به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، دکتر صالحی امیری، امروز در آیین افتتاح اندیشگاه فرهنگی اسلامی شمال شرق کشور در مشهد و رونمایی از نسخه خطی صحیفه سجادیه با اشاره به ضرورت تولید سرمایه های اجتماعی، گفت: دین، روحانیت و رهبری، بزرگترین سرمایه اجتماعی در ایران هستند و هیچ کسی حق ندارد از این سرمایه به نفع خود و جناحش استفاده کند، چرا که متعلق به همه مسلمانان است.
*استحکام بنیان های ارزشی جامعه
وی با اشاره به تغییر در سبک زندگی امروز جامعه، یادآور شد: بنیان های ارزشی در سطح جامعه مستحکم است و در زمینه معرفتی مشکلی نداریم و در مناسک مشکل وجود دارد که باید با مطالعه و مواجهه و نیز گفتگو و تعامل فرهنگی برای این مسئله چاره اندیشی کرد.
مشاور رئیس جمهور، انتقال پیام انقلاب به دنیا از طریق فرهنگ ممکن است و این کار با صدور نفت امکان ندارد، اظهار داشت: تولید فرهنگ در نظام های مختلف فرهنگی صدها بار باز تولید و در نهایت به دیپلماسی فرهنگی تبدیل می شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با تاکید بر وجود ظرفیت بالای آثار تاریخی در ایران، تصریح کرد: مسئولان باید توسعه و پیشرفت را از فرهنگ و بستر فرهنگی آغاز کنند.
*آثار مخرب فقر فرهنگی
مشاور رئیس جمهور، وجود اعتیاد، انتقام جویی سیاسی، تخریب، فقر، فساد و رانت خواری را ناشی از فقر فرهنگی دانست و گفت: امروز نیازمند احیای ظرفیت های فرهنگی هستیم و باید سرمایه های بالقوه فرهنگی را بالفعل کنیم، البته این مهم به کار علمی، بنیادی، برنامه ریزی و رویکرد بلند مدت نیاز دارد.
*انتقاد از اقدام جزیره ای فرهنگی
صالحی امیری با بیان این که اقدام جزیره ای فرهنگی ما را به هدف نمی رساند، ابراز داشت: انسجام فرهنگی برنامه استراتژیک می خواهد و این امر به صورت بخشنامه ای و دستوری محقق نمی شود.
وی تصریح کرد: در یک خانواده ایرانی، اخلاق، مهارت و سرمایه اجتماعی تولید و بازتولید می شود و اگر سقف آن فرو بریزد، این نهاد دچار آسیب می شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی که سخنان خود را با نگاه به اهمیت فرهنگ در اجتماع دنبال می کرد، فاصله گرفتن از اخلاق را نکته دیگری دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و در این باره اظهار داشت: اخلاق ریشه فرهنگ جامعه است که متاسفانه امروز روابط مختلف مردم متناسب با آن نیست و میزان سعه صدر پایین آمده است.
صالحی امیری با ابراز امیدواری از اینکه خراسان رضوی مرکز تولید و بازتولید فرهنگ ملی شود، گفت: با توجه به وجود مضجع منور امام هشتم، این منطقه می تواند مرجع فرهنگ ایرانی-اسلامی باشد و فرهنگ از این جا به سایر نقاط جهان منتقل شود.
وی در ادامه با اشاره به ثبت جهانی دو اثر «المسائل و الممالک» و «کلیات سعدی» در روز گذشته در تهران و افزایش آثار ثبت شده متعلق به ایران به عدد 9، یادآور شد: متاسفانه بیش از 20 سال از این کار غفلت کردیم و اثری را به دنیا معرفی نکردیم.
*برپایی 120 کرسی آزاد اندیشی
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره کرسی های آزاداندیشی، ابراز داشت: این سازمان در سال گذشته 120 کرسی در تهران برگزار کرده و امسال نیز به طور متوسط روزانه سه نشست با فرهیختگان و نخبگان داشته است.
انتهای پیام