سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
شاهد  تحول اساسی در علوم انسانی نیستیم

حوزه/ رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: در ۳۰ سال گذشته پیشرفت کرده‌ایم امروز از حیث علمی، مراکز تخصصی، مجلات حوزوی در وضع بسیار مطلوب تری هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین نجف لکزایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، با اشاره به بحث تحول در حوزه های علمیه ابراز داشت: اگر ما بخواهیم این مساله را با توجه به سابقه در نظر بگیریم باید بگوییم که وضع خوبی داریم چرا که به عنوان مثال در 30 سال گذشته پیشرفت کرده‌ایم و امروز از حیث علمی، مراکز تخصصی، مجلات حوزوی در وضع بسیار مطلوب تری هستیم.

وی افزود: اما اگر بخواهیم با توجه به نیازهای روز، بحث تحول را دنبال کنیم باید بگوییم که هنوز کمبودهایی داریم که نشان می دهد در وضع خوبی به سر نمی بریم.

این محقق و پژوهشگر حوزوی در تکمیل صحبتهای خود بیان داشت: مبنایی که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود مورد تاکید قرار می دهد این است که براساس موقعیت کنونی جهانی ما دارای چه وظایفی هستیم و بعد آن ها را رصد و ارزیابی کنیم.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه کرد: به هر حال باید بپذیریم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، یک سری نیازهای جهانی ایجاد شده که حوزه و نظام اسلامی نمی تواند نسبت به آن بی تفاوت باشد.

حجت الاسلام و المسلمین لکزایی ادامه داد: در سطح جهانی با علوم انسانی سکولاریستی رقابت می کنیم و باید بکوشیم که علوم انسانی ِ اسلامی را جایگزین آن کنیم و متاسفانه باید گفت که این  تحول به شکل مطلوب هنوز رخ نداده است.

وی افزود: به عبارت دیگر هنوز به طور خاص در زمینه علوم انسانی کشورمان ، تحول لازم را شاهد نبوده ایم چه برسد به این که بخواهیم برای جهان ، طرح موفقی ارایه دهیم.

معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع)  در خاتمه گفت: با توجه به این مباحث هنوز تحولات رضایت بخش نبوده؛ اما ما نباید ناامید شویم، بلکه می بایست جدی تر و پویاتر به سمت جلوحرکت کرده و نواقص و معایب کار را پیدا کرده و رفع کنیم.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha