به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین علی نظری منفرد در این نشست علمی ابتدا به ابعاد شخصیتی و الهی حضرت معصومه(س) اشاره و سپس به مباحثی درباره جایگاه قم در روایات، فقهاء و محدثین پرداخت.
استاد حوزه علمیه قم افزود: اطلاعات ما نسبت به حالات درونی ائمه طاهرین(ع) محدود است و این به خاطر شرائطی بود که در زمان معصومین(ع) وجود داشته است.
وی ادامه داد: گر چه گاهی از زمان ها شرائطی مانند حضور فاطمه(س) در مسجد برای دفاع از ولایت و یا حضور حضرت زینب(س) در کاخ یزید برای دفاع از امامت به وجود می آمد و این بزرگواران خطبه های قرائت می کرده اند که کاشف از مقام و جلالت آنها بود.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد اظهار داشت: درباره مقام و عظمت حضرت معصومه(س) هم این گونه است. درباره این بانوا روایت و عبارت از حضرت امام صادق(ع) وارد شده که نشان از جلالت ایشان می دهد.
استاد حوزه ابراز داشت: درباره مقام حضرت معصومه(س) همین اندازه بس که زیارت مخصوص درباره آن حضرت وارد شده و از جمله امامزادگانی است که بدون واسطه به امام معصوم(ع) متصل است؛ یعنی فرزند بلافصل حضرت آقا موسی بن جعفر(ع) است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه به جایگاه قم در روایات اشاره کرد وخاطر نشان ساخت: تأسیس شهر قم به سال 83 هجری بر می گردد و در آن زمان آل اشعث بن قیس که یکی از بازماندگان آنها عبد الرحمن بن احمد بن اشعث بود با حجاج بن یوسف درگیر می شود و در جنگی سخت شکست می خورد و بقایای سپاه آنها، اشعریون بودند که به سمت قم هجرت می کنند.
نام قدیمی قم چه بود؟
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد گفت: در زمان اشعریون، قم از 7 روستا تشکیل شده بود که یکی از روستاها به اسم کمندان معروف بود. نهایت اینکه پایه گذار شهر قم، 5 برادر از همین آل اشعریون بوده اند و همین روستای کمندان بعد مدتی تغییر اسم داد یعنی مردم این منطقه در تلفظ بجای کمندان، اسم قم را استعمال می کرده اند و این شد که شهر قم پایه گذاری گردید.
این استاد حوزه افزود: اشعریون در زمان معصومین و به خصوص از امام صادق(ع) تا امام حسن عسکری(ع) شهره بوده اند و همه جا از قُمّین صحبت می شد و وقتی امام صادق(ع) می شنید فردی از قم آمده بلافاصله او را می پذیرفت و احترام خاصی برای اهل این منطقه قائل بوده اند.
وی اظهار داشت: قم جایگاه خاصی در روایات از لحاظ مختلف داشت و عالمان زیادی از این شهر ظهور کرده، بطوری که در آخر الزمان سایر علوم از مناطق دیگر برچیده می شود و از این شهر به سایر مناطق منتشر خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: قم آثار و برکات زیادی دارد یکی از برکات این است که در روایت آمده که 3 تا درب بهشت از سمت قم باز می شود و همچنین تربت قم، تربت مقدسی است.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد ابراز داشت: در قم عالمان، محدثین و فقهای زیادی رشد کرده و موجب برکات زیادی برای اسلام و حوزه شده اند، شخصیتهای بزرگی مانند علی بن ابراهیم قمی، آل بابویه مانند علی بن بابویه قمی و فرزندان شان از جمله محمد بن علی بن بابویه ، ابن قولویه، احمد بن حسن قمی، صدوق، شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه که ازجمله این افراد بوده اند.
انتهای پیام:40/313
نظر شما