاس آمده است: عامل تغییرات آب و هوا و محیط زیست آحاد مردم می باشند و کنترل پیامدهای آن برای بشریت یک امری اخلاقی است و در فضای اخلاقی جمعی شهرها نقش ایفا دارند.

در این اجلاس، شهرداران متعهد می شوند شرایطی را ایجاد نمایند تا شهرها از پایداری و امنیت برخوردار شوند.

در این اجلاس همچنین به این موضوع اشاره شده است که دمای کره زمین تا سال 2050 میلادی به میزان 4 درجه افزایش خواهد یافت که اگر تولید گازهای مضر و استفاده از سوخت های فسیلی کاهش نیابد منجر به تشدید بلاهای طبیعی، طوفان های گردبادی، خشکسالی، افزایش آتش سوزی جنگل ها و مرگ و میر فقرا خواهد شد.

پیام شهردار تهران به همایش

در پیام دکتر قالیباف شهردار تهران آمده است : همه ما می دانیم که کره زمین در وضعیتی قرارداردکه بایدهرچه زودتر جوامع بشری به تغییرشیوه زیست خود بپردازند. اگر در اوضاع و احوال کنونی درک ذهنی خود را از توسعه و به ویژه توسعه شهرها با مدل های متداول کنونی تغییر ندهیم بحران ها و چالش های پیش رو بسیار بزرگتر و گسترده تر در انتظار ما خواهند بود. جهان امروز با سیستم های ارتباطی گسترده ، جهان شبکه ای شده است و برداشت ذهنی من از این جهان این است که بحران ها و ناپایداری ها محصور در مکان ها نیستند ، بلکه در یک وضعیتی بسار سیال و جابجا شونده در شبکه ها به سمت و سوی هر مکان جغرافیایی ممکن است گسیل شوند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha