حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا انصاری قمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، توجه به علمیت طلاب را لازمه همیشگی حوزه دانست و گفت: از دلایلی که حوزه علمیه را تا امروز زنده و پویا حفظ کرده است، علمیت و جایگاه علمی و پژوهشی آن در دوره های مختلف بوده است.
وی با اشاره به همت مسئولین حوزه برای تقویت علمی طلاب گفت: از جمله این اقدامات، توجه به حضور و غیاب طلاب در کلاس های درس سطح می باشد که این مسئله نقش مهمی در علم آموزی طلاب ایفا می سازد و سطح علمی طلاب را بالا می برد.
وی افزود: زمانی که طلبه در سر کلاس حاضر نشود، برای کسب نمره قبولی در امتحانات، به سراغ جزوه ها، خلاصه درس ها، فایل های صوتی کلاس ها و... می رود و این مسئله آسیبی برای حوزه است.
وی نفس حضور طلاب در کلاس را ارزشمند دانست و گفت: زمانی که طلبه در سر کلاس درس حاضر می شود و پای صحبت های استاد می نشیند، پرسش های خود را مطرح می کند، با طلاب آشنا شده و مباحث را پی گیری می کند، این طلبه دغدغه علمی پیدا می کند، در نتیجه کتاب را جامع تر و کامل تر مطالعه می نماید.
وی در ادامه به ترمی شدن امتحانات در حوزه اشاره کرد و گفت: شیوه ترمی با توجه به این که حجم درس های امتحانی کمتر می شود و امتحانات نیز با فاصله زمانی کمتری نسبت به هم برگزار می شود، اقدام شایسته ای است که طلاب را در فاصله های زمانی کوتاه تری با درس و بحث همراه می سازد.
وی با اشاره به حجم زیاد برخی دروس و زمان کم برای تدریس گفت: به دلیل زمان محدود، بخش عمده ای از کتاب در آخر سال توسط اساتید درس داده نمی شود، از سوی دیگر اساتید برای جبران این مسئله ،سعی می کنند مباحث را سریع تر بیان کنند که با این حال نیز نمی توانند دروس را به پایان برسانند؛ این مسئله آسیب است.
وی با بیان این که تدریس سریع توسط استاد موجب سطحی شدن علمیت طلاب می گردد، گفت: با توجه به این که از مباحث درس داده نشده نیز در امتحانات پایانی سؤال نمی آید، بخش های تدریس نشده جز از سوی عده کمی از طلاب، هیچ گاه مطالعه نمی شود؛ این در حالی است که این مباحث علاوه بر اهمیت علمی برای طلاب، پیش نیازی برای دروس مقاطع بالاتر می باشند.
وی در پایان افزود: برگزاری کلاس فوق العاده در این عرصه اهمیت دارد و می تواند بخش اعظمی از این کاستی را جبران کند و طلاب را با این درس ها آشنا سازند.
انتهای پیام// 15/ 313