به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا، ظهر امروز در مراسم اختتامیه دوره «گفتمان نخبگان علوم انسانی» که در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزارشد گفت: در این دوره 12 نشست علمی برگزار شد؛ آنچه از حوزه علمیه قم توقع می رود، ارایه نظریه های مختلف نیست و نباید کسی چنین مطالبه ای از حوزه علمیه داشته باشد.
وی افزود: وظیفه حوزه، تشبه ورزیدن به دیگران نیست، بلکه وظیفه حوزه این است که مسیری را به نخبگان نشان دهد که راه سازی تمدن اسلامی را پی ریزی کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اندازه و حد اختیار انسان در ذیل معرفت او است و نمی تواند از این حد فراتر رود؛ اگر انسان معرفت نداشته باشد اختیارات او نیز در همان حد محدود خواهد شد.
وی اظهارکرد: اگر معرفت بر اراده انسان مقدم نباشد، حجت بر کافر و مشرک تمام نخواهد شد؛ در حالی که فرعونیان یقین داشتند، انکار کردند و به همین خاطر کافر شدند و نشان کفر بر آنها خورد.
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا بیان کرد: نظام علمی موجود علم به اصطلاح موجود از قرن 19 بسط داده شد و مفهوم و تعریف علم را نیز از غربی ها گرفتیم؛ یکی از اشکالاتی که به ما می گیرند این است که چرا علوم انسانی ما مرتبط با بازار و کسب و کار نیست؛ در غرب این گونه است؛ در کشور ما حتی اقتصاد و سیاست نیز در حاشیه سیاست ها و نظام اقتصادی و سیاسی جهانی شکل می گیرد و علم نیز از آن سو تعریف می شود.
وی افزود: صدوپنجاه سال نظام علمی ایران فروپاشیده شد و نظام علمی مدرن روی کار آمد، ولی انقلاب قدرت سیاسی وابسته به غرب را شکست، اما تحولات معرفتی به این زودی انجام نمی شود؛ وقتی سخن از علم بومی به میان می آید این اتهام وارد می شود که این علم در حاشیه یک قدرت جهانی است.
ئیس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حوزه علمیه قم همیشه به دنبال دلایل و استدلالات بوده و به آن می رسد؛ زیرا کسی که دغدغه حقیقت را داشته باشد هیمشه به دنبال آرا می رود و آنها را نقد می کند و نمی ایستد که کسی او را زیر چالش ببرد و سپس بخواهد جواب بگوید.
دانشجویان در حوزه کمین دشمن هستند
وی اظهارکرد: دانشجویان در حوزه کمین دشمن هستند؛ نیروهای نخبه ما در کمین رفته اند یعنی در میدان دشمن هستند؛ کافی که در این کمین تصور کنیم که اینجا جای راحتی است و در همین جا است که ضربه خواهیم خورد.