پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
حجت الاسلام اعرافی رئیس المصطفی

حوزه/ رئیس جامعه المصطفی گفت: گفتمان اسلام ناب به عنوان گفتمان وحدت بخش امت اسلامی و گفتمان معارف اهل بیت(علیهم السلام) به عنوان جلوه‌ای زیبا از اسلام در تمام عالم رو به پیشرفت است.

 به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی امروز در دیدار با خادمان و بانوان مروج فرهنگ رضوی، با تبریک ایام با سعادت میلاد ثامن الحجج امام رضا(علیه السلام)، ضمن ارائه تحلیلی کوتاه از عصر هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت،  اظهارداشت: امام رضا(علیه السلام) همزمان در چندین جبهه ایفای نقش نموده، هدایت امت اسلامی را عهده دار بودند.

امام جمعه قم جبهه علمی و فرهنگی میان ادیان گوناگون را نخستین عرصه فعالیتی امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد و اظهار داشت: در عصر ثامن الائمه علی بن موسی الرضا(علیه السلام) هجمه بالایی از اندیشه‌های وارداتی بیرون از مرزهای اسلام به درون جهان اسلام نفوذ نمود؛ به گونه‌ای که تمدن و فرهنگ اسلامی در برابر اندیشه‌ها، تمدن و فرهنگ‌های دیگر قرار گرفت.

رئیس جامعه المصطفی افزود: در این دوران در کنار گستردگی مرزهای جهان اسلام، ضمن افزایش روابط میان اسلام و دیگر تمدن‌ها و سرزمین‌ها، ارتباطات میان ادیان و تعامل میان فرهنگ‌ها و تمدن‌ها گسترش پیدا کرده، از دنیای مسیحیت، یهودیت و نیز تمدن‌های رم، ایران، مصر، هند و چین به تدریج اندیشه‌هایی وارد جهان اسلام شد.

وی با بیان این که در این دوران به منظور ممانعت از هضم مسلمانان در اندیشه‌های غیر اسلامی، باید رهبران راستین امت اسلام، به درستی اندیشه معارف ناب الهی را عرضه می نمودند، ابراز داشت: امام رضا(علیه السلام) در عصر به اوج رسیدن تقابل فرهنگ‌ها، تمدن‌ها و اندیشه‌های وارداتی به جهان اسلام زندگی می‌نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی یادآور شد: اگر به گفت‌وگوها و مناظرات گسترده امام رضا(علیه السلام) به ویژه در چند سال حضور ایشان در مرو، مراجعه شود، به وضوح می‌توان میدان فعالیت گسترده امام(علیه السلام) در مواجهه با افکار وارداتی را مشاهده نمود. ایشان با جذابیتی مثال زدنی، معارف اسلامی را عرضه نموده و از مرزهای اعتقادی در برابر نفوذ بیگانگان صیانت می‌کردند.

وی با تأکید بر این که امام رضا(علیه السلام) الگوی جذابی از گفت‌وگو و تعامل میان ادیانی را ارائه نموده اند ، اظهار داشت: امام علیه السلام منطق و روش گفت‌وگو با صاحبان ادیان مختلف را به زیبایی به نمایش گذاردند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود، میدان مواجهه با مذاهب اسلامی را از دیگر عرصه‌های فعالیتی امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد و ابراز داشت: با توجه به افت و خیزهای متعدد گفت‌وگوهای مذهبی در درون جهان اسلام، گاهی ارتباط میان مذاهب اسلامی به سمت تقابل سوق پیدا می‌کرد.

امام رضا(ع)، راه منطقی و عقلانی ارتباط میان مذاهب را به جامعه اسلامی آموخت

وی با تأکید بر این که امام رضا(علیه السلام)، راه منطقی و عقلانی ارتباط میان مذاهب را به جامعه اسلامی آموخت، خاطرنشان کرد: این امام همام ضمن ترسیم مناظرات مختلف با دیگر مذاهب اسلامی، راه درست گفت‌وگو را آموزش می‌دادند.

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به این که جهان امروز، نیازمند فراگیری آداب گفت‌وگو میان ادیان و مذاهب مختلف است، تصریح کرد: امام رضا(علیه السلام) اندیشه مترقی اهل بیت(علیهم السلام) را به صورت عقلانی و در قالب گفت‌وگویی آرام و منطقی عرضه می‌نمودند.

امام جمعه قم مواجه امام رضا(علیه السلام) با جریانات انحرافی درون مذهبی را از دیگر جبهه‌های فعالیتی ایشان ذکر نمود و اظهار داشت: در دوران امام رضا(علیه السلام)، جامعه شیعه با منحرفانی در درون روبرو شد که از مهمترین آن‌ها می توان به جریان واقفیه اشاره نمود.

وی با تأکید بر این که امام رضا(علیه السلام) با پرتو افشانی راه را نشان داد و در مقابل انحرافات درون مذهبی ایستادگی نمود، ابراز داشت: امام(علیه السلام) و یاران باوفایشان همزمان در سه میدان مذکور کار علمی، فرهنگی و تبلیغی را دنبال نموده، حضوری پر برکت و آبرومندانه داشتند.

فهم نادرست توحید عامل انحراف ادیان

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تبیین نادرست توحید و معرفت الله را از چالش‌های انحرافی بسیار از ادیان گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: ائمه اطهار(علیهم السلام)، به زیبایی هرچه تمام اندیشه ناب فلسفی و کلامی توحید را ارائه نمودند و امام رضا(علیه السلام) در این عرصه معجزه کردند.

وهابیت بلایی برای جهان اسلام

وی با اشاره به این که در عصر کنونی وهابیت، به تبع فهم نادرست و انحراف در مسئله توحید، بسیاری از مسلمانان را تکفیر می‌کند، خاطرنشان کرد: وهابیت با درک نادرست از مسئله توحید، به بلایی برای جهان اسلام تبدیل شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر این که راه وحدت اسلامی را باید از اندیشه‌های ناب اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) آموخت، اظهارداشت: نهادینه سازی اخوت اسلامی مهمترین معیار حرکت جامعه المصطفی به شمار می رود.

تبدیل میدان‌های سخت به فرصت‌های زیبا

امام جمعه قم در ادامه عرصه سیاسی را چهارمین بعد فعالیتی امام رضا(علیه السلام) عنوان کرد و اذعان داشت: مواجه با حکومتی که نه تنها از امامت، بلکه از معیارهای خلافت خلفای راشدین فاصله گرفته بود، از دیگر عرصه های فعالیتی این امام همام به شمار می‌رفت.

وی با بیان این که پیچیده‌ترین مواجهه امام رضا(علیه السلام)، در میدان سیاست متجلی یافته است، خاطرنشان کرد: امام رضا(علیه السلام) با درایتی هوشمندانه، مواجهه بسیار سخت و میدان سیاسی- شیطانی طراحی شده توسط مأمون را به میدانی بسیار زیبا تبدیل نمود و اندیشه معارف ناب اسلام را از مدینه و حجاز به ایران و دیگر سرزمین‌ها انتقال داد.

اندیشه‌های نجات بخش اهل بیت(علیهم السلام) را به عالم عرضه کنیم

رئیس جامعه المصطفی ضمن تأکید بر به کارگیری سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) در عرصه‌های مختلف زندگی، تصریح کرد: باید همچون ثامن الحجج(علیه السلام) از سخت‌ترین شرایط، بهترین استفاده را داشته باشیم. باید با تلاشی گسترده، اندیشه‌های نجات بخش اهل بیت(علیهم السلام) را به جای جای عالم عرضه نماییم.

وی با بیان این که گفتمان اسلام ناب به عنوان گفتمان وحدت بخش امت اسلامی و گفتمان معارف اهل بیت(علیهم السلام) به عنوان جلوه‌ای زیبا از اسلام در تمام عالم رو به پیشرفت است، اذعان داشت: راه ما راه خدا، و راه مجاهدان در راه خداست؛ لذا ضمن امید و توکل به خدا و اعتماد به نیروی لا یزال الهی، باید با منطق، درایت، شجاعت و رشادت معارف ناب الهی را به جهانیان معرفی نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در پایان با اشاره به این که هجرت‌ها، جهادها و حرکت‌های بزرگ علمی، فرهنگی و تمدنی ائمه اطهار(علیهم السلام)، درس‌های بزرگی را برای ما به ارمغان آورده است، ابراز داشت: ائمه اطهار(علیهم السلام) در مسیر تبلیغ دین و گسترش اندیشه الهی لحظه‌ای باز نماندند. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha