سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
تصاویر / مراسم نخستین سالگرد ارتحال آیت الله آدینه وند

حوزه/ مراسم سالگرد درگذشت آیت الله محمد رضا آدینه وند از علمای حوزه علمیه قم و استان لرستان، عصر امروز در مسجد عبداللهی قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، در این مراسم، حجج اسلام والمسلمین کیایی نژاد، ملکا، از دفتر مقام معظم رهبری در قم، اساتید حوزه، ائمه جماعات استان قم، اعضای جامعه مدرسین حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین عرفان در این مراسم در سخنانی به ذکر جایگاه شاگردان مکتب امام محمدباقر(ع) و به ذکر مباحثی پیرامون شرایط طلبگی و ویژگی های علمای وارسته شیعه پرداخت.

خاطرنشان می شود: مرحوم آیت الله آدینه ونداز متبحرترین اساتید ادبیات حوزه بود که در دوران تدریس خود بیش از 15 هزار طلبه را آموزش داد.

وی در سال 1308شمسی در قصبه "گرخشاو تریون" از توابع شهرستان کوهدشت به دنیا آمد و در همان اوان کودکی در تحصیل علم و دانش کوشا بوده به طوری که با تلاش و تمرین بسیار و با توجه به ذوق هنری خویش و بهره گیری از سرمشق اساتید خوشنویس همچون علی اصغر کاظمی به کسب مهارت خوشنویسی دست یافت.

وی در سال 1319 در پی ماموریتی اداری به خرم آباد عزیمت می کند که در جریان این سفر با تعدادی از طلاب دینی از حوزه علمیه قم از جمله آیت الله عباس علی صادقی و مهدی قاضی آشنا می شود.

درسال 1319 از طریق آشنا شدن با آیت الله عباسعلی صادقی و آیت الله شیخ مهدی قاضی و... به قم رفته تا علوم دینی را فراگیرد که در زمانی  اندک مورد توجه حضرت آیت العظمی بروجردی قرار می گیرد.

وی در سال 1325 وارد حوزه علمیه قم شد و دروس مقدمات تا سطوح عالیه خارج و اصول فقه را نزد اساتید تلمذ کرد.

وی بیش از 60 سال در حوزه علمیه قم مشغول تدریس علوم دینی بوده و از وی کتب زیادی به چاپ رسیده که از جمله آن‌ها می‌توان به سیمای توحید، کلمة‌الله العلیا همراه با تجزیه و ترکیب کلام‌الله مجید و کتابی در فروع دین اشاره کرد.

این روحانی و مفسر قرآن کریم در زمینه ساخت مسجد در کوهدشت تلاش‌های زیادی داشت که از جمله مساجدی که به همت وی ساخته شده می‌توان به مسجد جامع کوهدشت، مسجد قاطرچین رومشگان، دو مسجد در روستاهای آدینه‌وند و روستای کوشکی و چهار مسجد در روستای پشت تنگ اشاره کرد.

وی از بزرگ‌ترین مفسران قرآن کریم بود به طوریکه در نظر اهل علم به "نحوی" مشهور شد و کتاب کلمة‌الله العلیا را در شش جلد به دستور و هزینه مقام معظم رهبری به چاپ رسانده که این کتاب در بحث تجزیه و ترکیب کل قرآن کریم است.

بزرگانی چون مومن، مرزوقی شمیرانی، سید جمال الدین موسوی، محمدی گلپایگانی، محسن قرائتی، ری شهری، مقتدایی، بوشهری و...در کلاس درس این عالم بزرگوار تلمذ کرده اند.

وی همچنین استاد دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز بود به طوریکه  وی در سفر به لرستان بارها از آیت الله آدینه وند به عنوان استاد ادبیات عرب خود نام برده و از ایشان تمجید کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha